Home Dating apps Onderzoek: mannen met katten zijn minder aantrekkelijk voor vrouwen

Onderzoek: mannen met katten zijn minder aantrekkelijk voor vrouwen

2 minuten leestijd
0
voetafdruk kat

Slecht nieuws voor mannelijke kattenliefhebbers: mannen die van katten houden en ermee poseren op hun datingfoto’s krijgen minder snel een date. Dat blijkt uit een onderzoek van de Colorado State University, waarin naar voren komt dat vrouwen minder snel naar rechts swipen op mannen wanneer ze met een kat op de foto poseren.

Hond > Kat

Mannen doen er alles aan om zichzelf aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Op de dating apps halen ze daarom allerlei kunstjes uit om een voorsprong te krijgen op de mannelijke concurrentie. Afwijkende en opvallende bio’s, maar ook trucs om foto’s aantrekkelijker te maken. En dan hebben we het niet over Photoshop of een beautyfilter.

Sommige mannen lenen zelfs een schattig hondje om mee te poseren, andere mannen laten zich fotograferen met een kat. Maar hoewel uit onderzoek blijkt dat foto’s met een vertederende puppy de kansen voor mannen verhogen, is het tegendeel waar voor foto’s met katten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is niet cute

Wetenschappers lieten honderden vrouwen de foto’s zien van twee mannen. Beide mannen werden met en zonder een harige metgezel getoond. Ze gingen ervan uit dat mannen die met katten poseren aantrekkelijker zouden zijn dan mannen die zonder dier poseren. Maar daar waren de 708 vrouwen uit het onderzoek het niet mee eens. Uit hun reacties bleek dat het “geluk” van de mannen merkbaar slechter werd toen vrouwen de foto met een kat zagen.

“Mannen met katten worden als minder mannelijk beschouwd: meer neurotisch, aangenaam en open en minder geschikt om te daten”, schrijven de onderzoekers.

mannen kat

De foto’s die werden gebruikt in het onderzoek.

Het is niet cute

Bij het zien van de foto zonder kat zei 38% van de vrouwen dat ze de man waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk zou daten, terwijl 37% zei dat ze een serieuze relatie met de man zouden overwegen. Maar een foto van dezelfde man met een kat deed het veel slechter. Het percentage vrouwen dat de man wilde daten of een serieuze relatie overwoog, daalde naar 33% voor beide groepen vrouwen. Ondertussen steeg het percentage vrouwen dat nooit met hem zou afspreken van 9% naar 14%.

Deze resultaten gelden overigens niet voor elke man, zo laat de tweede man in het onderzoek zien. Bij hem nam de interesse niet zoveel af, maar de vrouwen sloten ook hem eerder uit als een potentiële partner voor een serieuze relatie. Toen hij alleen werd afgebeeld, zei 40% van de ondervraagden dat ze hem niet zouden daten. Maar dit liep verder op tot 45% toen hij werd vergezeld door een kat.

Toen de deelnemers werd gevraagd of ze een serieuze relatie met hem zouden willen, gaf 41% van hen aan dit niet te willen. En ook dit steeg naar 45% toen ze hem bij het huisdier zagen.

Vrouwen willen meer man

De bevindingen van het onderzoek zijn waarschijnlijk het resultaat van de vooroordelen over eigenaren van katten en honden, aldus de wetenschappers. “Vrouwen geven de voorkeur aan mannen met ‘goede genen’, wat zich vaak vertaald naar meer mannelijke eigenschappen,” zeggen de wetenschappers. “Het is duidelijk dat de aanwezigheid van een kat die perceptie vermindert.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…