Home Nieuws AdultFriendFinder datalek in 2016 leidt tot rechtszaak

AdultFriendFinder datalek in 2016 leidt tot rechtszaak

1 minuten leestijd
0
man vrouw bed

AdultFriendFinder wordt geconfronteerd met een rechtszaak na het grote datalek in 2016, zo meldt LegalNewsLine. Een gebruiker van de seksdating website klaagt het bedrijf aan omdat het de vertrouwelijke informatie van gebruikers niet veilig heeft weten te houden. Door het lek in de beveiliging kregen hackers toegang tot de persoonlijke informatie van 339 miljoen accounts.

Nalatigheid en inbreuk op privacy

De rechtszaak tegen AdultFriendFinder wordt aangespannen door Alejandro Gutierrez, een man uit Californië, die beweert dat zijn vertrouwelijke persoonlijke informatie in handen van kwaadwillenden is gekomen door het datalek. De aanklacht is op 10 augustus bij het Santa Clara County Superior Court ingediend, individueel voor Gutierrez zelf maar ook namens personen die zich in dezelfde situatie bevinden.

De man neemt het hiermee op voor vele anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Gutierrez klaagt de datingsite aan wegens nalatigheid, schending van het impliciete contract, inbreuk op privacy en meer.

Populaire website

AdultFriendFinder is een online datingsite “ontworpen om discrete volwassen relaties tussen individuen en groepen die op zoek zijn naar gelijkgestemde volwassenen voor seksuele ontmoetingen mogelijk te maken.” Met andere woorden, AdultFriendFinder is een datingsite voor sekscontacten. Deze maand is het precies twee jaar geleden dat de populaire website in opspraak kwam na een datalek.

De gegevens van 339 miljoen gebruikers zouden getrofffen zijn door het lek, zo meldt GDI. De inbreuk op het netwerk was de op één na grootste inbreuk in de 21e eeuw. Ongeveer 71 procent van de accounts bestond uit gebruikers uit de Verenigde Staten.

Volgens Gutierrez heeft de eigenaar van AdultFriendFinder, FriendFinder Networks, te weinig gedaan om de gegevens van haar leden te beschermen. Er zouden geen maatregelen zijn getroffen die standaard zijn in de branche en ook heeft het bedrijf het lek niet onmiddellijk heeft gemeld. Gutierrez wil nu een proces starten met een jury en vonnis tegen FriendFinder Networks om zo een compensatie en schadevergoeding te krijgen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Bekijk zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Online dating vervangt hulp van vrienden bij vinden partner’

Het is geen verrassing: online dating wordt steeds meer de go-to matchmaker voor het vinde…