Dating Sunday 2022: dit is de beste dag om weer te beginnen met swipen

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Van oudsher is er één dag per jaar waarop singles massaal op zoek gaan naar liefde en meer. Nu denk je misschien meteen aan Valentijnsdag, maar deze universele ‘dag van de liefde’ valt in het niet bij de drukste datingdag van het jaar.

De allerdrukste swipe-dag is traditiegetrouw de eerste zondag van het nieuwe jaar. En in het nieuwe jaar is het weer zover: zondag 2 januari 2022 is volgens Tinder de beste dag om weer te beginnen met swipen.

2 januari 2022

De grootste datingapp ter wereld weet in ieder geval al zeker dat de eerste zondag van 2022 gekenmerkt gaat worden door de meeste swipe-activiteit. Aangezien dit elk jaar het geval is, denkt Tinder dat het aankomend jaar – of eigenlijk, aanstaande zondag – niet anders zal zijn. Hoe laat je aanwezig moet zijn voor dit swipe-feest? Volgens Tinder wordt de app tussen 19.00 en 22.00 uur overspoeld door hongerige singles die een stukje van de taart willen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

19.00 t/m 22.00 uur

Terwijl de bio-vermeldingen met ‘couple goals‘ een stijging laat zien van 53% zegt Tinder dat veel gebruikers hun doelen voor het nieuwe jaar al hebben vastgesteld. Uit onderzoek van de app wil 58% weer reizen, terwijl anderen (23%) graag minder junkfood willen eten. Sommigen verwachten niet veel van het nieuwe jaar en geven hun doelen nu al op of stellen ze uit tot 2023 (14%).

Op de vraag wat ze zoeken in 2022, zegt een derde van de Tinder-gebruikers op zoek te zijn naar hun partner in crime (33%). Meer dan een kwart (27%) wil iets afmaken waar ze aan beginnen in het nieuwe jaar en meer dan een vijfde (22%) is al blij als ze überhaupt een doel hebben. Tot slot zegt 18% dat ze in 2022 meer tijd voor zichzelf willen vinden.

Vanaf de jaarwisseling wordt het mogelijk om je intenties duidelijk te maken in Explore, het nieuwe gedeelte van de Tinder-app. Iedereen kan dan kiezen uit een reeks ‘2022-doelen’ om een ​​’partner in crime’ te vinden die je doelen deelt. Of je nu op zoek bent naar een mede-foodie voor ‘Samen proeven’, een andere sportliefhebber voor ‘Samen zweten’ of een ondernemend iemand om ‘Mijn powerkoppel compleet te maken’: in het nieuwe jaar kun je deze mensen ontdekken in Explore.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie