Onderzoek: ‘Lekker eten is snelste weg naar iemands hart’

Redactie
Door Redactie
3 minuten leestijd

Wil je de weg naar iemands hart vinden? Begin in de keuken en niet in de slaapkamer, zo zegt nieuw onderzoek. Driekwart van de mensen die in een recente enquête zijn ondervraagd, gaan eerder met iemand op date als ze weten dat diegene kan koken.

In het onderzoek werden 2.000 deelnemers gevraagd naar de rol van koken in relaties en daten. De resultaten laten zien dat 79 procent van hen gelooft dat lekker eten de beste manier is om iemands hart te raken.

Liefde op de eerste hap

Uit het onderzoek, uitgevoerd door OnePoll namens maaltijdpakketbedrijf HelloFresh, blijkt dat koken een vaardigheid is die gewaardeerd wordt. Naast vriendelijk zijn en een goed gevoel voor humor hebben, worden kookkunsten zelfs als een van de aantrekkelijkste eigenschappen genoemd die een potentiële partner kan hebben.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het onderzoek toont ook aan dat de kwaliteit van het eten ertoe doet. 65 procent van de ondervraagden is van mening dat als de maaltijd op een date slecht is, de date zelf ook slecht zal zijn. 72 procent denkt dat de uitkomst van de date beter zal zijn als het eten goed is. Denk eraan als je een dinnerdate in de planning hebt staan.

Uit eten is niet meteen ‘veiliger’

Nu denk je er misschien aan om nooit meer te gaan koken voor een eerste date, maar ook als je uit eten gaat is het opletten. Uit eten gaan kan namelijk een aantal rode vlaggen tevoorschijn halen als jij je niet gedraagt zoals je date het graag ziet.

Meer dan de helft van de ondervraagden zegt dat als hun date onbeleefd is tegen het personeel (56%) of kauwt met hun mond open (52%), ze waarschijnlijk geen tweede date willen. En als je dat heerlijke gerecht van je date wilt proeven, let dan goed op. Bijna de helft van de ondervraagden vindt het een regelrechte afknapper als hun date zonder eerst te vragen van hun bord eet. Iets meer dan een kwart (27%) haakt ook af als hun date niet of te weinig tip geeft of te veel drinkt (26%).

Hoeveel dates er nodig zijn om voor iemand te koken? Het zijn er gemiddeld vijf. Gemiddeld genomen hebben mensen vijf dates nodig voordat ze zich op hun gemak voelen om het avondeten te bereiden. Maar als je dit punt bereikt, is 81 procent het erover eens dat de relatie serieus begint te worden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie