‘89% van single millennials wil echt liefdesverhaal beleven in 2022’

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Het jaar 2021 zit er bijna op en daarom is het tijd om de balans op te maken. Heb je bereikt wat je wilde bereiken? Ben je verliefd geworden? Een partner gevonden? Of houd jij je nog dagelijks bezig met daten? Volgens recent onderzoek van datingapp Lexa is er in ieder geval iets veranderd in het afgelopen jaar. Dankzij alles wat we hebben meegemaakt in 2021 – en dan hebben we het vooral over corona – is het datingspel gewijzigd.

De datingsite ondervroeg eerder deze maand 1.002 Nederlandse singles (25 t/m 49 jaar) om te ontdekken dat de mindset van deze singles is veranderd. Hoe deze millennials denken over liefde en daten is niet meer hetzelfde als in het begin van 2021. Zo bevestigen 3 op de 4 ondervraagden dat corona de wens om liefde te vinden, heeft versterkt. Meer dan 2 op de 3 singles weten door de pandemie (nog) beter waar ze naar op zoek zijn.

Wat er precies is veranderd

In 2021 waren Nederlandse singles vooral aan het daten om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar die houding lijkt nu gewijzigd te zijn, want in 2022 wil 89% van hen een echt liefdesverhaal beleven. De voorheen populaire hook-ups en flings lijken in populariteit af te nemen onder de leeftijdsgroep, zo suggereert het onderzoek. Van de ondervraagden is maar liefst 94% van mening dat een liefdesrelatie voor de lange termijn is en 77% begint een relatie met het doel om ooit in het huwelijksbootje te stappen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Hoe de single millennials hun liefdesverhaal in 2022 voor zich zien? Als ze het verhaal zelf mochten schrijven, dan zouden ze prioriteit geven aan romantiek (41%) en langdurigheid (40%). Wat zij in een relatie zoeken? De single millennials willen het liefst een relatie die leuk (39%), passievol (38%) en stabiel (38%) is. Vrouwen willen in 2022 bedolven worden onder romantiek, terwijl mannen de voorkeur geven leuke, passievolle relatie – de romantiek komt later.

Waar ze het allemaal over eens lijken te zijn, is dat een relatie naast liefdevol ook leuk en zeker niet saai moet zijn. Want naast een duurzame relatie zoekt 1 op de 3 singles in 2022 daarom het liefst óók de spanning op in een relatie.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie