Home Dating Wat is een zero date? De pre-date screening uitgelegd

Wat is een zero date? De pre-date screening uitgelegd

2 minuten leestijd
0
man vrouw flirt

Er zijn drie soorten singles die je tegenkomt op datingapps. De eerste soort volgt de traditionele route naar een date. Het begint meestal met een swipe naar rechts dat wordt opgevolgd door een match, enkele dagen chatten, telefoonnummers uitwisselen en nog wat meer appen. Als dit allemaal goed gaat en geen van beiden afhaakt, besluiten ze samen om af te spreken voor een date.

Het tweede type volgt bijna dezelfde route, maar vindt altijd een reden om af te haken. Hoewel dit type online is op de datingapps, leidt het nooit tot een fysieke ontmoeting. En dan komen we uit bij het derde type, het type waar we het vandaag over gaan hebben.

De derde soort heeft geen tijd te verliezen. Het begint voor deze single ook met een swipe naar rechts, maar daarna gaat het sneller. Deze single wisselt wat berichten uit om al snel daarna een date in te plannen. Dit is het type dat geschikt is voor de ‘zero date’.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wat is een zero date?

De zero date is de snelste manier om te kijken of er chemie is met iemand die je online hebt leren kennen. Het is een voorproefje op een eerste date – het is een test. Voor singles die niet veel tijd willen besteden aan matches die uiteindelijk toch niet gaan werken, is de zero date een manier om een voorschot te krijgen op wat zou kunnen komen. De zero date is daarmee een soort van laagdrempelige screening. Is de online klik er ook in het echt?

Zero dates zijn informeel en vrijblijvend. Ze duren geen uren, maar minuten – als het maar lang genoeg is om een eerste indruk van iemand te krijgen. Of de date nu meteen na het werk plaatsvindt of op een zaterdagmiddag: een korte ontmoeting volstaat, bijvoorbeeld een kopje koffie of samen een ijsje halen. Doorgaans vinden deze dates niet plaats op plekken waar ‘normale’ eerste dates plaatsvinden, zoals restaurants, bioscopen en cafés.

Eerste dates in een versnelling

In het echte leven weet je vaak binnen een minuut al of je iemand leuk vindt of niet. Waarom zou je ook wekenlang chatten met iemand die in het echte leven het verkeerde type voor je blijkt te zijn? De zero date speelt daarop in door alles te versnellen. Dat betekent geen ongemakkelijke diners, geen avondvullende verplichtingen en geen moeilijke excuses als degene met wie je al weken praat toch niet je type is.

Uiteindelijk weet je vaak pas met wie je te maken hebt als je oog in oog staat met de ander. Want zelfs als je wekenlang berichten uitwisselt en foto’s deelt kun je sommige aspecten van de persoonlijkheid missen. En als je daar pas achterkomt nadat je al een maand van je tijd hebt geïnvesteerd, dan was de zero date een beter alternatief geweest.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…