Home Algemeen Vrouwen houden van gespierde borsten? Niet zoveel als mannen dat zelf doen

Vrouwen houden van gespierde borsten? Niet zoveel als mannen dat zelf doen

1 minuten leestijd
0
man lichaam

Benchpress tot impress: veel mannen trainen fanatiek hun borstspieren om indruk te maken op de vrouwen. Een gespierde borstkas is volgens velen de reden om met de kin omhoog en de borst vooruit te lopen, zoals een echte man betaamt. En dat zien we natuurlijk terug in de profielfoto’s van mannen: ontblote bovenlichamen met opgepompte borstspieren, in optima forma na een setje push-ups. Maar is dat wel wat vrouwen aantrekkelijk vinden?

Een groep wetenschappers van de University of British Columbia deed er onderzoek naar. Ze wilden weten wat voor effect de typisch mannelijke en vrouwelijke kenmerken hebben op de aantrekkelijkheid van een persoon. Daarbij keken ze vooral naar de shoulder-to-hip ratio (verhouding tussen schouders en heupomvang) en de grootte van het bovenlichaam.

De typische kenmerken

“Als het hebben van een groter bovenlichaam een typisch kenmerk is voor mannen, dan moeten vrouwen met kleinere bovenlichamen als vrouwelijker en daarom aantrekkelijker worden beschouwd. Net als bij mannen vertonen de lichaamskenmerken van vrouwen, zoals hun bovenlichaam, variaties,” vertelt Pazhoohi aan PsyPost.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Voor hun onderzoek volgden de wetenschappers de oogbewegingen van 82 heteroseksuele studenten, terwijl ze de aantrekkelijkheid van drie mannelijke en drie vrouwelijke 3D-modellen bekeken en beoordeelden. Alle modellen varieerden in hun schouder-tot-heup verhouding.

Omdat er nogal wat variaties zijn in het bovenlichaam van zowel vrouwen als mannen, wilden de onderzoekers weten welk effect het bovenlichaam heeft op de aantrekkelijkheid, beoordeeld door anderen.

Vrouwen gaan voor average

Uit het onderzoek blijkt dat mannen de voorkeur geven voor een groot bovenlichaam. Mannen beoordelen mannen met een groot bovenlichaam als aantrekkelijker dan mannen met een kleiner bovenlichaam. Mannen vinden bovendien vrouwen met kleinere schouders (kleiner bovenlichaam) aantrekkelijker. Datzelfde geldt echter niet voor vrouwen. Vrouwen geven de voorkeur aan een gemiddeld bovenlichaam voor zowel mannen als vrouwen.

Vrouwen gaan voor average

De onderzoekers ontdekten ook dat mannen langer kijken naar de borstkas van mannelijke 3D-modellen met hogere schouder-heup ratio’s, terwijl vrouwen geen verschillen vertoonden in aandacht voor de grote borstkas van de mannelijke modellen. Sterker nog: “Uit de resultaten blijkt dat alleen mannen aandacht besteden aan variaties in het bovenlichaam van mannen,” zo concludeert Pazhoohi.

Kortom, mannen houden zich meer bezig met het bovenlichaam van mannen, dan vrouwen dat doen. Met andere woorden, de gespierde borstkas waar zoveel mannen dagelijks aan werken in de sportschool maakt vooral indruk op andere mannen. En dus niet zozeer op vrouwen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…