Datingapp Inner Circle introduceert reeks anti-ghosting-functies

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Wanneer je het gevoel hebt dat je on a roll bent met een nieuwe match, kan het je verrassen dat het gesprek plotseling stopt. Dat is precies wat er gebeurt bij ghosting, wanneer het contact van het ene op het andere moment wordt verbroken. Zonder uitleg, zonder reden. Je bent geghost. Au.

Ondanks de negatieve klank en de nog negatievere gevolgen is ghosting erg gebruikelijk. Uit een onderzoek uit 2018 onder 1.300 mensen, gepubliceerd in het Journal of Social and Personal Relationships, bleek dat 25% een keer iemand heeft geghost en dat meer dan 20% zelf was geghost. En dat terwijl iedereen het erg vervelend vindt.

Anti-ghosting

Het is de reden waarom datingapps maatregelen treffen om de mentale gezondheid van hun gebruikers te beschermen. Hoewel ghosting niets nieuws is, want mensen verdwijnen al vele eeuwen uit elkaars leven, kwam het fenomeen pas echt naar de voorgrond door het gebruik van datingapps. Of nog beter: datingapps hebben ghosting genormaliseerd.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Om dit aanhoudende probleem aan te pakken heeft Inner Circle nu ook een aantal functies geïntroduceerd die een einde moeten maken aan ghosting op het platform. De app noemt deze nieuwe functies ‘The Date Conscious Suite’, een pakket van vijf functies om bewuster om te gaan met je matches en hun gevoelens.

1. Gesprekken vastzetten

Net zoals chatapps als WhatsApp maakt Inner Circle het nu ook mogelijk om een beperkt aantal gesprekken vast te zetten. Je kunt tot maximaal vijf gesprekken vastzetten zodat jij je kunt focussen op slechts een aantal gesprekken tegelijk.

2. Chatverzoeken

Je wordt gevraagd om ja of nee te zeggen tegen een nieuw chatverzoek. Dit geeft je de mogelijkheid om de ander te laten weten dat je geen interesse hebt.

3. Anti-ghosting-herinnering

Als je niet binnen 48 uur reageert op een bericht, brengt de app je daarvan op de hoogte. Dit helpt je eraan te herinneren dat je het bericht mogelijk niet hebt gezien, terwijl je een tweede kans krijgt om het gesprek te hervatten.

4. Einde-gesprek-opties

Om het gesprek te beëindigen krijg je vanaf de optie om aan te geven wat de reden is. Ghosting is niet meer nodig met deze opties. Als je het gewoon niet voelt, dan kun je dat aangeven.

5. Afsluitingsberichten

Als je een chatgesprek wilt beëindigen, zal de app je vragen om een reden te kiezen waarom je het gesprek wilt verlaten. Of je nu iemand anders hebt ontmoet of je van gedachten bent veranderd: met het afsluitingsbericht geef je de reden door.

Inner Circle is niet de enige datingapp die maatregelen treft om ghosting tegen te gaan. Match Group, het moederbedrijf van Tinder, Hinge, Lexa en anderen, heeft op bijna iedere app een functie ontwikkeld om het fenomeen tegen te gaan. Gebruikers die verdacht worden van ghosting krijgen een duwtje in de rug, zodat ze de match kunnen verwijderen of een bericht versturen dat ze niet geïnteresseerd zijn.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie