Home Nieuws Ruige seks: wat het is, hoeveel mensen dit hebben en wie het doen

Ruige seks: wat het is, hoeveel mensen dit hebben en wie het doen

3 minuten leestijd
0
seks gezocht

Waar fantaseer jij over om opgewonden te raken? Zijn het de intieme scenario’s die zich afspelen in je gedachten? Of is het een Zentai latex bodysuit, oftewel, een rubberpak? Seksuele fantasieën zijn zo gevarieerd als dat ze persoonlijk zijn. Maar er zijn wel seksuele fantasieën die vaker voorkomen dan anderen.

Ruige, wilde seks is een van de populairste seksuele fantasieën. Daar kwam sociaal psycholoog dr. Justin Lehmiller achter toen hij 4.175 mensen ondervroeg over hun fantasieën voor zijn boek ‘Tell Me What You Want’. Hij ontdekte dat de meeste mensen weleens gefantaseerd hebben over een vorm van ruige seks.

Maar wat betekent het precies om ‘ruige seks’ te hebben? Welke specifieke seksuele activiteiten vallen onder de noemer ‘ruig’? En hoeveel mensen genieten in het echt van ruige seks – niet alleen in hun fantasieën?

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Wat is ruige seks?

Een recent onderzoek, dat eerder deze maand is gepubliceerd in Archives of Sexual Behavior, geeft antwoord op deze vragen. Althans, dat doet het voor jongvolwassenen. Onderzoekers van de Indiana University ondervroegen 4.998 studenten om een representatief beeld te krijgen van deze leeftijdsgroep.

De deelnemers werd gevraagd wat ruige seks voor hen betekent en wat ze als ‘ruig’ bestempelen. Is bijten ruig? Aan de haren trekken? En de keel dichtknijpen? Daarnaast werd hen ook gevraagd om te vertellen hoeveel ze genoten van ruige seks en wat hun eerdere ervaringen ermee waren. Dit zijn de seksuele activiteiten die als ruige seks worden gezien:

 • Verstikken (77%)
 • Haren trekken (75%)
 • Spanken (69%)
 • Vastgepind worden (66%)
 • Vastgebonden worden (65%)
 • Harde stoten (64%)
 • Met platte hand slaan – slapping (59%)
 • Bijten (59%)
 • Krabben (52%)

Kortom, op basis van het onderzoek is meer de helft van de studenten het erover eens dat de bovenstaande activiteiten onder de noemer ‘ruig’ vallen. Andere dingen die in de slaapkamer gebeuren maar niet meteen als ‘ruig’ worden gezien, zijn de volgende:

 • Iemand op een bed gooien (49%)
 • Kleren scheuren (45%)
 • Met vuist slaan – punching (33%)
 • Iemand dwingen seks te laten hebben (17%)

Hoewel het misschien vreemd lijkt dat ‘met de vuist slaan’ niet onder ruige seks valt en ‘met de platte hand slaan’ wel, is het belangrijk om te beseffen dat sommige dingen gewoon niet door beugel kunnen voor een deel van de ondervraagden.

Er is dus iets als ‘ruige seks’ en iets dat veel verder gaat dan ‘ruig’. Dit wijst op het belang van verduidelijken als iemand aangeeft van ‘ruige, wilde seks’ te houden. Want voor je het weet, kent diegene die klappen van de zweep nog niet – letterlijk en figuurlijk.

En… is het wat?

Omdat alle ondervraagden ook hun mening gaven over het ruige seksgedrag, konden de onderzoekers ook analyseren wat iedereen nu echt van ruige seks vindt. Daarbij keken ze specifiek naar de antwoorden van deelnemers die dit hadden gedaan met hun huidige partner. Van hen zei slechts 1,3% dat er “helemaal niet” van genoten, terwijl 14% er “een beetje” van genoot.

Een groter deel van de deelnemers die ruige seks hebben geprobeerd, liet echter weten ze er wel plezier aan beleefden. Maar liefst 46% van hen genoot er “enigszins” van en nog eens 39% “heel veel”. Anders gezegd, bijna niemand genoot er niet van, terwijl de meeste mensen er wel van genieten – in meer en mindere mate.

Hoeveel mensen hebben ruige seks?

Van de ondervraagden die op dit moment een sekspartner of relatie hebben, wat neerkomt op iets meer dan een derde van de ondervraagden, zegt 79% dat ze ruige seks hebben gehad met hun partner. Of andersom gedraaid, slechts 1 op de 5 mensen in relaties zegt het nog nooit gedaan te hebben.

Omdat dit alleen werd gevraagd aan degenen in relaties, is onduidelijk hoeveel van de single deelnemers het ooit hebben geprobeerd. Van de 79% die zegt ruige seks te hebben gehad, is dit de verdeling van hoe vaak ze dat doen:

 • 29% zegt het zelden te doen
 • 37% zegt dat ze het soms doen
 • 13% zegt dat ze het vaak doen

Op de vraag wie dan het initiatief neemt om ruige seks te hebben, zijzelf of hun partner, geven de deelnemers een verdeeld antwoord. Van degenen die ruige seks hebben gehad gaf 46% toe zelf het initiatief genomen te hebben, terwijl bij 54% van de deelnemers hun partner het initiatief nam.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …