Home Dating Daten in real life: ‘Eén derde van singles nerveus om weer te gaan daten’

Daten in real life: ‘Eén derde van singles nerveus om weer te gaan daten’

1 minuten leestijd
0
corona lockdown

Singles in Nederland zijn blij dat er eindelijk weer eens wat nieuwe opties zijn voor een date. Steeds dezelfde wandelingen in het park gaan ook vervelen, hoewel afspreken in de IKEA nu ook niet bepaald uitdagend is. Ja, dat doen ze echt: singles spreken af in de Zweedse woonwinkel. Maar waar ze vooral blij mee zijn? De opening van de terrassen.

De opening van terrassen maakt het mogelijk om weer als vanouds een drankje te doen, misschien zelfs met een klein hapje erbij. Het is dankzij deze versoepeling dat singles weer relatief normaal kunnen daten in real life – iets waar ze aan toe zijn, zo blijkt uit onderzoek van datingapp happn die onderzoek deed onder 270 Nederlandse singles. Toch is er een probleem: de singles weten niet meer zo goed hoe het moet.

Nerveus om te daten

Volgens het onderzoek zijn de verleidingskunsten van de singles nogal roestig. Ze willen wel flirten, maar weten niet meer goed hóe. Alleen de gedachte aan een persoonlijke ontmoeting doet singles al bibberen, want één derde van hen is nerveus om te daten in het echte leven. De Fear of Dating Again is een reële angst waar zij mee te maken hebben. En nog eens 32% is angstig om weer intiem met iemand te zijn.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Met de pandemie die (hopelijk) tegen z’n einde loopt, zijn de verwachtingen van singles veranderd. Het afgelopen jaar hebben ze meer dan genoeg tijd gehad om na te denken over hun toekomst – wat ze willen en juist niet willen. Het heeft ervoor gezorgd dat het vinden van een relatie een hogere prioriteit heeft gekregen. Het merendeel van de singles geeft aan om op zoek te willen gaan naar een relatie om te kijken waar het schip strandt.

Nu de vaccinatiegraad met de dag toeneemt en de wereld beetje bij beetje begint te openen, durven ook de singles uit hun schulp te kruipen. Driekwart van de ondervraagden is van plan om weer als vanouds met een crush op het terras af te spreken. Is het dan helemaal klaar met de wandeldates? Niet helemaal, want 62% van de singles houdt de wandelafspraakjes achter de hand – voor het geval dat.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…