Home Dating apps Tinder test Global Mode om wereldwijd te matchen

Tinder test Global Mode om wereldwijd te matchen

1 minuten leestijd
0
tinder global mode

Het maakte van Tinder een datingmachine: het simpele veegsysteem om singles te matchen die bij elkaar in de buurt zijn. Maar de wereld verandert snel, dus Tinder ook. Het bedrijf achter de dating app heeft nu aangekondigd dat het binnenkort een Global Mode gaat testen.

Hoe het werkt

De globale modus wordt een nieuwe optie voor singles die alle profielen bij hen in de buurt al gekeurd hebben. In plaats van een beperkte zoekopdracht van maximaal 100 km kun je straks over de gehele wereld swipen. Wanneer je Global Mode inschakelt, geef je toestemming aan Tinder om je profiel aan iedereen te tonen, ongeacht waar ze wonen. De globale modus maakt het dus mogelijk om wereldwijd te swipen, matchen en chatten.

Anders dan Paspoort

Onlangs stelde Tinder een betaalde functie voor iedereen beschikbaar, Paspoort genaamd. Daarmee kun je een locatie selecteren en swipen op die locatie, alsof je er woont. Maar dat is niet hetzelfde als Global Mode. Met de globale modus word je datingprofiel aan willekeurige singles getoond die overal ter wereld kunnen wonen en dus niet op één specifieke plek. Een ander, nogal groot verschil is dat Global Mode gratis zal zijn.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

De pandemie en gevolgen daarvan heeft Tinder ertoe aangezet om nieuwe functies versneld te testen en uit te rollen. Een van de doelen achter de nieuwe functies is het verwijderen van geografische filters, zegt Tinder in een persbericht. Volgens Tinder is het niet meer nodig om dichtbij elkaar in de buurt te zijn om te kunnen daten. Andere features die in de planning staat zijn 1-op-1 videochats die binnenkort zouden moeten verschijnen, maar ook andere interactieve videofuncties, zoals in-app triviant.

Voorlopig is het slechts een test die volgende week begint onder een kleine groep gebruikers. Het lijkt er wel op dat Tinder van plan is om Global Mode op grotere schaal uit te brengen, ervan uitgaande dat alles volgens plan verloopt. Maar voordat het zover is, zijn wel ongetwijfeld wel enkele maanden verder.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Qemistry: Gen Z datingapp die chemie zoekt tussen liefde en crowdfunding

Stel je eens voor dat TikTok, Snapchat en Instagram-verhalen samengevoegd zouden worden to…