Home Dating apps Tinder CEO: profielen met Loops krijgen meer swipes naar rechts

Tinder CEO: profielen met Loops krijgen meer swipes naar rechts

2 minuten leestijd
0
Loops

Er wordt wel eens gezegd dat een foto duizend woorden waard is. Hoe zit het dan met een korte videoclip bestaande uit bewegende beelden? Volgens Elinder Seidman, CEO van Tinder, heeft het opnemen en tonen van een korte videoclip de potentie om nog veel meer te zeggen dan duizend woorden. Daarmee wordt Tinder Loops bedoeld, waarmee je twee seconden beeld kunt opnemen als een videoclip en in je profiel kunt plaatsen.

Meer swipes naar rechts

Het is niet zomaar iemand die het advies geeft om een Looping video op te nemen als je meer succes wilt hebben op Tinder. Als iemand weet wat wel en niet werkt op de populaire dating app dan is het de directeur wel. Deze heeft immers inzicht in alle statistieken van de gebruikers.

Seidman geeft het advies aan de tientallen miljoenen gebruikers een loop op te nemen om het “pittig en interessant” te houden. “Mannen die geïnteresseerd zijn in aandacht en loops plaatsen krijgen meer aandacht door het plaatsen van die loops,” vertelde Seidman vorige week tegen Yahoo Finance.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“Maak een Loop en maak jezelf interessant in die Loop. Dat helpt.” – Elinder Seidman, Tinder CEO

Het advies van Seidman is redelijk logisch, aangezien een Loop je de mogelijkheid geeft om meer van jezelf te laten zien. Een korte video van jezelf tonen is meestal genoeg om snel en duidelijk aan te tonen dat je geen catfish bent of je foto’s tot in detail bewerkt hebt.

Je kunt in twee seconden bewegend beeld waarschijnlijk meer van jezelf laten zien dan in een reeks foto’s. Over het algemeen kun je in de beperkte tijd jezelf beter presenteren dan in een eenvoudige statische afbeelding.

Tinder features

De nieuwe Loops functie is in april van dit jaar geïntroduceerd. Sindsdien kun je als gebruiker een Looping video opnemen en deze toevoegen aan je profiel. Het is één van de nieuwste features die Tinder inzet om singles te blijven entertainen.

Naast Loops heeft Tinder sinds het begin van het jaar meerdere functies geïntroduceerd, waaronder Tinder Places. Met de Places feature kun je potentiële matches vinden op basis van de plaatsen waar je bent geweest, en de ander ook. Volgens Tinder zelf gebruikt 96 procent van de singles die Tinder Places hebben geprobeerd het nog steeds. Dit zou kunnen betekenen dat de Places functie een prominentere rol in de app krijgt.

Een andere feature is Tinder U, een functie gericht op studenten van universiteiten. Jammer genoeg is deze functie niet in Nederland beschikbaar maar enkel in de Verenigde Staten. De laatste feature wordt op dit moment getest. Met Tinder MyMove krijgen vrouwen meer controle over wie het eerste bericht mag versturen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…