Home Dating apps Blindlee: videogesprekken met blur als virtuele blind date

Blindlee: videogesprekken met blur als virtuele blind date

2 minuten leestijd
0
blindlee

En weer een nieuwe dating app doet de ronde: Blindlee is Chatroulette voor dating, maar dan met een twist. Met betere features voor vrouwen én voor privacy, zorgt een videogesprek met blur-effect voor een virtuele blind date. Net als bij Bumble hebben vrouwen de controle: zij bepalen hoeveel getoond wordt, niet de mannen.

Hoe werkt het?

Het idee is vrij simpel: singles worden willekeurig gekoppeld aan een andere gebruiker die voldoet aan enkele basiscriteria (leeftijd, locatie) voor een videogesprek van drie minuten. Geen swipen, geen langdurige zoektochten door lijsten met profielen: de app matcht je vanzelf met anderen. Om het gesprek op gang te brengen stelt de app chatonderwerpen voor, zoals ‘ananas op pizza, ja of nee’.

De twist zit hem in het eerste videogesprek. Dit videogesprek is de blind date en begint met een 100% blur (wazig beeld) zodat beiden elkaar niet kunnen zien. Gedurende het gesprek kunnen vrouwen ervoor kiezen om de blur te verminderen om elkaar beter te kunnen zien.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Vrouwen hebben de controle

Blindlee zegt tegen TechCrunch dat vrouwelijke gebruikers de controle hebben over de blur tijdens het gesprek, wat betekent dat ze ervoor kunnen kiezen om dit te verminderen tot 75%, 50%, 25% of niets. Hoewel vrouwen dus achter de knoppen zitten, moet de gesprekspartner ook instemmen met de reductie van de blur. Geen van beiden kan eenzijdig het beeld scherper maken. Liefde maakt blind, maar op deze app begin je dus blind en krijg je steeds meer je zicht terug.

Bevalt het gesprek? En is de 3 minuten te kort? Na het eerste videogesprek kiest elke videobeller of hij of zij wil matchen met de ander. Als beide willen matchen, kunnen ze doorgaan met chatten via tekst.

Anti-catfish

De introductie van een virtuele blind date is slim, omdat het nog steeds een grote uitdaging is om alle catfish van deze wereld te vermijden. Foto’s zijn eenvoudig te kopiëren, bij videogesprekken is dat niet mogelijk. Videobellen als onderdeel van een dating app is de perfecte manier om te weten met wie je te maken hebt.

Maar om nu meteen open en bloot te videobellen met een vreemde? Dat is voor veel singles een te grote stap. Daarom introduceert Blindlee het blur-effect zoals sommigen dat al kennen van de Nederlandse datingsite Paiq. Blindlee werkt op een vergelijkbare manier, alleen dan in een modern jasje gestoken en met meer controle-opties voor vrouwen.

“Het idee is afkomstig uit mijn ervaring in de app-wereld (sinds de leeftijd van 14) in combinatie met een situatie waarin mijn nichtje… een date had via een van de dating apps waarbij de man die opdook ongeveer 15 jaar ouder was. De man had oude foto’s op zijn profiel gebruikt”, legt een van de oprichters uit.

“Dat is maar één verhaal en er zijn er genoeg zoals deze, dus ik werd moe van het soms neppe en oppervlakkige aspect van de online datingwereld. Samen met de broer van mijn neef [mede-oprichter, Glenn Keller] hebben we besloten om Blindlee te ontwikkelen om het proces transparanter en veiliger, maar ook leuker te maken.”

Nog maar weinig gebruikers..

De in Londen gevestigde startup werd opgericht in maart, in oktober gelanceerd op iOS en eerder deze maand verscheen de Android-versie. Blindlee zegt dat ze tot nu toe ongeveer 5.000 geregistreerde gebruikers hebben met slechts minimale marketing, zoals flyeren op universiteitscampussen in Londen. Blindlee is gratis te downloaden in de Google Play en Apple App Store.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …