Home Dating 4 tips voor het daten van een alleenstaande moeder

4 tips voor het daten van een alleenstaande moeder

2 minuten leestijd
0

Het daten van een alleenstaande moeder is anders dan een single zonder kinderen. Er komt immers veel meer bij kijken als er kinderen in het spel zijn. De alleenstaande moeder heeft een verantwoordelijk naar haar kind of kinderen waardoor je direct op de tweede plaats komt. Als alleenstaande moeder heb je niet veel vrije tijd. Dit betekent dat de moeder minder vaak beschikbaar is dan een single zonder kinderen.

Maak je verwachtingen bekend

Laat zo snel mogelijk weten wat je verwachtingen zijn. Bespreek met de alleenstaande moeder hoe jij de relatie voor je ziet. Dit voorkomt problemen op een later moment. Er zijn alleenstaande moeders die niet op zoek zijn naar een relatie maar het alleen voor de seks en intimiteit doen. Het is ook mogelijk dat de moeder op zoek is naar een vriend die leuke dingen met haar doet als ze vrije tijd heeft. Gezien de tijd dat het kost om een kind op te voeden kan het zijn dat ze maar enkele uren per week tijd voor je heeft. Als jij dit niet voor ogen hebt maar een lange relatie met de moeder wil waarbij je deel wilt uitmaken van haar dagelijkse leven dan zorgt dit geheid voor discussies. Bespreek vooraf de verwachtingen van de relatie zodat je weet waar je staat.

Verwacht niet dat ze veel tijd voor je heeft

Dit spreekt eigenlijk voor zich maar het is toch belangrijk om te vermelden. Als er kinderen in het spel zijn kom je als partner op de tweede plaats. Dit begrijpt iedereen maar toch is het soms moeilijk te accepteren. De alleenstaande moeder heeft als eerste taak het opvoeden en verzorgen van de kinderen. Dit kost vaak meer tijd dan je denkt. De kinderen moeten naar school gebracht worden, naar hobby’s, sport en zwemles. Er komt veel bij kijken. Iedere keer dat je wilt afspreken moet een oppas geregeld worden en ga zo maar door. Zet haar niet onder druk door haar veel te vaak voor een date te vragen. De alleenstaande moeder heeft niet zoveel tijd beschikbaar als een single zonder kinderen. Houdt daar rekening mee.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Leer de verplichtingen kennen

Een alleenstaande moeder heeft veel meer verplichtingen dan als een alleenstaande zonder kinderen. Bij het ouderschap hoort een bepaalde mate van verantwoordelijkheid. Zo willen de kinderen altijd tijd met de moeder doorbrengen. Tijd die jij niet met de moeder kunt doorbrengen. Dit betekent dat ze geen tijd voor jou heeft op deze momenten. De moeder heeft nu eenmaal verplichtingen naar haar kinderen toe. Er zit niets anders op dan het te accepteren.

Maak niet te snel kennis met de kinderen

Vraag niet te snel om kennis te maken met de kinderen. Doe dit alleen als de alleenstaande moeder het hier mee eens is. Als je nog niet zeker bent wat je wilt uit de relatie dan is het verstandig om nog geen kennis te maken met de kinderen. Je voorkomt hiermee dat de kinderen gehecht aan je raken terwijl de relatie nog niet een positieve toekomst heeft. Als je zeker bent over je gevoelens voor de alleenstaande moeder en de moeder geeft aan dat je kennis mag maken met de kinderen dan is het pas een goed moment.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 datingspellen die singles ‘onbewust’ spelen

Iedereen weet dat je tijdens het daten geen spelletjes moet spelen. Althans, dat hoopt ied…