Home Nieuws ‘Mannen vergeven affaire van hun partner eerder dan vrouwen’

‘Mannen vergeven affaire van hun partner eerder dan vrouwen’

2 minuten leestijd
0
sorry spijt

Voor de meeste monogame stellen is een affaire het begin van het einde. Als de waarheid aan het licht komt, dan is het einde liefdesverhaal. Maar terwijl het merendeel van de mensen ervan uitgaat dat vreemdgaan het einde betekent voor de relatie, is dat niet altijd het geval. Want soms wordt er bewust voor gekozen om de affaire te vergeven. En mannen doen dat eerder dan vrouwen, zo blijkt uit gegevens van datingapp Ashley Madison.

De beruchte datingapp voor affaires deed onderzoek onder 3.000 gebruikers van het platform. Omdat deze gebruikers ervaring hebben met affaires, zij zitten immers op een vreemdgaan datingsite, biedt het een uitgelezen kans om het te hebben over vergiffenis. Worden affaires vergeven als partners het ontdekken?

Mannen vergeven vrouwen eerder dan andersom

Het onderzoek onthult dat 85 procent van de vrouwelijke gebruikers is vergeven voor een eerdere affaire, terwijl dit het geval was bij 80 procent van de mannen. Maar dat is niet het enige, zoals LadBible zegt, want mannen zeggen ook eerder hun partner’s affaire te vergeven dan vrouwen. Op de vraag of ze een partner zouden vergeven voor vreemdgaan, zegt 86 procent van de mannen dat ze dat zouden doen, terwijl slechts 82 procent van de vrouwen datzelfde antwoord geeft.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Volgens psychotherapeut Lucy Beresford is het verschil tussen mannen en vrouwen te vinden in de perceptie van relaties. “Wanneer mannen worden geconfronteerd met het idee van vreemdgaan, concentreren ze zich op wat er fysiek is gebeurd. Vrouwen daarentegen zijn meer geïnteresseerd in de emotionele impact”, zegt ze. Het feit dat mannen meer vergevingsgezind lijken te zijn, kan ook zijn dat mannen en vrouwen de neiging hebben om hun reacties op vreemdgaan anders te verwerken.

Fysiek en emotioneel vreemdgaan

“Mannen zijn veel meer geïnteresseerd in het kennen van de fysieke aspecten van een affaire en vinden het moeilijk om te vergeven als er daadwerkelijk sprake is geweest van seks. Vrouwen hebben er daarentegen veel meer last van als ze denken dat er een emotionele band is met de affairepartner”, aldus Beresford. “Ze zijn veel minder geneigd om emotioneel vreemdgaan te vergeven, mannen zijn veel minder geneigd om fysiek vreemdgaan te vergeven.”

De gegevens van Ashley Madison tonen ook aan dat de pandemie mensen niet tegenhoudt om affaires te beginnen. Het is niet minder geworden – juist meer. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de meeste gebruikers die vreemdgaan twee ontmoetingen per maand hebben. Maar hoewel de gedachten meteen uitgaan naar het delen van een bed, zegt een vijfde van de mensen met een affaire dat ze geen seks hebben met hun geheime partner.

Hoewel het onderzoek doet vermoeden dat bijna alle affaires worden vergeven, is dat niet het geval. Uit eerder onderzoek bleek namelijk dat mensen die vreemdgaan eerder bereid zijn overspel te vergeven. Een belangrijke kanttekening is dus dat het geen geenzins valt te vergelijken met mensen die geen interesse hebben in affaires.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…