Seks muziek voor Spotify: de afspeellijst voor als je hét wilt doen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
5 minuten leestijd

Onderzoek toont aan: muziek luisteren tijdens seks kan toch al plezierige bezigheid verbeteren. En het zorgt er ook voor dat je je meer verbonden voelt met je sekspartner. Met andere woorden: je hebt niets te verliezen en alleen maar te winnen met een supersexy playlist. Tenminste, als je de juiste keuze maakt tussen de duizenden seks-afspeellijsten die Spotify rijk is. Want lang niet allemaal zijn ze geschikt om de slaapkamertemperatuur te laten stijgen. Spotify zelf had daar ooit het antwoord op.

Spotify’s seksselectie

Elk jaar bracht Spotify namelijk een lijst uit met de 10 beste sekssongs die beschikbaar waren op de streamingdienst. De datawetenschappers van Spotify analyseerden alle seksgerelateerde afspeellijsten om te ontcijferen welke nummers het meest werden geluisterd. Van alle miljoenen muzieknummers die tijdens de daad werden afgespeeld, bleven er 10 over die het meest werden gestreamd. En voilà, elk jaar een nieuwe lijst met de meest sexy liedjes van dat moment.

Alleen is er een probleem: zonder enige kennisgeving werd de jaarlijkse traditie in 2017 beëindigd. Het was de laatste keer dat Spotify bekendmaakte welke nummers het meest werden afgespeeld tijdens de sekscapades van hun gebruikers. Sindsdien is het stil aan Spotify-kant wat betreft de populairste seksmuziek en nu moeten we zelf op zoek naar de beste muzieknummers om seks op te hebben.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

De beste seks-afspeellijsten

Maar om ter plekke, als de nood het hoogst is, te gaan zoeken in Spotify’s “Browse”-functie? Dat zou zomaar kunnen eindigen met blauwe ballen of een langdurig gebrek aan stimulatie.

Niet wetende in welke richting je moet zoeken, kan de verkeerde afspeellijst zomaar de zorgvuldig opgebouwde sekssfeer verpesten. Zet deze pagina daarom in je favorieten, om snel toegang te hebben tot de beste seksmuziek-afspeellijsten die Spotify te bieden heeft.

The originele Foreplaylist

Het Britse Kegel8 heeft de ultieme ‘Foreplaylist’ samengesteld. Zij bekeken de Spotify-gegevens om erachter te komen welke nummers en artiesten het vaakst verschenen in afspeellijsten met de termen seks, netflix en chill, date night en baby making in hun titel. De toptracks leveren de top 100 van 2019.

The ForePlaylist van Lovehoney

Waar de ‘foreplaylist’ is gebaseerd op ruwe Spotify data, hebben de forumleden van Lovehoney een eigen afspeellijst samengesteld, op basis van hun eigen voorkeuren en ervaringen. Deze lijst met muzieknummers is beschikbaar als de Lovehoney playlist uit 2019.

Top 50 Songs to Have Sex To

De derde afspeellijst om seks op te hebben bestaat voornamelijk uit R&B, soul, slow jams en moderne R&B. En in tegenstelling tot de bovenstaande afspeellijsten, wordt deze playlist met 50 nummers wekelijks geüpdatet.

Netflix and Chill

Spotify USA heeft een afspeellijst samengesteld voor een avondje Netflix and Chill. We weten allemaal wat ze daarmee bedoelen: geen Netflix, maar chillen tussen de lakens. Daar hoort een passend muziekje bij, zoals deze 20 nummers op de ‘Netflix and Chill’-afspeellijst.

Sex Playlist

De naam zegt alles: deze afspeellijst is ter ondersteuning van alle seksuele handelingen die je uitvoert. Zelfs liefhebbers van een lange sessie hebben genoeg aan deze playlist met maar liefst 274 nummers.

Spotify’s 10 beste seksnummers van 2017

De laatste keer dat Spotify zelf door de statistieken groef, leverde het deze lijst op, met de 10 beste nummers om seks op te hebben voor het jaar 2017.

Spotify’s 10 beste seksnummers van 2016

In 2016 werd de toplijst met seksnummers gedomineerd door hip-hop. Volgens Spotify waren dit de 10 beste seksnummers van dat jaar.

Spotify’s 10 beste seksnummers van 2015

Om relevant te blijven in de huidige muziekvoorkeuren eindigen we deze pagina met Spotify’s seks-afspeellijst van 2015. Dit waren de top 10 nummers van dat jaar.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie