Home Dating apps Dating app experiment: wat werkt wel en wat niet op de profielfoto?

Dating app experiment: wat werkt wel en wat niet op de profielfoto?

2 minuten leestijd
0

Wat werkt wel en wat werkt niet als profielfoto voor een man op de dating apps? Een aantrekkelijke man op de foto helpt maar dat is niet het enige waar een single vrouw naar kijkt. Zo weet iedereen dat een groepsfoto tot verwarring leidt en is het ook niet slim om dronken op de foto te staan. Maar draait het echt alleen om de persoon op de foto of maakt het uit wat er op de achter- of voorgrond zichtbaar is? Om dit te onderzoeken hebben we een test gedaan op een populaire dating app. De resultaten zie je hieronder:

1-2

Originele foto

Voor het onderzoek is één foto gebruikt die vervolgens bewerkt is om te onderzoeken wat het effect is. De ongewijzigde foto is de eerste profielfoto die op de dating app gebruikt is. Deze foto geldt als nulmeting en dient als referentie voor de andere foto’s.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het resultaat van deze foto: 123 matches in 1000 swipes

1-3

Foto 2

Nu het resultaat van de originele foto bekend is kan er een vergelijking gemaakt worden met een aantal foto’s die bewerkt zijn. Het profiel ziet er verder precies hetzelfde uit, alleen de profielfoto is iets gewijzigd. Voor de tweede foto is er gekozen voor een gewijzigde versie waar op de voorgrond een aantal flessen bier zichtbaar zijn. Wat voor effect heeft bier op het aantal matches?

Het resultaat van deze foto: 96 matches in 1000 swipes

1-4

Foto 3

Nu blijkt dat vrouwen niet zo dol zijn op bier op profielfoto’s gooien we het over een andere boeg. Verschillende onderzoeken tonen aan dat een hond of ander huisdier op de profielfoto de man aantrekkelijker maakt. We hebben voor iets vergelijkbaars gekozen waar vrijwel iedere vrouw dol op is: chocolade. Maakt het verschil als chocolade zichtbaar is op de profielfoto?

Het resultaat van deze foto: 136 matches in 1000 swipes

1-5

Foto 4

Het resultaat is duidelijk: chocolade op de profielfoto werkt. Nu we weten wat wel werkt op de profielfoto om meer matches te krijgen proberen we iets wat vrouwen kan afschrikken: een gezichtstattoo. Dat veel vrouwen zich aangetrokken voelen tot een man met tattoos is geen geheim maar geldt dit ook voor een tattoo in het gezicht? Krijgt een man met een tattoo in het gezicht net zoveel aandacht als zonder?

Het resultaat van deze foto: 28 matches in 1000 swipes

Resultaten

De resultaten uit het onderzoek zijn duidelijk. Zit je te denken aan een tattoo op je gezicht? Wacht er nog maar even mee totdat je een vrouw hebt gevonden die er geen problemen mee heeft. Drink je graag een biertje? Zorg er dan voor dat je de flessen opruimt voor je een profielfoto schiet. Wil je meer succes? Gebruik chocolade op je profielfoto om de harten van de singles op de dating apps te winnen.

compilation

Origineel: 123 matches in 1000 swipes

Bier: 96 matches in 1000 swipes (-22%)

Chocolade: 136 matches in 1000 swipes (+11%)

Gezichtstattoo: 28 matches in 1000 swipes (-77%)

Disclaimer:
Het experiment vond plaats van augustus tot november 2016. Er is niet gereageerd op de matches en het profiel is na het experiment verwijderd.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze saaie beroepen, hobby’s en interesses horen niet in je datingprofiel

Mark heeft een interessante baan. Althans, dat denkt hij. Als datamanager voor een grote N…