Home Dating apps Tinder werkt aan verbeteringen voor transgender gemeenschap

Tinder werkt aan verbeteringen voor transgender gemeenschap

1 minuten leestijd
0
trans tinder

Tinder geeft het toe: het gebruik van de app is niet voor iedereen gemakkelijk geweest. Transgenders hebben al sinds jaar en dag problemen met de dating app. Tinder zette al een stap in de goede richting, door het toevoegen van meer genderopties in 2016 en eerder dit jaar door meer seksuele voorkeur-opties toe te voegen, maar dit bleek niet genoeg.

Op de supportpagina van Tinder op Twitter bleef het klachten regenen. Transgender gebruikers werden nog steeds op grote schaal gerapporteerd en door Tinder verbannen van het platform. Dat dit niet langer zo kan, is ook bij Tinder doorgedrongen.

Een betere ervaring

In een blogpost spreekt Tinder de transgender gemeenschap aan en legt het stappen uit die ze genomen hebben in de richting van inclusiviteit. Het zou de transgender gebruiken moeten beschermen, zodat hun ervaring op de app verbetert. Want velen van hen zijn ten oprechte geblokkeerd op Tinder, omdat Tinder automatisch een verbod oplegt als een profiel veel klachten ontvangt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Tinder zegt dat veel van deze verwijderde profielen het gevolg zijn van ‘oneerlijke’ klachten over transgenders omdat ze ‘gewoon zijn wie ze zijn’. Volgens Tinder was het een onvoorzien gevolg van het beleid dat werd gevoerd. Cisgender gebruikers hadden niet de mogelijkheid om transgender gebruikers te filteren waardoor zij getoond werden als potentiële kandidaten. Het waren vooral transgendervrouwen die waren getroffen door de klachten en de daaropvolgende pesterijen, aldus Tinder.

De oplossing?

Tinder is onlangs al gestart met het bieden van hulp via de officiële Twitter-account. Via dit kanaal kunnen gebruikers die verbannen zijn direct in contact komen met Tinder. Alle gendergerelateerde klachten worden direct doorgestuurd naar het escalatieteam. Hiernaast introduceert Tinder nieuwe in-app meldingen en waarschuwingen die meer feedback geven over de richtlijnen die overtreden zijn.

Omdat Tinder naar eigen zeggen begrijpt dat transgender dating ‘niet makkelijk’ is, heeft Tinder ook de leiding van het bedrijf laten trainen. Daarnaast krijgen alle medewerkers van de dating app in 2020 dezelfde training.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …