Home Dating 9 slechte dating adviezen die je tegenhouden om liefde te vinden

9 slechte dating adviezen die je tegenhouden om liefde te vinden

6 minuten leestijd
0
nummer vragen

Dating in 2018 om een relatie te vinden lijkt makkelijker dan ooit door apps als Tinder en Happn. Buitenstaanders die al een relatie hebben denken dat het als prijsschieten op de kermis is, alsof je binnen enkele swipes op je beeldscherm een match voor het leven vindt. Bovendien is dating advies op elk moment binnen handbereik door even te Googelen op je specifieke probleem. De realiteit is dat het vinden van een relatie via de dating apps niet zo makkelijk als het lijkt en dat geldt ook voor het vinden van goed dating advies.

Persoonlijke ervaringen

De waarheid is dat dating- en relatieadvies overal op het internet te vinden is en de mensen die het schrijven, bijvoorbeeld op social media of fora, dit voornamelijk baseren op de eigen ervaringen. Hoewel de adviezen goed bedoeld zijn, om anderen te helpen, betekent het nog niet dat deze adviezen voor iedereen gelden.

Dating advies op persoonlijke ervaringen kan je inzicht geven in hoe anderen ermee omgaan maar het vertelt je niet hoe jij er om mee moet gaan. Wat voor anderen werkt hoeft niet voor jou te werken.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Verschillende levens, andere situaties

Hetzelfde geldt voor de adviezen die je krijgt van mensen die in een andere situatie leven. Als je tijdens je datingleven is een situatie terechtkomt waar je niet mee om weet te gaan dan krijg je waarschijnlijk advies van je familie en vrienden en misschien zelfs van mensen die je nauwelijks kent. Maar alleen omdat iemand datingadvies geeft, betekent nog niet dat het advies juist is.

Bovendien is het goed mogelijk dat het advies van anderen “verouderd” is en niet meer zonder nadenken van toepassing op het moderne datingleven. Met dating apps als Badoo en Tinder is de situatie compleet anders dan tien jaar geleden. Je kunt de suggesties van anderen proberen maar het is verkeerd om er blindelings vanuit te gaan dat het de enige manier is.

Het advies dat je niet moet volgen

Het gevolg van de meningen en persoonlijke ervaringen van anderen is dat “slecht” datingadvies overal te vinden is. Dit resulteert in een aantal typische dating adviezen die je tegenhouden om liefde te vinden.

1. “Stuur nooit meteen een bericht terug”

Vrienden, kennissen en anderen geven je ongetwijfeld het advies om nooit meteen een bericht terug te versturen, vaak zelfs met de stelling om enkele uren te wachten voor je reageert. Door de ander te laten wachten op je reactie zou je laten zien dat je te makkelijk bent. Dit typische datingadvies is geen goed advies.

Hoewel er ergens een kern van waarheid in zit dat je beter niet elk bericht binnen 2 seconden moet beantwoorden kun je direct een bericht terugsturen als je dat wilt. Je lijkt niet wanhopig of te makkelijk als je de ander niet laat wachten. Door continu enkele uren tussen de berichten te laten bereik je het tegenovergestelde. Je lijkt dan niet te makkelijk maar eerder te moeilijk, onbereikbaar en ongeïnteresseerd.

2. “Wees jezelf”

Eén van de “standaard” slechte dating adviezen die je overal leest is dat je alleen maar jezelf hoeft te zijn als je wilt slagen in je datingleven. Als het zo makkelijk zou zijn dan was het niet nodig om je best te doen. In werkelijkheid is het beste advies tijdens de datingfase dat je de beste versie van jezelf bent. Dit betekent niet dat je je voordoet als iemand anders maar wel dat je er alles aan doet om je beste eigenschappen naar voren te brengen.

Zeg nu zelf welke versie van jezelf beter is? De versie die op de zondagavond in joggingbroek op de bank ligt of de versie die zich netjes gemaakt heeft voor een avondje stappen?

3. “Het zal gebeuren wanneer je het het minst verwacht”

Dit veelgebruikte dating advies is erop gebaseerd dat je het zoeken van een partner niet zelf in de hand hebt. Het tegendeel is waar. Velen kunnen erover meepraten dat online dating en matchmaking diensten kunnen helpen om liefde te vinden. Je bent niet machteloos overgelaten aan een ontastbare macht die alles voor je bepaalt. Liefde gebeurt niet wanneer je dit het minst verwacht maar wanneer je je ervoor open stelt om het te ervaren.

4. “Een beetje liegen kan geen kwaad”

Omdat anderen het doen betekent niet dat jij het ook moet doen. In de datingprofielen wordt er wat vanaf gelogen door de singles. Of het gewicht een paar kilo verlaagd wordt of er enkele centimeters bij de lengte op worden geteld; liegen is nooit een goede keuze. Als je het advies krijgt dat “een beetje liegen geen kwaad” kan, besef je dan goed dat liegen altijd kwaad kan doen.

5. “Je komt vanzelf iemand tegen”

Het geruststellende “je komt vanzelf iemand tegen” is een populaire uitspraak dat nergens op gebaseerd is. Je kunt je leven niet leven als je alles op toeval laat aankomen. Je wordt geen succesvolle ondernemer met een miljoenenbedrijf omdat er vanzelf een idee in je opkomt terwijl je onder de douche staat te zingen.

Misschien dat het een enkeling gelukt is maar de rest moet nog altijd hard werken om de top te bereiken. Het feit is dat er niemand op een magische manier in je leven springt als je je er niet op richt, voor openstelt of naar op zoek gaat.

6. “Speel Hard To Get”

Hard To Get spelen is misschien leuk om te lezen in de tijdschriften en online versies van de bladen maar in werkelijkheid helpt het je geen meter verder. Iedereen houdt van een uitdaging maar als je het te moeilijk maakt dan is de lol er snel af. Speel Hard To Get en je neemt het risico om een kans op liefde te mis te lopen.

7. “Doe alsof het je niet interesseert”

Door het slechte advies van anderen denk je misschien dat dit de manier is om een nieuwe relatie te beginnen maar het is niet het advies dat je blindelings moet volgen. Gedraag je ongeïnteresseerd en het einde van de flirt is al voorbij voor het begonnen is. Als je wilt dat iemand je leuk vindt en leuk blijft vinden dan is het nodig om hem of haar de bevestiging te geven dat het contact gewenst is.

8. “Kus nooit op de eerste date”

Voor veel singles is kussen op de eerste date een vereiste om door te gaan met iemand. Niet dat het seksuele contact nodig is maar wel de chemie waardoor je bent gaan kussen. Niet zoenen op de eerste date kan je kansen met iemand verpesten.

Eén van de grootste redenen waarom mensen hun interesse verliezen is het gebrek aan chemie op de eerste date. Het gevolg is dat kussen op de tweede date niet eens mogelijk is, omdat de eerste date de laatste date blijkt te zijn.

Wil je kussen op de eerste date? Laat je niet tegenhouden door verouderd datingadvies die je ouders kregen in de jaren 70 van de vorige eeuw. Het is zelfs vaak de eerste kus die de vonken laat overslaan.

9. “Wacht drie dagen voor je contact opneemt”

Wie datingadvies uit de Hollywood films haalt en geregeld chillt met Netflix heeft ongetwijfeld gezien dat er een regel bestaat dat je drie dagen na de eerste date moet wachten voor je weer contact opneemt. Wie deze regel klakkeloos overneemt komt er al snel achter dat het niet zo werkt in het echte leven van de Nederlandse single.

Wil je meteen een bericht sturen als je weer thuis bent na de date? Niemand houdt je tegen, dus er is geen reden om je in te houden.

Neem het op, trek je eigen conclusies

Hoewel sommige slechte adviezen over dating en relatie belachelijk kunnen zijn, kan slecht relatieadvies ook veel schade aanrichten. Als je onervaren of kwetsbaar bent is het normaal dat je het advies van anderen vraagt, vooral als dit mensen met meer ervaring zijn of wanneer deze meer zelfvertrouwen en lef hebben.

Het is echter geen goed idee om het advies klakkeloos over te nemen waardoor je onvoorwaardelijk vertrouwd op slecht advies. Dit maakt het belangrijk om elk advies dat je krijgt onder een vergrootglas te leggen en te beoordelen of het advies ook in je eigen situatie kan helpen.

Het advies van anderen kan je helpen om je eigen keuzes te maken maar het hoeft niet leidend te zijn in de uiteindelijke beslissingen die je maakt. De slechte datingadviezen die je gelezen hebt zijn een herinnering aan het feit dat iedereen het mis kan hebben als het op datingadvies aankomt, zelfs de mensen die je vertrouwd en zelfs de mensen die er dagelijks over schrijven.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Haar of geen haar: welke man is aantrekkelijker op een datingapp?

Er zijn maar weinig dingen in het leven die mannen meer afschrikken dan de eerste tekenen …