9 tekenen dat hij niet zo lief is als hij lijkt

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Heb je een man in je leven waarmee je allerlei dingen onderneemt, een goede klik hebt en waar je ook nog eens echt gek op bent? Heel fijn natuurlijk en misschien heb je wel de liefde van je leven gevonden. Liefde maakt echter blind, zoals ze zeggen, dus houd er rekening mee dat niemand perfect is – hij waarschijnlijk ook niet.

Als je verliefd bent kun je eigenschappen in je partner zien die hij eigenlijk niet heeft. Voor jou is hij misschien heel lief, maar is dat voor anderen ook het geval? Of in andere woorden: is hij wel zo lief is als hij lijkt?

9 tekenen dat hij niet zo lief is als het lijkt

Heb je soms het idee dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is in jullie relatie? Doet je lover zich anders voor tegen jou dan tegen anderen? Oftewel, denk je dat hij in werkelijkheid anders is? Dan is het zaak om er eens goed naar te kijken of dat echt zo is. Als je lover jou bedriegt – op wat voor manier dan ook – dan kun je dat merken aan de volgende tekenen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

1. Hij heeft vervelende vrienden

Heeft je vriend vervelende vrienden waaraan jij je stoort? Of zorgen ze ervoor dat jij niet in zijn vriendengroep wordt opgenomen? Dan is dat geen goed teken. Het moet zeker niet zo zijn dat je lover moet kiezen tussen jou en zijn vrienden, maar jullie horen elkaar gewoon te kennen en samen ook leuke dingen te kunnen doen.

Erger jij je regelmatig aan zijn vervelende vrienden? Dan is dat ook een signaal dat hij niet zo leuk is als jij denkt, want dan had hij waarschijnlijk ook leukere en sociale vrienden gehad die jou wel zouden accepteren. En vergeet niet: ze zeggen ook wel dat je het gemiddelde bent van je vijf beste vrienden. Wat zegt dit over hem?

2. Hij behandelt vreemden respectloos

Als je wilt weten hoe mensen echt zijn, let er dan goed op hoe ze vreemden behandelen. Van de bediende die het eten brengt tot de pakketbezorger aan de deur: hoe gaat hij om met deze mensen? Als hij tegen jou aardig doet, terwijl hij onbeleefd en onbeschoft is tegen onbekende personen, dan kun je het zelf wel invullen hoe hij jou later zal behandelen.

3. Hij is té lief om waar te zijn

Wanneer je vriend het altijd met je eens is en doet wat jij wil, dan kan dit betekenen dat hij eigenlijk té lief doet. Dat betekent dat hij dus te goed is om waar te zijn. Natuurlijk zijn er mensen die niet van ruzie houden en liever de vrede bewaren, maar het is niet erg realistisch om te denken dat je vriend het echt altijd met je eens zal zijn.

Als dit wel zo is, denk er dan aan dat het later misschien wel verandert. In het begin doen mensen zich vaak beter voor dan ze in werkelijkheid zijn. Dit betekent dus ook dat hij je een rad voor ogen kan draaien door zich anders voor te doen dan hij daadwerkelijk is.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

4. Hij heeft een roerig relatieverleden

Een ander teken dat erop kan duiden dat je vriend niet zo lief is als jij denkt, is dat hij verhalen vertelt over zijn exen die allemaal ‘gek’ waren. Ze behandelden hem als oud vuil, bedrogen hem en deden allemaal dingen die niet horen in een relatie. Nu is het mogelijk dat je lover graag als een deurmat wordt behandeld, maar als hij zo slecht over zijn exen praat, dan speelt er waarschijnlijk meer.

Iemand die alleen maar ruzie heeft gehad met exen, terwijl hij nooit de schuldige was? Het is reden genoeg om aan de waarheid van zijn verhalen te twijfelen. De kans is groot dat hij net zo schuldig is als zijn exen. Een ezel stoot zichzelf namelijk niet vaker dan eens aan dezelfde steen. En als je vriend zulke verhalen vertelt om jouw medelijden op te wekken, dan weet je vrij zeker dat er iets niet klopt.

5. Hij geeft niet om andere mensen in je leven

Een van de duidelijkste tekenen dat hij niet zo aardig is als je denkt, is dat hij heel lief voor jou is, maar niets om de andere mensen in je leven geeft. Van je vrienden tot je familie tot sportmaatjes en andere kennissen: hij praat met ze, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Als je goed zou opletten, dan zal al snel duidelijk worden dat het hem echt niets kan schelen. Uiteindelijk kan hij nu wel heel lief voor je zijn, maar later zal hij je waarschijnlijk net als alle andere mensen in je leven gaan behandelen.

6. Hij wil dat je altijd bij hem bent

Wanneer je vriend jou helemaal alleen voor zichzelf wil hebben, zelfs zoveel dat je geen leuke dingen met anderen meer kunt ondernemen, dan is dat geen goed teken. Het lijkt lief, want hij wil je immers altijd om zich heen hebben. Maar dat is het absoluut niet. Het is bezitterig gedrag. Vermomd als een uiting van liefde wil je vriend niets anders dan de baas over je spelen.

7. Hij houdt je in de gaten

Het is fijn om een man in je leven te hebben waarbij je je veilig voelt. Het is echter een ander verhaal als hij jou ‘voor je eigen bestwil’ in de gaten houdt. Wil hij de hele tijd weten waar je bent en controleert hij in een app waar je op dat moment bent? Geloof ons: dat is niet voor je eigen bestwil. Het is niet lief, het is verstikkend.

8. Hij verwacht voor alles een tegenprestatie

Een ander belangrijk punt dat erop duidt dat je vriend niet zo leuk is als hij lijkt, is dat hij wel dingen voor je doet, ook leuke dingen, maar dat hij daar dan altijd iets voor terug wil. Stel, hij neemt je gezellig mee uit eten. Maar daags daarna wil hij er wel een tegenprestatie voor zien, bijvoorbeeld in de vorm van een etentje dat jij voor hem klaarmaakt. Voor wat hoort wat bestaat niet in een gezonde relatie. Dus als je lover dit wel van jou verlangt, dan is zeker geen lieve eigenschap.

9. Hij haakt af als het moeilijker gaat

Iedereen loopt wel eens tegen een probleem aan. Er zijn nu eenmaal tijden dat dingen tegenzitten en dat het allemaal net even wat moeilijker gaat dan anders. Op die momenten kun je de steun van je liefje natuurlijk goed gebruiken. Is je vriend er niet voor je als het even niet zo meezit of als je met bepaalde problemen wordt geconfronteerd? Dan is dit zeker een teken dat je vriend niet zo lief is als jij denkt.

Hij hoort er namelijk niet alleen te zijn tijdens de leuke tijden. Hij hoort je ook te steunen als het net even allemaal wat minder gaat. Op zulke momenten ontdek je vaak pas echt met wie je te maken hebt.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie