Keurmerk Veilig Daten heeft eigen beveiliging niet op orde

Redactie
Door Redactie
2 minuten leestijd

Het Keurmerk Veilig Daten geeft niet het goede voorbeeld en beveiligt de eigen website niet. Onlangs kwamen we erachter dat het keurmerk het woord transparantie wel heel serieus neemt. De website van het Keurmerk is niet zo veilig als je zou verwachten van een officieel keurmerk, eerder “zo lek als een mandje”.

Keurmerk Veilig Daten

Sinds enkele jaren is er in Nederland het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is in het leven geroepen om onderscheid te maken in de datingsites die veiligheid, transparantie en een betrouwbare klantenservice hoog in het vaandel hebben staan. Aangesloten datingsites zijn onder meer Relatieplanet, Lexa en Pepper. Op meerdere plekken verwijzen we naar de website van het Keurmerk Veilig Daten als onderdeel van onze visie om online daten zo veilig mogelijk te maken. Nu blijkt echter dat het keurmerk zelf de zaken niet goed op orde heeft.

Transparantie: niet zoals het hoort

Onder het motto “practice what you preach” gaat iedereen ervan uit dat een keurmerk het goede voorbeeld geeft maar dat is niet het geval. Zo is de website niet beveiligd met SSL-encryptie, loopt het een aantal WordPress versies achter en zijn websitebestanden niet afgeschermd en voor iedereen in te zien. De website is hierdoor kwetsbaar voor aanvallen van hackers met alle gevolgen van dien voor de bezoekers.

We hebben geprobeerd contact op te nemen met de Stichting Keurmerk Veilig Daten over de beveiliging van de website maar tot nu toe geen reactie ontvangen. Vandaar dat we deze weg kiezen in de hoop dat deze kwetsbaarheden alsnog snel opgelost worden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie