Relatie te mooi om waar te zijn? Dit is wat vrouwen moeten weten

Jay
Door Jay
9 minuten leestijd

We hebben allemaal wel eens iemand ontmoet die vriendelijk, liefdevol, aanhankelijk, behulpzaam en knap is. Oftewel: alles wat een vrouw zoekt in een man. Maar daar zit ook meteen het probleem in. Niet alle mannen zijn wie ze zeggen te zijn. Daarom staan vrouwen vaak op standje alertheid om extra bedachtzaam te zijn, want voorzichtigheid is altijd geboden. En dat is op zich niet een hele gekke gedachte, want soms lijkt de perfecte gentleman inderdaad net iets te mooi om waar te zijn.

De echte gladjanussen hebben het tot een kunst verheven om vrouwen om de tuin te leiden en hun hart helemaal op hol te laten slaan.. om niet veel later met de noorderzon te vertrekken. Terwijl vrouwen al dromen over het huwelijksbootje en een gezin, is hun relatie gewoon te mooi om waar te zijn. Genoeg reden om na te denken over de tekenen waarop je moet letten en hoe je dit soort gluiperds ertussenuit pikt.

Relatie te mooi om waar te zijn?

Het is vaak moeilijk om te weten of een man zich anders voordoet dan hij werkelijk is. Je kunt gewoon niet altijd zien wat iemands ware aard is. Soms kun je door naar z’n gedrag en woorden te kijken wel een idee krijgen van wie hij echt is. Als je bijvoorbeeld merkt dat hij ergens over liegt of iets probeert te verbergen, is dit vaak een teken dat er meer gaande is. Ook als je merkt dat hij vaak verschillende persoonlijkheden laat zien, kan dit een indicatie zijn dat hij zich anders voordoet dan hoe hij echt is.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Nu wil het niet altijd zeggen dat een ogenschijnlijke perfecte man alleen maar fysieke bedoelingen met je heeft, want soms kan het ook aan een gebrek aan chemie liggen. Jullie kunnen allebei misschien perfect zijn, maar onderling niet matchen. In de onderstaande voorbeelden nemen we een paar kenmerken met je door waaraan je kunt herkennen of een relatie inderdaad te mooi is om waar te zijn.

1. Hij is volmaakt

Hij is perfect, volmaakt, ultiem. En da’s dus misschien net iets te mooi om waar te zijn. Tijdens de eerste paar maanden van jullie relatie is het dan ook belangrijk om deze man te observeren. Weet hij precies wanneer hij je moet bellen, de juiste dingen tegen je moet zeggen, en ziet er wel heel glad uit voor iemand die de hele dag thuis heeft gezeten? Op dit punt moet je ervoor zorgen dat je even een moment gaat zitten en jullie contactmomenten evalueert, omdat hij misschien niet helemaal eerlijk tegen je is.

Een man die voortdurend vermijdt om diepgaande gesprekken te voeren, geen kritiek levert of klaagt, doet dat waarschijnlijk omdat hij zich niet te veel druk maakt om wat jullie hebben. En als je je niet druk maakt, ben je inderdaad heel relaxed, misschien net iets te relaxed. In een dergelijk scenario zoekt hij waarschijnlijk niets diepzinnigs tussen jou en hem.

2. Hij is stiekem aan de telefoon

Als je mannetje altijd zijn telefoon beschermt als hij bij je in de buurt is, dan kan hij zomaar iets voor je verbergen. Dit type man zal elke keer een excuus bedenken als hij een gesprek moet beantwoorden en jij in de buurt bent. Een man die niets te verbergen heeft, zal het niet erg vinden om zijn telefoontjes om je heen te beantwoorden. Pas op voor dit soort stiekeme gedrag, want het gedrag bij en rond een telefoon kan enorm veel betekenen.

3. Hij laat je zijn familie of vrienden niet ontmoeten

Een man die steeds excuses verzint waarom je zijn familie niet kunt ontmoeten, kan iets verbergen. Een man die trots op je is zal je namelijk aan iedereen willen voorstellen. Misschien is dat niet meteen in de eerste paar weken het geval, maar er komt binnen afzienbare tijd toch een moment dat hij je maar al te graag wilt voorstellen aan de mensen die hem dierbaar zijn. Is dat niet het geval, dan kan het zomaar zijn dat hij juist niets van je wil. Althans, niets op op het gebied van relaties en al helemaal niet op lange termijn.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

4. Hij is ongelooflijk (te) lief

Als deze man je altijd complimenten geeft, lief en aardig is, dan probeert hij je in te pakken en wel met een bepaald doel. Vaak is die seksueel van aard, maar er kunnen ook andere doelen zijn. Hij is zelfs zo lief dat het meer weg heeft van een glibberige slijmbal dan van een oprecht vriendelijke persoonlijkheid. Alles waar té voor staat is niet gezond en dat is uiteraard ook het geval bij een te lieve man. Je prikt daar hopelijk wel doorheen, hopen we toch.

5. Hij is veel te charismatisch

De meeste vrouwen houden wel van een man met de nodige charme en een flinke dosis karakter, maar pas op voor halve George Clooney’s die rechtstreeks uit een filmset lijken te komen. Ze zijn gedurfd, knap, ogenschijnlijk rijk, lief, vertederend en weten hoe ze mensen moeten inpakken – of dat nu vrouwen zijn, collega’s, of zakenpartners. Laat je niet voor de gek houden door deze halve filmster, want hij is er meester in om vrouwen de wereld te beloven en te verdwijnen zodra hij ze vaak genoeg in bed heeft gehad.

6. Hij praat zijn exen naar beneden

Ja, een relatie kan best slecht eindigen, maar dat betekent niet dat een ex-partner moet worden bestempeld als ‘slecht’ of ‘gek’. Als je beoogde partner altijd zijn exen neerhaalt, dan is dat toch wel vrij twijfelachtig gedrag. In principe moet je het gewoon niet te vaak over je exen hebben, want dat gaat toch altijd over in gevoelens van wrok of jaloezie.

Een relatie met een man die alleen maar negatieve verhalen heeft over al z’n exen is misschien toch niet zo ideaal, zo blijkt maar. Want ondanks dat hij zal zeggen dat het niet zo is, ligt het misschien het wel allemaal aan hem.

7. Hij is het eens met alles wat je zegt

Veel vrouwen vinden dit in het begin leuk, maar het wordt snel wat vervelend. Het is fijn als je iemand in je leven hebt die het eens is met vrijwel alles wat je zegt. Iedereen heeft echter zo nu en dan een beetje opbouwende kritiek nodig.

Je wilt een partner die je kan vertellen of je ongelijk of gelijk hebt, geen jaknikker die het eens is met al je meningen en verhalen. Dat is hij waarschijnlijk niet, maar omdat hij geen serieuze bedoelingen met je heeft, probeert hij het allemaal maar zo oppervlakkig mogelijk te houden.

8. Hij belt niet, maar appt alleen

We appen allemaal en voor de meeste mensen is het ook het eerste contactmiddel omdat het simpelweg het meest eenvoudig is en praktisch. Toch zou het niet alleen maar via de app moeten verlopen, want mensen die elkaar beter leren kennen zien en spreken elkaar ook graag. Dat betekent op z’n minst een audiobericht, maar ook regelmatig een telefoontje of een videocall — simpelweg omdat hij je mist en jou wil zien. Iemand die alleen maar appt, wil je alleen maar zien als jullie tussen de lakens liggen.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie