Home Dating apps Dogfishing: als gebruikers van dating apps doen alsof ze een hond bezitten

Dogfishing: als gebruikers van dating apps doen alsof ze een hond bezitten

1 minuten leestijd
0
man vrouw hond

Honden, en dan vooral de profielfoto’s met foto’s van schattige honden, zijn alom vertegenwoordigd op de dating apps. Het zijn handige ijsbrekers om een gesprek te starten na een matcht met zo’n hondenliefhebber en omdat ze een hond bezitten zegt het iets over de persoonlijkheid. Er zijn inmiddels zelfs apps die hondenbezitters met elkaar koppelen.

Deze culturele obsessie met honden leidt op de dating apps tot een probleem: gebruikers die foto’s plaatsen van puppy’s die niet van hen zijn. Het wordt dogfishing genoemd, wanneer gebruikers van dating apps doen alsof ze een hond bezitten.

Wat is het probleem?

Dogfishing lijkt onschuldig, maar is een van de meest misleidende datingtrends die er zijn. Mannen faken daarbij het bezit van een hond, omdat het suggereert dat ze voor iemand kunnen zorgen, lief zijn en de juiste eigenschappen hebben waar vrouwen naar op zoek zijn. En hoewel deze datingtrend al langer bestaat, doen steeds meer mannen aan dogfishing, zo zegt de Washington Post.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Gesteund door onderzoeken, die aantonen dat foto’s met lieve hondjes beter scoren onder het vrouwelijke publiek1, zijn er mannen die deze strategie iets te serieus nemen. Zij maken gebruik van deze zwakke plek met een twijfelachtige psychologische truc, door net te doen alsof ze een hond hebben. En dat alleen maar om meer matches te scoren.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat ongeveer een kwart van de mannen hun huisdier als lokaas in het datingprofiel heeft geplaatst. Hiernaast is er ook een groep mannen die vrijuit poseert met een hond die niet van hen is, om het fictieve ‘betrouwbare’ beeld te creëren dat ze willen overbrengen. En daar zit het probleem: ze doen zich anders voor dan hoe ze in werkelijkheid zijn.

Geen leugen, wel bedrog?

“Dogfishing” is niet echt een leugen, want de persoon heeft toch echt een foto met die hond gemaakt, maar toch is het een vorm van bedrog als de hond van iemand anders is. Volgens sommige gebruikers is het een verkapte vorm van bedrog, omdat matches die naar rechts swipen zich misleid kunnen voelen door de geveinsde hondenbezitter. En dan het snel ongemakkelijk worden, wanneer ze beseffen dat het huisdier alleen heeft gediend als lokaas.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…