Ourtime opzeggen: hoe kun je je Ourtime profiel verwijderen?

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Of je nu succes hebt gehad tijdens je bezoeken aan Ourtime of juist helemaal niet: aan alles komt een eind. Zo ook aan je lidmaatschap bij Ourtime. Misschien heb je de ware gevonden of ben je online daten in het geheel zat, er komt een moment waarop het tijd is om je Ourtime profiel te verwijderen.

Wie denkt dat ‘gewoon niet meer inloggen’ de oplossing is, komt bedrogen uit. Een datingprofiel kan vele jaren bestaan, zelfs als je tegen die tijd al lang weer een vriend of vriend hebt. Stel dat deze geliefde erachter komt dat je nog een actief profiel hebt op Ourtime: hoe zou hij of zij dan reageren?

Zoals je kunt begrijpen, is het verstandig om Ourtime op te zeggen. Het voorkomt immers allerlei ongewenste situaties. Als je er klaar voor bent om gedag te zeggen tegen Ourtime, dan lees je hier hoe je dat doet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Bezoek de website

De eerste stap in het opzeggen van je Ourtime profiel is het bezoeken van de website op https://www.ourtime.nl. Opzeggen is namelijk alleen mogelijk als je nog toegang hebt tot je account. Mocht je je wachtwoord vergeten zijn, dan kun je deze opnieuw aanvragen.

Mijn account

Zodra je bent ingelogd op de Ourtime-website tik je rechtsboven op je foto of profiel-icoon. Er wordt een dropdown-menu getoond waarna je op Mijn account tikt. De pagina waarop je je bevindt, geeft je informatie over de instellingen van je account en lidmaatschap. Helemaal links onderaan staat een link met Mijn account opschorten. Tik op de link en er wordt een pop-up getoond waar je je Ourtime-profiel kunt opschorten of verwijderen.

Let op: als je een Full Membership hebt bij Ourtime, dan moet je deze eerst stopzetten voordat je je profiel opschort. Dit kun je ook doen onder op de Mijn account-pagina. Volg deze stappen om de automatische verlenging van het abonnement te stoppen:

  1. Ga via het profiel-icoon naar Mijn account
  2. Tik op Mijn membership beheren
  3. Stop de automatische verlenging

Opschorten of verwijderen?

Ourtime heeft het liefst dat je lid blijft, ook al ben je inactief op de datingsite. Ze hopen dat je uiteindelijk dan weer terugkeert. Door je profiel op te schorten, is je profiel niet meer zichtbaar op Ourtime en ook ontvang je geen e-mails meer van Ourtime. Je gegevens en membership worden dan echter wel bewaard. Mocht je je bedenken, dan zou je dus snel weer actief kunnen zijn op Ourtime.

ourtime verwijderen

Ourtime verwijderen

Ben je er helemaal klaar mee? Dan is het mogelijk om je profiel te verwijderen. Daarmee heb je geen toegang meer tot alle gegevens en inhoud van je profiel op Ourtime. Je verliest al je contacten en de geschiedenis van verstuurde en ontvangen berichten. Kortom, door je profiel te verwijderen is alles weg erna. Dit doe je door op de “klik hier” link te tikken die helemaal onderaan de pop-up wordt getoond.

  • Vul je wachtwoord in en tik op Bevestigen
  • Tik op Mijn profiel verwijderen
  • Tik op Bevestigen

50plusmatch

Alternatief voor Ourtime

Ourtime is een vrij nieuwe, maar populaire datingsite in Nederland voor vijftigplussers. Maar het heeft ook nadelen, zoals de maandelijkse kosten die verbonden zijn aan het gebruik van Ourtime. Of misschien ben je lid geworden van Ourtime en zijn er helemaal niet zoveel singles bij je in de buurt. Een alternatief voor Ourtime is de datingsite 50plusmatch. Dit is de grootste datingsite voor vijftigplussers in Nederland.

Bezoek 50Plusmatch

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Deel dit artikel
3 reacties