Home Vriendschap Ontvrienden op Facebook: dit is hoe je een “vriend” verwijdert

Ontvrienden op Facebook: dit is hoe je een “vriend” verwijdert

2 minuten leestijd
0
facebook vriend verwijderen

Het is het dilemma van velen: de activiteit van je vriend irriteert je mateloos. Wat doe je? Probeer je je vriend te negeren? Ga je je vriend 30 dagen lang snoozen? Of stop je met volgen? En als dat niet genoeg blijkt; ontvriend je dan je “vriend”?

Social media is er eigenlijk voor bedoeld om je sociale leven te helpen, maar soms maakt het je leven toch echt wat moeilijker. Als je iemand ontvriendt dan zegt dit namelijk meer dan alleen: “Ik vind je Facebook-berichten niet leuk.”

Er is meer aan de hand; anders zou je deze persoon namelijk wel ontvolgen. En als de ander erachter komt dat je hem of haar hebt ontvriend, dan kan dit de nodige drama opleveren.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Voordat je iemand verwijdert

Een vriend ontvrienden is een rigoureuze stap, die soms verder gaat dan wat echt nodig is. Iemand uit je vriendenlijst verwijderen kan een aantal zeer negatieve gevoelens oproepen. En vaak is het een manier te laten weten dat een echte vriendschap is beëindigd: als een officiële erkenning dat jij en de ander geen vrienden meer zijn. Houdt daarom rekening met het volgende:

Ben je boos op je vriend?

Geef jezelf wat tijd om na te denken, voor je je vriend verwijdert. Stel dat je je vriend verwijdert op Facebook, dan kun je dit niet zomaar ongedaan maken. Het betekent dat je de persoon opnieuw een vriendschapsverzoek moet sturen. En als je vriend er dan achterkomt dat je hem of haar heb verwijderd, dan kan de ruzie opnieuw oplaaien. Dus als je gewoon boos bent, wacht eerst even met verwijderen voordat je achteraf spijt krijgt van je keuze.

facebook vrienden

Ben je de updates van je vriend zat?

Ontvrienden is eigenlijk een last-resort-oplossing; als niet anders voor je werkt. Facebook helpt je om de irritante en ongewilde updates uit te sluiten van je tijdlijn. Je kunt dergelijke berichten uitschakelen, je vriend 30 dagen lang snoozen maar ook iemand ontvolgen, zodat je geen meldingen meer krijgt over deze persoon. Uiteindelijk is dit net als ontvrienden, alleen ben je dan nog wel te vinden in elkaars vriendenlijst.

facebook ontvrienden

Ontvrienden: een vriend verwijderen

Een ex die je nooit meer wilt zien. Een onmogelijke liefde of een date die een catfish bleek te zijn. Er zijn genoeg voorbeelden van situaties waarin ontvrienden de beste oplossing is. Maar hoe doe je dat? Dit is het simpele stappenplan om een vriend te ontvrienden op Facebook:

PC of laptop
  1. Ga naar het profiel van je Facebook-vriend.
  2. Beweeg met je muis over Vrienden bovenaan het profiel van je vriend.
  3. Selecteer Verwijderen als vriend.
Mobiel
  1. Ga naar het profiel van je Facebook-vriend.
  2. Tik op Vriendenonder de profielfoto en profieltekst van je vriend.
  3. Selecteer Verwijderen als vriend.

De persoon die je als vriend verwijdert, ontvangt er geen melding van. En ook wordt dit niet in de tijdlijn van anderen getoond. Met andere woorden, het gebeurt allemaal achter de schermen. Wanneer jij de persoon uit je vriendenlijst verwijdert, dan gebeurt dit andersom ook. Je wordt dan niet meer als vriend getoond in de vriendenlijst van je ex-vriend.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Vriendschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 tips om je vriendschappen te versterken 

Vrienden hebben is belangrijk in het leven. Je hoeft er geen honderden te hebben, maar een…