Home Dating apps Tinder Places: wat is het en hoe werkt het?

Tinder Places: wat is het en hoe werkt het?

3 minuten leestijd
0
places

Tinder Places is de nieuwe feature van de dating app om andere gebruikers te leren kennen die rondhangen op dezelfde plekken. Volgens Tinder zeggen de plekken die je bezoekt veel over wie je bent en daarom introduceert Tinder de nieuwe locatie-gebaseerde functionaliteit1. Met de nieuwe feature worden profielen van gebruikers voorgesteld die op dezelfde plekken zijn geweest als jou.

Wat is Tinder Places?

Zoals je waarschijnlijk al weet gebruikt Tinder de GPS positie van je smartphone of tablet om te bepalen wat je afstand is tot andere gebruikers. Op deze manier kun je in de app zien hoe ver de ander bij je uit de buurt is. Met behulp van deze geo-locatie houdt de Tinder app ook bij welke plaatsen je bezoekt. Waar de Tinder app normaal gesproken alleen je huidige positie bijhoudt zal dat veranderen als je Tinder Places inschakelt.

Met Tinder Places kun je andere mensen ontmoeten die op dezelfde plekken als jou zijn geweest. Als je bijvoorbeeld geregeld bij een sportvereniging te vinden bent dan kunnen de leden van de sportvereniging aan je voorgesteld worden als zij ook Tinder Places ingeschakeld hebben. Tinder Places zoekt in feite naar andere gebruikers die op dezelfde locaties als jou zijn geweest en stelt deze aan je voor.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe werkt Places?

Om van Tinder Places gebruik te kunnen maken is het vereist om de functie in te schakelen. Standaard staat de functie namelijk uitgeschakeld voor alle gebruikers. Zodoende kun je met Places alleen andere gebruikers vinden die Places ook ingeschakeld hebben. Je kunt in de instellingen van de app “Turn Places On” inschakelen.

Wanneer je erop uit gaat en de plekken bezoekt die door Tinder gemonitord worden dan krijg je de gebruikers te zien die ook op deze plekken zijn geweest. Swipe naar rechts als je iemand leuk vindt, naar links als je geen interesse hebt; dit werkt hetzelfde als hoe je gewend bent. Zodra jij en de ander elkaar leuk vinden dan is er een match en kun je met elkaar chatten.

tinder places

Hoe zit het met de privacy?

Volgens Tinder is de nieuwe feature ontwikkeld met privacy in het achterhoofd. Dat is ook wel nodig gezien de hoeveelheid locatiedata die gebruikers met Places delen. Je hebt zelf gelukkig de controle over veel aspecten van Tinder Places zodat je je niet snel zorgen hoeft te maken over je dating privacy. Dit heeft Tinder gedaan om de privacy van de Places gebruikers te waarborgen:

Inschakelen is optioneel

Je kunt Places op elk gewenst moment in- en uitschakelen. Als je niet wilt dat iemand weet dat je in de bibliotheek bent dan kun je dit voor jezelf houden. Wie Tinder Places niet inschakelt wordt niet door anderen gevonden. Mocht je echter op een later moment graag in contact komen met anderen die de bibliotheek bezoeken dan hoef je Tinder Places alleen maar in te schakelen.

Niet in real-time

De werking van Places is niet real-time. Als je bijvoorbeeld in een café bent of op het terras zit dan word je niet geconfronteerd met mensen die je op datzelfde moment in Tinder Places vinden. Je wordt pas op een locatie getoond als je vertrokken bent. Zelfs als je iemand tegengekomen bent in een winkel wordt het niet gelijk getoond in de app. Tinder laat je pas op deze locatie zien als je er weg bent.

Alleen sociale plekken

Tinder Places houdt niet alle denkbare plekken bij die je bezocht hebt. Zo komt niemand erachter dat je de huisarts bezocht hebt of de lokale bank. Voor Places wordt alleen de locatie gedeeld als het om een sociale plek gaat zoals een café, bioscoop of andere plek waar mensen samenkomen.

wine bar

Controle over de plekken

Mocht je niet gevonden willen worden op een bepaalde sociale plek dan kun je je aanwezigheid op deze specifieke locatie verbergen. Je kunt je bezoek verbergen maar ook kun je ervoor kiezen om jezelf nooit op een bepaalde locatie te tonen. Dit is bijvoorbeeld handig als je in de horeca werkt en niet geconfronteerd wilt worden met klanten die je op Tinder tegenkomen.

Alleen potentiële matches

Tinder toont in Places alleen de potentiële matches. Iedereen die je in Places ziet is een nieuw gezicht en geen gebruikers die je al eens gezien hebt in de reguliere Tinder app. Als je eenmaal iemand beoordeeld hebt in Places dan komen deze later niet meer voorbij in Places.

Verschil met Happn

Happn werkt vanuit de basis op een vergelijkbare manier als de nieuwe Tinder functie. Hoewel swipen niet mogelijk is bij Happn word je er wel gekoppeld aan gebruikers die bij je in de buurt zijn (geweest). Alle gebruikers die aan je voorkeuren voldoen en binnen een straal van 250 meter bij je in de buurt zijn geweest worden op je tijdlijn getoond. Je kunt deze gebruikers vervolgens beoordelen. Als jij en de ander elkaar leuk vinden dan is er een Crush, vergelijkbaar met de Match van Tinder. Met de nieuwe Places functie lijkt het erop dat Tinder een manier heeft gevonden om liefhebbers van Happn te lokken.

Places wordt mogelijk gemaakt door Foursquare en Mapbox. De nieuwe feature is nog niet in Nederland beschikbaar. Places wordt op dit moment getest in drie steden: Sydney en Brisbane in Australië en Santiago in Chili.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder gaat meldingen van intimidatie en misbruik beter aanpakken

Tinder heeft een verbeterde aanpak van intimidatie en misbruik aangekondigd. Na enkele maa…