Home Liefde Ben ik verliefd? 6 tips om erachter te komen

Ben ik verliefd? 6 tips om erachter te komen

2 minuten leestijd
0
liefde vraag

Vraag je je af of je verliefd bent? Doordat relaties soms gecompliceerd kunnen zijn is het niet altijd even duidelijk of je verliefd bent of niet. Als je nog niet eerder verliefd bent geweest dan is het ook moeilijk te zeggen. Er zijn echter tekenen waar je aan kunt merken of je verliefd bent. Dit is niet voor iedereen hetzelfde maar als er sprake is van meerdere tekenen dan is de kans groot dat je verliefd bent.

1. Fysieke signalen

Als de persoon bij je in de buurt is, zijn er signalen die aangeven dat je iets voor de persoon voelt. Dit kan betekenen dat je bloost in het bijzijn van de ander, rillingen, zweet of de kriebels krijgt. Het is ook mogelijk dat je een gek gevoel in je buik voelt; de bekende vlinders in de buik. Al deze lichamelijke signalen zijn er niet voor niets. Het zijn de lichamelijke signalen dat je misschien verliefd bent.

2. Je maakt je zorgen

Je zorgen maken kan in je aard liggen maar als je je om één iemand meer zorgen maakt dan zit hier vaak iets achter. Iemand die verliefd is maakt zich meer zorgen over de persoon. Vindt hij of zij het eten lekker wat je gemaakt hebt? Had hij of zij allang thuis moeten zijn van het werk? Je maakt je over dit soort zaken zorgen als je verliefd bent op iemand.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

3. Openbaar bekend maken

Verliefdheid wordt gekenmerkt door de drang om het te willen delen met anderen. Iemand die verliefd is kan het niet laten om dit naar buiten te brengen en zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen. Het liefst schreeuw je het over de daken dat je verliefd bent. Iedereen kent de bekende scène van Tom Cruise die op de bank van Oprah springt om zijn liefde te uiten. Dat is wat verliefdheid met je kan doen.

4. Enige waar je aan denkt

Waar je ook bent en wat je ook doet; je denkt alleen maar aan de persoon waar je gevoelens voor hebt. Tijdens het boodschappen doen ruik je de parfum van de ander en tijdens het stofzuigen denk je aan de leuke dingen die jullie doen. Als je veel aan één persoon denkt, dan is de kans groot dat je verliefd bent.

5. Je voelt je goed

Verliefdheid doet iets met je humeur waardoor je altijd blij voelt. Dit wordt bedoeld met “op een roze wolk lopen”. Je voelt je blijer dan normaal en je hebt meer energie. De hormonen slaan volledig op hol waardoor alles in het leven mooier wordt. Dit zijn tekenen dat het wel eens om een echte verliefdheid zou kunnen gaan.

6. Je bent licht jaloers

Als je verliefd bent op een persoon dan is er bij de meeste mensen een gezonde vorm van jaloezie. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als een aantrekkelijk persoon met je geliefde een gesprek aanknoopt. Er is echter een grens tussen een schadelijke of gezonde jaloezie. Als je bang bent dat de persoon iemand anders leuk vindt dan is de kans groot dat je verliefd bent.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ben ik verliefd? Test het zelf met deze 31 signalen

Verliefd zijn is voor veel mensen een belangrijk doel. Je zou het daarom kunnen zien als h…