Home Datingsites Keurmerk Veilig Daten heeft eigen beveiliging niet op orde

Keurmerk Veilig Daten heeft eigen beveiliging niet op orde

1 minuten leestijd
0
keurmerk

Het Keurmerk Veilig Daten geeft niet het goede voorbeeld en beveiligt de eigen website niet. Onlangs kwamen we erachter dat het keurmerk het woord transparantie wel heel serieus neemt. De website van het Keurmerk is niet zo veilig als je zou verwachten van een officieel keurmerk, eerder “zo lek als een mandje”.

Keurmerk Veilig Daten

Sinds enkele jaren is er in Nederland het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is in het leven geroepen om onderscheid te maken in de datingsites die veiligheid, transparantie en een betrouwbare klantenservice hoog in het vaandel hebben staan. Aangesloten datingsites zijn onder meer Relatieplanet, Lexa en Pepper. Op meerdere plekken verwijzen we naar de website van het Keurmerk Veilig Daten als onderdeel van onze visie om online daten zo veilig mogelijk te maken. Nu blijkt echter dat het keurmerk zelf de zaken niet goed op orde heeft.

Transparantie: niet zoals het hoort

Onder het motto “practice what you preach” gaat iedereen ervan uit dat een keurmerk het goede voorbeeld geeft maar dat is niet het geval. Zo is de website niet beveiligd met SSL-encryptie, loopt het een aantal WordPress versies achter en zijn websitebestanden niet afgeschermd en voor iedereen in te zien. De website is hierdoor kwetsbaar voor aanvallen van hackers met alle gevolgen van dien voor de bezoekers.

We hebben geprobeerd contact op te nemen met de Stichting Keurmerk Veilig Daten over de beveiliging van de website maar tot nu toe geen reactie ontvangen. Vandaar dat we deze weg kiezen in de hoop dat deze kwetsbaarheden alsnog snel opgelost worden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…