Home Datingsites Relatieplanet alternatieven: dit zijn de 7 beste apps als vervanging

Relatieplanet alternatieven: dit zijn de 7 beste apps als vervanging

4 minuten leestijd
0
relatieplanet alternatieven

Relatieplanet is niet meer. Het datingplatform voor serieuze singles en duurzame relaties is gestopt. Zowel de app als de website zijn niet meer toegankelijk voor nieuwe leden. Door de hevige concurrentie van andere datingapps verloor Relatieplanet gaandeweg veel marktaandeel en moest het met argusogen aanzien hoe andere apps populair werden.

Hoewel Relatieplanet zich met man en macht bleef verzetten tegen de swipe-apps, lukte het niet om het hoofd boven water te houden. Relatieplanet gaat de geschiedenisboeken in als de eerste datingsite van Nederland. Een datingsite die het 19 jaar heeft volgehouden.

“Slow daten, tijd voor elkaar.” – Relatieplanet

Relatieplanet alternatieven

Het verlies van Relatieplanet betekent een zoektocht naar alternatieven voor degenen die de werkwijze van het platform waardeerden. Swipen was niet mogelijk, een match niet vereist: Relatieplanet stond voor serieus daten met oprechte connecties als resultaat. Enerzijds betekende dit minder snelheid en een grotere tijdsinvestering, anderzijds was het een verademing voor degenen die wat meer diepgang zochten. Zij moeten nu op zoek naar een andere plek om te daten.

Ben jij één van die mensen die wat anders wil dan swipen? Iemand die de oppervlakkige en geestdodende gesprekken zat is? Dit zijn de 7 alternatieven die wij voorstellen:

lexa

1. Lexa

Lexa is net als Relatieplanet een van de eerste Nederlandse datingsites. Het platform bestaat al meer dan 17 jaar en heeft daarom als geen ander ervaring in het vinden van een perfecte partner. Terwijl het inmiddels natuurlijk ook als app beschikbaar is, werd Lexa in het verleden al meerdere keren uitgeroepen tot meest betrouwbare app van Nederland. En door de grote naamsbekendheid heeft Lexa een enorme database aan leden.

Terwijl de swipe-apps zich volledig richten op snelle visuele indrukken, doet Lexa dat niet. Vandaar ook de slogan: “Begin iets echts.” Open een account en bekijk de profielen van andere vrijgezellen – in een specifieke provincie of dicht bij jou in de buurt.

App StoreGoogle Play

Parship

2. Parship

In tegenstelling tot Relatieplanet en Lexa heeft Parship een andere matchmethode. Swipen is weliswaar ook bij Parship niet mogelijk, maar zelf zoeken tussen de profielen ook niet. Bij deze datingapp – die ook een webversie heeft – vul je eerst een uitgebreide persoonlijkheidstest in. De antwoorden die je selecteert en invult bepalen met wie je gematcht wordt. Want zelf heb je daar geen keuze in: het algoritme stelt de meeste geschikte kandidaten aan je voor.

Registreren kost wat tijd bij Parship, maar als beloning ontvang je wel een uniek persoonlijkheidsrapport. Misschien kom je wel tot nieuwe inzichten over jezelf en wie je precies zoekt. Parship is gratis om te proberen.

App StoreGoogle Play

50plusmatch

3. 50plusmatch

Een deel van de mensen die op zoek is naar een Relatieplanet alternatief is ouder dan 50 jaar. Val je in deze leeftijdscategorie? Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn voor Relatieplanet die zich exclusief richten op vijftigplussers. Sterker nog, jongeren en jongvolwassenen worden er niet eens toegelaten. Het beste voorbeeld en de grootste in dit segment van datingapps is 50plusmatch.

50plusmatch omschrijft zichzelf als het platform voor actieve 50-plussers. Leg contact met de duizenden leden, praat mee op Things2Share of leer anderen kennen via een quiz. En het is ook beschikbaar op je mobiel.

App StoreGoogle Play

Elitedating

4. Elitedating

Bij Elitedating draait het niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Met andere woorden: vluchtig vegen langs tientallen profielen is niet bij. In plaats daarvan ontvang je partnervoorstellen die door het matchsysteem worden gekozen. Elke dag krijg je een aantal matches die door dit systeem worden gekozen. Het is vervolgens aan jou om te beslissen of je wel of niet contact wilt.

Net als Relatieplanet is Elitedating alleen bedoeld voor serieuze singles die niets liever willen dan een vaste relatie. En het liefst met iemand die qua inhoud en levensstijl bij hen past. De vragenlijst die je invult bij de registratie is de basis voor de matches. Elitedating is beschikbaar op zowel iOS als Android-smartphones en tablets.

