Home Dating 11 tekenen dat een man een goede vader zou kunnen zijn

11 tekenen dat een man een goede vader zou kunnen zijn

4 minuten leestijd
0
vader man

Als het krijgen van kinderen hoog op je prioriteitenlijst staat, is het nogal belangrijk dat je een man vindt die een goede vader zal zijn. De rol van een ouder is geen gemakkelijke taak, dus het is normaal (en heel goed) dat je je afvraagt of een man het in zich heeft om een kind op te voeden. Maar waar moet je dan op letten?

De mannen met wie je date, moeten ten eerste hetzelfde willen als jij. Wat je niet wilt, is dat je een man treft waarvan jij wel een kind zou willen hebben, terwijl hij helemaal geen kinderwens heeft. Het vinden van een potentiële papa begint dus al bij de vroege keuring: stel de kinderwens-vraag al in de eerste gesprekken.

Geen kinderwens? Geen kans.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Vraag je je af of een man het ouderschap aankan? Of hij überhaupt kinderen wil? En of hij een goede vader zal zijn? Bijna elke man kan een kind maken, maar niet elke man kan een goede vader zijn. Dit zijn 11 tekenen die zeggen dat hij een hele goede vader zou kunnen zijn.

1. Hij helpt in het huishouden

Als zijn rol in het huishouden zich beperkt tot het geven van kritiek of opwarmen van de bank, dan voorspelt dat niet veel goeds voor het verzorgen van een baby. Maar als hij zijn deel van de huishoudelijke taken – uit zichzelf – uitvoert, dan is deze man eerder geneigd om ook zijn deel van de verzorging op zich te nemen. Met andere woorden: als hij nu niets uitvoert, dan zal dat straks ook niet gebeuren – wanneer het juist nodig is.

2. Hij kan goed omgaan met stress

Helemaal niets kan je voorbereiden op wat komen gaat als je baby wordt geboren. Niemand oefent immers vrijwillig op gebroken nachten en een huilgeluid op de achtergrond. Wat wel helpt, is dat een man zich kan redden in stressvolle situaties en zelfs onder druk de controle weet te behouden. Want als er een situatie is waarin hij getest gaat worden, dan is het wel die nacht wanneer het niet uitkomt en een huilende, poepende baby zijn nachtrust wegneemt.

3. Hij heeft een lollige kant

Laat hij je schrikken als je weer eens achteloos over de gang loopt? Of begint hij je te kietelen wanneer je geen kant op kunt? De leukste vaders zijn het speelse gedrag nooit vergeten. Met hun lollige kant weten ze baby’s en kinderen te vermaken, want wie moet er nu niet lachen om de gekke dingen die zulke vaders doen?

4. Hij is intuïtief

Na een zware dag vol vergaderingen, files en zeurende klanten rij je richting huis om met tegenzin het avondeten te bereiden. Maar als je thuiskomt staat het al klaar: “Ik zag je volle agenda, dus ik heb vandaag wat lekkers voor ons gemaakt,” zegt hij. Alsof hij je gedachten kan lezen. Mannen die dit doen hebben een eigenschap die moeders waarderen, want dit ‘aanvoelen’ van de ander komt als geroepen wanneer er kinderen in het spel komen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

vaders mannen

5. Hij houdt zichzelf onder controle

Het laatste dat je wilt, is kinderen krijgen met iemand die geregeld een woedeaanval heeft. Aangezien kinderen ook geregeld van die driftbuien hebben, loopt het al snel uit de hand wanneer je een partner hebt die hetzelfde gedrag vertoont. Die impulsieve, intense vormen van woede mag je van een kind verwachten, niet van een vader. Maar als hij juist begripvol is, zichzelf onder controle houdt en zich inleeft in de ander, dan zijn dat tekenen dat hij een goede vader zal zijn.

6. Hij heeft verantwoordelijkheidsgevoel

Als hij zegt dat hij iets gaat doen, dan doet hij het ook. Hij weet dat sommige dingen niet leuk zijn om te doen, maar hij doet het toch uit een vorm van plichtsbesef. Dit maakt hem betrouwbaar als een vader, omdat het een man is waar je van op aan kunt. Hij zal weten dat hij verantwoordelijk is voor de opvoeding van het kind, maar zal zich ook verantwoordelijk voelen.

7. Hij heeft een hond

Er is een belangrijke reden waarom mannen op datingfoto’s poseren met een schattig hondje – soms niet eens hun eigen hond. Ze weten namelijk dat vrouwen houden van het beeld dat het schept; de zorgzame man die verantwoordelijk is voor de verzorging van een ander. Plus het bewijst dat deze mannen in staat zijn om de poep van een ander op te ruimen, en dat allemaal uit liefde. Dat hij een hond heeft, bewijst in ieder geval dat hij een zorgzame kant heeft.

8. Hij brengt offers voor anderen

Misschien zegt hij een FIFA-avondje met de jongens af om voor je te zorgen als je ziek bent of leent zijn auto uit waardoor hij zelf niet kan sporten. Deze onzelfzuchtige daden laten zien dat hij flexibel is en bereid is om zichzelf tijdelijk weg te cijferen voor een ander. Als toekomstige moeder is dit een eigenschap die je graag ziet in een toekomstige vader, omdat je jezelf vaak zult moeten wegcijferen als ouder.

gezin familie

9. Hij gaat leuk met andere kinderen om

Heeft hij kleine broertjes, zusjes, neefjes of nichtjes? Let dan op hoe hij reageert op deze kinderen, want dit is meestal een goede indicatie of hij geschikt zal zijn als vader. Het zijn van die typische ouderinstincten waarop je moet letten, zoals oplettendheid en zorgzaamheid. Natuurlijk, sommige mannen moeten echt in het ouderschap groeien, voordat ze zich helemaal op hun gemak voelen bij kinderen, maar als hij dat al heeft zonder zelf vader te zijn… dan zegt dat veel.

10. Hij kan voor zichzelf zorgen

Wat je niet wilt, is moeder zijn van twee kinderen – waarbij een van de twee je partner is. Als hij niet weet hoe hij voor zichzelf moet zorgen, zoals koken, schoonmaken en de was doen, dan zal hij waarschijnlijk niet eens op eigen benen kunnen staan. Dat is belangrijk om op te letten, want hij kan niet van je verwachten dat jij alles doet en hij niets.

11. Hij wil een goede vader zijn

Of hij nu een innerlijk verlangen heeft om de mentor te zijn van een kleine versie van zichzelf of de vader wil zijn die hij zelf nooit heeft gehad, dat hij een goede vader wíl zijn zegt alles. Hij wil geen normale vader zijn, maar een goede vader: eentje die gaat strijden voor de ‘Vader van het jaar’-titel. En als hij denkt hij dat kan worden, dan zal hij het zijn.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…