Home Dating Curving: de laatste datingtrend waar iedereen een hekel aan heeft

Curving: de laatste datingtrend waar iedereen een hekel aan heeft

2 minuten leestijd
0
datingtrends

Van ghosting en benching tot stashing en breadcrumbing; het zijn allen datingtrends waar je mee te maken kunt krijgen. Stuk voor stuk beschrijven deze populaire termen het soms misselijkmakende gedrag die singles vertonen. Eén van de “nieuwste” trends waar je je zorgen om mag maken is curving; een manier waarop iemand je passief afwijst zonder dat je het door hebt.

Curving is simpel, brutaal en het ergste is dat we dit allemaal wel eens meemaken. Iemand curven betekent dat je deze persoon afwijst zonder dat het duidelijk is dat het om een afwijzing gaat. Krijg je steeds appjes van iemand die gek op je is maar stuur je steeds je korte berichten terug? Dan ben je een curver. Stuur je iemand een vraag om pas na enkele dagen een “sorry, ik lees je bericht nu pas’-berichtje terug te krijgen? Dan ben je gecurved.

Datingtrend?

Curving is een manier om iemand teleur te stellen zonder het te vertellen. Je bent niet geïnteresseerd maar laat dit blijken uit de manier waarop je reageert. Net zoals de meest buzzwoorden in de datingwereld is ook curving een zogenaamde datingtrend, die in werkelijkheid al veel langer bestaat. Het beestje krijgt nu echter pas een naam.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

In tegenstelling tot ghosters, geven curvers je een bericht terug. Als er sprake is van ghosting dan verstuur je een bericht dan vervolgens nooit beantwoord wordt, bij curving krijg je veel later een bericht terug. De betekenis erachter betekent waarschijnlijk hetzelfde.

Hoe je het herkent

Heb je het gevoel dat je de enige bent die persoonlijke vragen stelt, gesprekken opent en interesse in de ander toont? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een curver. De curver houdt je aan het lijntje en neemt geen afscheid van je. Korte berichten, late reacties en niet alle vragen beantwoorden zijn de kenmerken van een curver. Bijvoorbeeld, je stelt je crush een vraag en krijgt na drie dagen een bericht terug: “Geen idee.”

Natuurlijk is het mogelijk dat je gesprekspartner het echt druk heeft met werk en andere verplichtingen maar als het gedrag een terugkerend fenomeen is dan weet je nu hoe de vork in de steel zit. Sommige mensen hebben er een ware kunst van gemaakt en curven aan de lopende band, alsof je nooit dichterbij komt. Chronische curvers hebben ook de neiging om te wachten op “de volgende beste” als het gaat om hun liefdesleven, volgens HuffPost. Ze houden anderen in de buurt voor het geval de volgende beste nooit langskomt. Nu weet je in ieder geval hoe je het kunt herkennen en hoe dit vreemde gedrag genoemd wordt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…