10 signalen dat hij klaar is om te settelen (met jou) 

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
7 minuten leestijd

De beste relaties zijn die waarin beiden de overtuiging hebben dat ze altijd bij elkaar zullen blijven. Het zijn de relaties waarin toewijding aan de relatie vanzelfsprekend is. Er zijn geen twijfels, geen terughoudendheid en geen onzekerheden, terwijl ze het gevoel geven dat je thuis bent bij je partner. Maar lang niet alle relaties zijn zo duidelijk.

Het lijkt er soms wel op dat iedereen serieuze bindingsproblemen heeft. Singles houden hun opties open en zijn bang dat ze de verkeerde persoon kiezen om mee te daten. En als het dan toch een relatiekandidaat blijkt te zijn, maken ze zich zorgen of het wel een type is dat zich wil settelen. Relaties zijn niet makkelijk.

10 signalen dat hij klaar is om te settelen

Heb jij behoefte aan vastigheid, maar ben je er nog niet over uit of dat bij hem ook het geval is? Als jij je afvraagt of je lover er klaar voor is om te settelen, of dat je je tijd verspilt aan een man die nooit volwassen zal worden, dan zijn er enkele signalen die je die duidelijkheid kunnen geven. We vertellen je waaraan je kunt merken dat hij klaar is om te settelen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

1. Zijn leven is rustiger geworden

Zijn prioriteit is aan het verschuiven van avondjes met de boys naar Netflix kijken en bankknuffelen met jou. Hij kiest ervoor zijn tijd anders door te brengen dan eerder. Het vooruitzicht om lekker met jou binnen te blijven – in plaats van naar buiten te gaan – wordt aantrekkelijker. Natuurlijk zal het waarschijnlijk ook wat te maken hebben met het ouder worden, maar dit betekent ook dat hij zich sneller zal settelen.

2. Hij is uitgespeeld

Hij heeft geen zin meer om te jagen, oftewel achter de vrouwen aan te gaan. Hij heeft alleen nog maar oog voor jou en heeft ook geen behoefte om nog verder te zoeken. De wilde tijden zijn voorbij en hij heeft één en al oog voor jou. Jij wilt graag weten waar je aan toe bent en hij geeft daar gehoor aan. Als hij aangeeft volledig voor jou te gaan, niet via omwegen maar recht door zee, dan is hij waarschijnlijk klaar om te settelen.

3. Zijn vrienden settelen ook

Wanneer meerdere mannen in een vriendengroep zich gaan settelen met hun liefdes, dan is de kans groter dat de rest van de mannen dat ook gaat doen. De levensfase van een man bepaalt voor een groot deel of hij zich wil settelen of niet. Valt het je op dat de meeste mannen in zijn omgeving vrijgezel zijn en van maandag tot vrijdag uitkijken naar het weekend? Dan is de kans groter dat hijzelf ook nog liever die levensstijl behoudt in plaats van te settelen.

4. Hij is klaar met de flings

Er komt een moment in het leven van elke man dat hij genoeg heeft van de lege ‘relaties’. Alles gaat een keer vervelen. Dat geldt ook voor betekenisloze seks en gepassioneerde one-night stands. Een man die genoeg heeft van friends with benefits en op zoek is naar een ‘normale’ relatie, heeft de wens om zich te settelen.

5. Hij geeft je prioriteit

Een man die ervoor zorgt dat jij bovenaan zijn lijstje staat, heeft jou tot zijn prioriteit gemaakt. Het betekent dat je belangrijk voor hem bent – hij heeft jou hoger zitten dan de andere mensen om zich heen. Dit laat hij merken door voor jou klaar te staan, goed naar je te luisteren en erop in te spelen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Jullie hebben samen een grote beslissing genomen

Doordat hij samen met jou een levensbeslissing neemt, laat hij zijn vertrouwen en goede bedoelingen richting jou blijken. Denk aan het nemen van een huisdier, bij elkaar in te trekken of samen een andere financiële verplichting aangaan. In feite is dit een soort test en zijn jullie al bijna gesetteld.

7. Hij is tevreden over de voortgang

Als je ziet dat jullie relatie in de goede richting gaat, hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken. Ben je begonnen met rustig aan daten, maar wordt dit steeds meer en meer? Denk aan exclusief daten tot een relatie die nu al een tijdje duurt? Hoe langer de relatie duurt, hoe groter de kans dat hij zich met jou wil settelen. Het is in ieder geval een teken dat het de goede kant opgaat.

8. Het financiële deel komt ter sprake

Wanneer je zonder toekomstperspectief aan het daten bent zullen de geldzaken niet snel besproken worden. En dat is ook helemaal niet nodig, want jullie geldzaken zijn niet gedeeld. Maar wanneer je een gezamenlijke rekening bespreekt wordt het een gezamenlijke aangelegenheid dat iets over de toekomst zegt.

Als hij open is over zijn geldzaken richting jou, houdt dit in dat hij je in vertrouwen neemt. En de kans is groot dat hij dit niet doet wanneer hij je niet ziet als iemand om zich mee te settelen.

9. Hij viert de relatiemijlpalen

In het begin moest hij nog lachen toen je de kleinste mijlpalen in de relatie ter sprake bracht, maar nu is hij er zelf ook serieus mee bezig. Misschien doet hij zelfs zijn best om elke relatiemijlpaal te vieren. Als een man dit doet, dan is dit zijn manier om te zeggen dat hij niet meer bang is om de connectie aan te gaan. En dat betekent vaak dat hij klaar is om te settelen.

10. Hij deelt zijn geheimen met jou

Of zijn geheim nu grappig, gênant of vernederend is: het delen van geheimen doet hij alleen als hij weet dat zijn geheim veilig bij je is. Het betekent ook dat hij geen angst voelt dat je hem zult veroordelen. Een dergelijk niveau van vertrouwen zegt veel over de relatiefase, omdat geheimen niet met iedereen worden gedeeld. Mannen delen hun geheimen doorgaans niet met al hun vriendinnen, alleen met degenen die ze als hun langdurige partner zien.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie