Home Liefde Niet meer verliefd? Deze 9 tekenen wijzen erop dat je niet meer verliefd bent

Niet meer verliefd? Deze 9 tekenen wijzen erop dat je niet meer verliefd bent

5 minuten leestijd
0
niet meer verliefd

Er was eens een tijd dat je hopeloos verliefd was. Een blik van je geliefde was genoeg om je hart op hol te laten slaan. Het liep uit op een relatie en de rest is geschiedenis. Nu lees je dit artikel, omdat je twijfelt over de liefde die je (nog) voelt. De realiteit is dat liefde in veel gevallen niet oneindig duurt. Dit geldt tenminste voor de intense gevoelens van geluk die je ervaart als je verliefd bent.

Je vraagt je af of de liefde voorbij is en je niet meer verliefd bent op je partner. En terwijl je echt om je partner geeft en het allerbeste voor hem of haar wilt, wil je zelf ook duidelijkheid. Zijn de gevoelens er nog of ben je echt de liefde voor je partner kwijtgeraakt?

Het laatste wat je wilt doen is je partner pijn doen, of achterlaten met een gebroken hart. Maar je hebt zelf ook het recht om het beste voor jezelf te willen, hoe moeilijk dat soms ook is. Daarom zeggen mensen dat je je hart moet volgen. Maar hoe kun je je hart volgen als je niet helemaal zeker van je zaak bent?

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

9 tekenen dat je niet meer verliefd bent

Om je op weg te helpen zijn dit een aantal universele signalen dat de liefde voorbij is. Dit zijn de tekenen om te herkennen, die je zeggen dat je niet meer verliefd bent op je partner, of dat de liefde langzaam begint te vervagen.

1. Je kijkt er niet naar uit om samen te zijn

Een van de duidelijke tekenen dat je niet meer verliefd bent is dat je geen zin meer hebt om samen te zijn. Je kijkt niet meer uit naar een avondje Netflix and Chill, een etentje bij je favoriete sushi-restaurant of zelfs om dicht bij elkaar en intiem te zijn.

Er was een tijd dat je niets liever wilde dan in je partner’s aanwezigheid zijn, maar nu is dit verlangen volledig verdwenen. Als de gedachte aan het samenzijn al onaangenaam is, dan mag je ervan uitgaan dat de verliefdheid voorbij is.

2. Je bent niet meer open met je partner

Normaal gesproken kom je thuis en bespreek je je dag met elkaar. Maar ergens onderweg in de relatie is dit steeds minder geworden en nu deel je niets meer met elkaar. Hoe je dag was, wat je voelt en waar je je mee bezig houdt; de behoefte om het met je partner te delen is er niet meer. Als je merkt dat je steeds minder met je partner deelt, en er misschien niet eens meer de energie voor hebt, dan is dit een teken dat je niet meer verliefd bent.

3. Je brengt meer tijd met anderen door

Een ander teken dat de liefde voorbij is, is te merken aan de tijd die met anderen doorbrengt. Of alleen. Blaas je oude vriendschappen nieuw leven in en besteedt je meer tijd aan je huidige vrienden? Het zou zomaar kunnen zijn dat je dit “onbewust” doet, om zo minder tijd met je partner door te hoeven brengen. Het is een manier om jezelf voor te bereiden op een mogelijke breuk als je dit doet, met als reden dat de verliefdheid begint te vervagen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

4. Je gaat ruzies uit de weg

Een tekort aan meningsverschillen, ruzies en conflicten in een relatie lijkt een geschenk uit de hemel, maar niet als dit gebeurt door het volgende. Wanneer je niet meer opkomt voor je eigen mening en geen energie meer hebt om een meningsverschil te hebben dan is de relatie niet meer de moeite waard om voor te vechten.

Als je dit in je eigen gedrag merkt, dat je problemen uit de weg gaat in plaats van oplost, dan is dit een sterk teken dat het einde nabij is.

5. Je wilt iets of iemand anders

Zoals je zelf al aanvoelt is het een slecht signaal als je merkt dat je iets anders wilt, of zelfs iemand anders. Zit je stiekem al op een dating app om te oriënteren? Of verlang je naar het single leven? Ergens weet je het dan al, maar heb je het waarschijnlijk nog niet willen toegeven; de verliefdheid die je ooit voor je partner voelde is er niet meer.

6. Je voelt dat er iets mist

Verliefdheid doet wat met je lichaam. Het gevoel van euforie is jammer genoeg slechts tijdelijk. Als de storm van hormonen is neergedaald kom je weer terug in de realiteit. En dan kun je je beseffen dat er iets mist in je relatie. Je was zo gelukkig, maar nu voel je steeds vaker dat lege gevoel. Als je andere stelletjes ziet die zo ziekmakend gelukkig zijn, is dat als een klap in het gezicht. Het is pijnlijk om dit te zien, omdat je ergens al weet dat deze verliefdheid er bij jou niet meer is.

7. Je irriteert je aan alles

In het begin leek alles perfect. Natuurlijk, iedereen heeft enkele tekortkomingen en na verloop van tijd heb je die wel door. Deze kleine gebreken waren oké, juist door deze imperfecties ging je zoveel van je partner houden. Maar nu werkt alles je op de zenuwen. De vieze borden die op tafel blijven liggen en niet in de vaatwasser, hoe je partner het haar draagt en dat rare geluidje als je partner lacht.

Je kunt er niet meer tegen en irriteert je aan alles wat je partner doet. Bovendien ben je niet bang om dit te laten weten en vraag je jezelf af of je dit nog wel langer aankunt. Herken je dit aan jezelf? Dan is het vrij duidelijk dat de verliefdheid waarschijnlijk al een tijdje voorbij is.

8. Je bent somber over de toekomst

Als je nadenkt over de toekomst die jullie samen hebben; is dit dan positief of negatief? Deze simpele vraag kan je veel vertellen over de staat van je relatie. Het is uiteraard een slecht teken als je somber bent over de toekomst samen. Als je je niet bepaald optimistisch voelt, en misschien zelfs ongemakkelijk, om op de lange termijn bij deze persoon te zijn, dan weet je eigenlijk al dat je gevoelens aan het vervagen zijn.

9. Je dagdroomt over single zijn

Voor velen is het single leven best mooi en als je een relatie hebt dan geef je veel van de vrijheid weg. Je kunt niet meer alles in je eentje beslissen en offert dat op voor de relatie. Als je verliefd bent dan is dat geen probleem, maar als je de verliefdheid weg ebt dan is de afweging niet meer zo duidelijk. Krijg je het gevoel dat je het single zijn mist? En dagdroom je steeds vaker over een leven als alleenstaande? Dan is dit een teken dat de verliefdheid niet meer is zoals het ooit was.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Mannen zeggen eerder ‘ik hou van jou’ dan vrouwen, volgens onderzoek

Sommige mensen geloven in liefde op het eerste gezicht. Al tijdens de eerste ontmoeting we…