App StoreGoogle Play

ematching

5. e-Matching

Er zijn niet veel datingapps die het Keurmerk Veilig Daten mogen dragen en een certificaat hebben van de Thuiswinkel-waarborg. Maar e-Matching wel, de datingapp en website voor hoger opgeleiden. Het raakvlak met Relatieplanet? Dat de leden voornamelijk op zoek zijn naar serieuze relaties. Daarin is e-Matching zelf vrij duidelijk: het is geen plek om een one-night stand of friend with benefits te vinden.

Inschrijven is gratis om te proberen waarbij de kennismakingsactie ervoor zorgt dat je alle functies kunt gebruiken. Bekijk de singles die je aandacht trekken, stuur een berichtje of maak gebruik van de videobellenfunctie: de ideale manier om de klik te ontdekken.

App StoreGoogle Play

inner circle

6. Inner Circle

Er zijn maar weinig datingapps uit Nederland die het wereldwijde publiek weten te bereiken, maar Inner Circle lukt het wel. En dat heeft een reden: de no-nonsense aanpak van matchen, liefde vinden en het platform verlaten. Althans, dat is het doel van Inner Circle. Omdat de Nederlandse makers van de app al snel doorhadden dat singles van niveau iets meer zochten dan een vleeskeuring, bedachten ze deze datingapp.

Bij Inner Circle willen ze niet dat je het ziet als een ‘elitaire datingapp’. Naar eigen zeggen is het platform toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar een serieuze liefde. En daar hoort eerst een grondige screening bij van elke aanmelding. Zie jij jezelf als iemand die tot de inner circle kan behoren?

App StoreGoogle Play

ourtime

7. Ourtime

Als het 7e alternatief voor Relatieplanet noemen we Ourtime, net zoals 50plusmatch een datingapp voor 50-plussers. Daarmee is Ourtime niet alleen een mogelijke vervanger van Relatieplanet, maar ook van 50plusmatch. Deze relatief jonge datingapp timmert hard aan de weg in Nederland waardoor het in ieder geval de vermelding waard is. Dankzij de media-aandacht en commercials hebben duizenden nieuwe leden zich aangemeld bij Ourtime.

Wat veel singles niet weten is dat Ourtime exact hetzelfde is als Lexa, alleen dan voor de vijftigplusser. Dan hebben we het over exact dezelfde features en mogelijkheden op een getest en betrouwbaar platform waar veilig daten gegarandeerd is. Ourtime laat je profielen zien die overeenkomen met je interesses, locatie en voorkeuren, zodat er altijd iemand is die bij jou zou kunnen passen.

App StoreGoogle Play

Veelgestelde vragen

Per wanneer stopt Relatieplanet?

Relatieplanet is per 1 juli 2021 gestopt met alle activiteiten. Vanaf deze datum is het niet meer mogelijk om in te loggen. Alle foto’s, bestanden, gesprekken en contacten van de leden zijn op deze datum verwijderd.

Waarom is Relatieplanet gestopt?

Relatieplanet heeft de strijd tegen vooral nieuwere datingapps verloren. Door de sterke concurrentie van internationale apps kon Relatieplanet niet langer blijven bestaan. Relatieplanet zegt dat het de afgelopen jaren hard heeft gewerkt om weer te groeien, maar dat is niet gelukt.

Maakt Relatieplanet een doorstart?

Het lijkt erop dat Relatieplanet voorgoed de datingmarkt zal verlaten. Door de datingsite zelf wordt niet gesproken over een mogelijke overname of andere mogelijkheid om een doorstart te maken. De veronderstelling is dat Relatieplanet niet zal terugkeren.

Wat gebeurt er met reeds betaalde abonnementen?

Relatieplanet betaalt alle abonnementen van Premium-leden gedeeltelijk terug. Alle bedragen die vooruitbetaald zijn voor de periode na 1 juni 2021 worden terugbetaald. Gedurende de maand juni 2021 kunnen zij zonder kosten gebruik maken van alle functionaliteiten van het platform. Vanaf 1 juni 2021 zijn alle lopende abonnementen en automatische verlengingen stopgezet.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Relatieplanet wist alle gegevens op de datum waarop het stopt met de activiteiten. Op 1 juli 2021 worden alle persoonlijke gegevens gewist alsook de gesprekken, foto’s, contacten en profielteksten.

Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

12 verrassende feiten over seks die onderzoeken hebben vastgesteld

Elke vrouw faket weleens een orgasme. Mannen gaan vaker vreemd dan vrouwen. Seks verbruikt…