88% van singles heeft moeite iemand met dezelfde verwachtingen te vinden

Redactie
Door Redactie
3 minuten leestijd

Hoe ziet je tijdlijn eruit als je je favoriete datingapp opent? Zijn het inmiddels steeds dezelfde gezichten en krijg je spontaan een déjà vu als je begint te swipen? En als je eens in je inbox kijkt, zijn het dan allemaal matches die tot niets hebben geleid? Het is geen verrassing als dit kenmerkend is voor je datingervaring, want uit verschillende onderzoeken blijkt dat lang niet alle singles de intentie hebben om te daten en romantiek te vinden.

Hoewel datingapps zouden moeten helpen bij het vinden van de perfecte match, toont de dagelijkse datingsleur aan dat het geen makkelijke zoektocht is. Het probleem? Dat niet alle singles dezelfde verwachtingen hebben. Sommigen gebruiken de apps voor entertainment, anderen voor afleiding en heel soms vinden we iemand die de ware wil vinden. Dankzij deze vaak tegenstrijdige intenties vinden singles het moeilijk om iemand met dezelfde verwachtingen in de liefde te vinden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van datingsite Lexa.

Om de datingapp aan te passen naar de wensen van singles voert Lexa geregeld onderzoek uit naar de drijfveren, gewoontes en doelen van Nederlandse singles. Dat heeft het onlangs weer gedaan met een onderzoek onder 1.002 Nederlandse singles. Uit het onderzoek blijkt dat 88% van de singles moeite heeft een match te vinden met dezelfde verwachtingen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Selectiever daten

Dankzij de mismatch van intenties zijn singles selectiever gaan daten. Ze zijn kieskeurig geworden en spreken minder snel af met hun matches, zo stelt Lexa. 80% van de singles geeft aan nu echt de tijd te willen nemen om de ander te leren kennen, waarbij ze langere chatgesprekken hebben.

Vrouwen zijn iets voorzichtiger dan mannen als het aankomt op het selecteren met wie ze dan op date willen gaan. 72% van de mannen ontmoet de ander graag zo snel mogelijk in het echt na een leuk gesprek, terwijl dit slechts voor 62% van de vrouwen geldt. Voor hen is het belangrijker om eerst duidelijkheid te krijgen over de intenties van de ander voordat ze een eerste date overwegen – 89% van de vrouwen zegt dit ten opzichte van 77% van de mannen.

Verder heeft 90% van de vrouwen tijdens de coronaperiode goed in beeld gekregen wat ze precies zoeken in een partner. Bij de mannen ligt dit percentage op bijna 80%.

Het onderzoek van Lexa toont aan dat het belangrijk is om de verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Maar als de verwachtingen eenmaal duidelijk zijn, dan zijn er geen bezwaren om af te spreken. Want 57% van de singles wil het liefst samen van ieder moment genieten en 45% staat te popelen om weer plannen met elkaar te maken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie