Home Dating Hoe vertel je een man dat je geen interesse (meer) hebt?

Hoe vertel je een man dat je geen interesse (meer) hebt?

2 minuten leestijd
0
interesse weg

Geen interesse in de man die je zojuist meegenomen heeft voor een eerste date? Voorkom dat je in een ongemakkelijke situatie beland en maak gebruik van deze tips om het de man te vertellen. Als je niet geïnteresseerd bent in de man dan is het niet nodig om het nog langer uit te houden. Of je nu een fysieke date hebt, aan het chatten bent online of een match bent op een dating app, je bent vrij om te zeggen wat je denkt. Dit is misschien niet het antwoord waar je op gehoopt hebt maar direct en eerlijk vertellen dat je geen interesse hebt in een vervolgstap is voldoende om het hem te laten weten.

Wacht er niet mee

Iedereen weet dat het ongemakkelijk is om iemand te vertellen dat je geen interesse hebt. Dat is nog geen reden om het uit te stellen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om te vertellen. Door het steeds verder naar de toekomst te schuiven kwets je hem alleen maar meer. Als je weet dat je geen interesse hebt in hem dan is er geen enkele reden om er mee te wachten om het met hem te delen.

Doe het op de juiste manier

Hoe je het vertelt tegen man ligt aan de manier waarop jullie contact hebben. Is het alleen via Whatsapp? Dan is het geen probleem om het te vertellen in een Whatsapp bericht. Alleen contact via een datingsite? Vertel het daar. Heb je al vaker afgesproken? Dan wordt het moeilijk. Via een Whatsapp bericht kan of je belt de man op, afhankelijk van hoe goed jullie elkaar al kennen. Heb je een relatie met de man maar heb je geen interesse mee? Het uitmaken via een Whatsapp bericht is onpersoonlijk en zeker niet de juiste manier om iemand te vertellen dat je geen interesse (meer) hebt in de persoon. Vertel het persoonlijk.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wees eerlijk

“Het ligt aan mij, niet aan jou”; iedereen kent de bekende uitspraak. Het is vaak een uitspraak die niet helemaal eerlijk is. Vaak ligt het namelijk wel aan de ander en niet aan degene die het zegt. Het lijkt alsof iedereen denkt dat dit minder hard aankomt maar eerlijk gezegd weet iedereen dat het niet de echte reden is. Waarom liegen terwijl je ook eerlijk kunt zijn? Had je verwacht dat hij anders zou zijn of heb je niet de gevoelens zoals je dat gehoopt had? Vertel het eerlijk en je laat hem niet gissen naar de echte reden waarom je geen interesse hebt.

Deel je medeleven

Dat je geen interesse hebt in de man betekent niet dat je zomaar de ghosting kaart kunt spelen. Jezelf van de aardbodem laten verdwijnen is de makkelijkste optie om het “probleem” op te lossen maar de kans is groot dat je de ander ermee kwetst. Hoewel je de man geen verklaring schuldig bent is het wel zo eerlijk dat je hem vertelt dat je geen interesse hebt. Vertel dat je het moeilijk vindt om te delen en dat jij het net zo jammer vindt als hij.

Sluit het af

Zodra je vertelt hebt dat je geen interesse hebt is het tijd om verder te gaan. Stop met alle contacten die je met elkaar hebt als je het eenmaal verteld hebt. Of je nu altijd contact had via Whatsapp of Facebook Messenger, stop met alle communicatie. Alleen dan is het mogelijk om het achter je te laten zonder de man hoop te geven op een nieuwe kans.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit zijn de dingen die een relatie ‘bevestigen’, volgens onderzoek

Al tientallen jaren zijn single mannen en vrouwen op zoek naar de beste manier om hun gelu…