Home Datingsites Relatieplanet of Lexa: wat zijn de verschillen?

Relatieplanet of Lexa: wat zijn de verschillen?

3 minuten leestijd
0
relatieplanet lexa

Je bent nu al een tijdje single en op de radio tijdens je werk hoor je verschillende datingsites voorbij komen. Relatieplanet en Lexa zijn twee van deze datingsites die geregeld adverteren op televisie, radio en internetwebsites. Het is niet vreemd dat je je afvraagt welke van de twee nu het beste voor je is. Het antwoord is dat het per persoon verschilt. Wij helpen je echter om de keuze te maken en hebben voor je uitgezocht wat de verschillen zijn tussen Relatieplanet en Lexa.

Voor wie is het?

De doelgroep van Lexa en Relatieplanet is gelijk. Jong of oud, hoogopgeleid of een laag opleidingsniveau; iedereen is welkom op de twee datingsites. Welke van de twee je ook kiest, ze zijn er voor alle singles. Wat alle leden bij deze datingsites in gemeen hebben Het actieve ledenaantal van beide datingsites schommelt op en neer. Over het algemeen zijn de datingsites het drukst als er geadverteerd wordt. Als dit niet zo is dan is het wat rustiger maar zijn er altijd nog genoeg singles uit de buurt. Het is altijd verstandig om dit eerst zelf te controleren met een gratis lidmaatschap. Eventueel kun je je zelfs aanmelden bij beide websites om na het bekijken van het aanbod singles de keuze te maken.

Gratis lid

Voor wie volledig gratis wil daten zit niet goed bij Lexa en Relatieplanet. Je kunt gratis een profiel aanmaken om een indruk te krijgen van de datingsites maar veel mogelijkheden heb je dan niet. Je kunt zoeken tussen de profielen, interesse- of flirtberichten versturen maar chatten of persoonlijke berichten versturen is niet mogelijk als gratis lid. Dit geldt voor beide websites. Om dit wel te kunnen is een betaald lidmaatschap nodig. Relatieplanet maar ook Lexa hebben geregeld acties waarbij je bijvoorbeeld drie dagen gratis het Full membership kunt proberen. Jammer genoeg lopen deze acties vaak maar tijdelijk en heb je geluk nodig om toevallig van deze acties gebruik te kunnen maken.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

App

Welke moderne datingsite kan nog overleven zonder een bijbehorende app? Je zult het misschien niet geloven maar er zijn nog genoeg datingsites die nog geen app hebben. Gelukkig hebben Relatieplanet en Lexa dat wel. De apps van beide datingsites kunnen gebruikt worden door iedereen met een Apple of Android smartphone. Dat is wel zo fijn om snel in te kunnen loggen om je berichten te bekijken, je nieuwste matches en om foto’s toe te voegen die je zojuist geschoten hebt. Welke app het beste is? Dat is moeilijk te zeggen. Het komt vooral neer op je persoonlijke smaak en voorkeuren. Het staat in ieder geval als een paal boven water dat de app enorm handig is om overal en altijd op de hoogte te blijven.

Kosten

Bevalt de ervaring op de datingsite? Dan kun je een betaald lidmaatschap nemen. De kosten lopen niet ver uiteen. Dit zijn de kosten voor een betaald lidmaatschap:

RelatieplanetLexa
1 maand24,95 euro p/m24,99 euro p/m
3 maanden14,95 euro p/m16,99 euro p/m
6 maanden9,95 euro p/m9,99 euro p/m

Bij Lexa heb je naast het standaard Full membership nog de mogelijkheid om dit uit te breiden met Control, Premium of allebei. De extra kosten voor Control zijn 6,99 euro p/m, voor Premium is dit 9,99 euro p/m en voor de twee features samen 14,99 euro p/m.

Single events

Lexa organiseert door heel het land gezellig en spannende borrels en activiteiten voor haar leden. Alle leden worden uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten. Vooral als er een evenement bij je in de buurt is dan kan het een extra optie zijn om andere singles in real life te ontmoeten. Bij Relatieplanet is niet anders. Ook deze datingsite organiseert uiteenlopende events voor singles maar bovendien biedt deze ook de mogelijkheid om op reis te gaan met andere singles. Zo staat er voor begin 2018 een 9-daagse singlereis in de planning met als bestemming Curaçao.

Historie

Relatieplanet is één van de oudste datingsites van Nederland; het bestaat al meer dan 15 jaar. De oprichting vond plaats in het tijdperk dat dating apps nog niet bestonden. Dit geldt ook voor Lexa. Het moederbedrijf achter Lexa, dat Meetic heet, bestaat ook al 15 jaar. Lexa zelf is een jaar jonger en is inmiddels 14 jaar oud. Al met al zijn het beide websites met een rijke historie inclusief duizenden succesverhalen. Bovendien zijn beide websites aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel.org. Nu je weet wat de verschillen en overeenkomsten zijn; welke van de twee kies jij?

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 Badoo alternatieven die een overstap waard zijn

De datingapp waar singles het meest over klagen? Dat is Badoo, het platform dat populair w…