Home Dating apps Hoe werkt Bumble? Inloggen en werkwijze Bumble Date, BFF en Bizz

Hoe werkt Bumble? Inloggen en werkwijze Bumble Date, BFF en Bizz

6 minuten leestijd
0
hoe werkt bumble

Opgericht door een vrouwelijke ex-Tinder oprichter is Bumble een nieuw concept met een bekende werkwijze. Het is een dating app á la Tinder met een vleugje feminisme maar ook een sociaal netwerk en Linked-in tegenhanger. Met drie secties voor het ontmoeten van singles, vrienden en carrièremensen is er voor ieder wat wils.

De basis draait om daten maar het concept gaat veel verder in het maken van verbindingen. Of je nu wilt daten, vrienden maken of aan je carrière bouwen; Bumble heeft het allemaal.

Hoe dit precies werkt? Van aanmelden, voorkeuren instellen, profiel invullen en swipen: in dit stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe Bumble werkt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De basis: aanmelden

Bumble is alleen beschikbaar als app, niet als website. Dit betekent dat je de Bumble app kunt vinden in de app store van je smartphone of tablet. Zoek de Bumble app op in de app store, download het en dan hoef je het alleen nog maar te installeren. Dit is niet anders dan gebruikelijk. Om het gemakkelijk voor je te maken is Bumble volledig vertaald naar het Nederlands.

bumble downloaden

Met het installatieproces achter de rug begint het pas echt. Open de Bumble app en je wordt meteen gevraagd om je aan te melden; met Facebook of met je telefoonnummer. Kies je de Facebook optie dan ontvangt Bumble de volgende gegevens van je account:

 • Je openbare profiel
 • Vriendenlijst
 • Geboortedatum
 • Foto’s
 • Pagina vind-ik-leuks
 • Geslacht
 • E-mailadres

Wees gerust, Bumble plaatst niets op je Facebook profiel en ook komen je vrienden er niet achter dat je de app gebruikt. Aanmelden met Facebook heeft het voordeel dat je snel foto’s en gegeven kunt importeren zodat je je profiel sneller afgerond hebt.

drie keuzes

Waar ben je naar op zoek?

Met het aanmelden achter de rug begint het echte werk. Er word je gevraagd waar je naar op zoek bent; een date, nieuwe vrienden of netwerken. Je kunt elk van de drie opties kiezen maar dit bekent niet dat je vastzit aan deze keuze. Later kun je alsnog switchen tussen de verschillende secties:

 1. Bumble Date: voor het vinden van potentiële dates
 2. Bumble BFF: voor het vinden van vriendschappen
 3. Bumble Bizz: voor mentorschap, netwerken en carrière opbouwen

Je voorkeuren instellen

bumble instellingenOf je nu gebruik wilt maken van Bumble Date, BFF of Bizz: het is slim om meteen je voorkeuren in te stellen. Deze voorkeuren bepalen voor een groot deel welke mensen aan je voorgesteld worden door de Bumble app. Onder Instellingen kun je het volgende instellen:

 • Leeftijd: tussen 18 en 80 jaar
 • Afstand: van 2 tot 161 km

Stel de leeftijd en afstand in om te filteren tussen de leden die aan je voorgesteld worden. Dit maakt het mogelijk dat je kunt bladeren tussen lokale singles die ook op Bumble te vinden zijn. Bumble matcht je op basis van je locatie. Door het afstandsfilter te gebruiken kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je niet gematcht wordt aan iemand die honderden kilometers bij je vandaan woont.

Je profiel invullen

Als je je aangemeld hebt met Facebook dan wordt je profiel automatisch aangevuld met foto’s. Bij het aanmelden van een telefoonnummer dan kun je deze uploaden vanaf je apparaat of ter plekke een foto maken. Naast je foto’s word je gevraagd om een stukje over jezelf te vertellen. Deze korte bio geeft je de mogelijkheid om je interesses te tonen en mensen meer informatie over jou als persoon te geven. Verder kun je je baan en opleiding tonen op je profiel maar ook je Instagram of Spotify koppelen.

bumble keuzes

Bumble Date

Het originele Bumble idee heeft snel bekendheid verworven door de unieke aanpak van het populaire swipen. Mannen die ongevraagd berichten versturen? Daar heb je als vrouw geen last van op Bumble. Dit is hoe dat precies werkt:

Swipe to like

bumble dateOm in contact te komen met andere Date gebruikers worden automatisch profielen voorgesteld door de app. Leidend is de profielfoto maar daaronder kun je zien waar de persoon woont en hoever dat bij je vandaan is. Net als Tinder is de Bumble app gebaseerd op het swipen naar rechts (voor ja) of links (voor nee).

Als je per ongeluk naar de verkeerde kant heb je geveegd dan kun je je telefoon schudden om de laatste swipe terug te halen. De basis van Tinder en Bumble wijkt niet veel van elkaar af, met het grote verschil dat vrouwen alleen de eerste stap kunnen zetten. Als er een match is tussen een man en vrouw dan moet de vrouw het eerste bericht naar de man versturen.

Vrouwen hebben de macht

Volgens de Bumble principes bestaat er geen gelijkheid zonder respect. Dit betekent in de praktijk dat het de verouderde dating regels wil veranderen met een opvallende nieuwe regel. Als je met iemand matcht dan zet de vrouw daarom de eerste stap. Mannen kunnen het gesprek niet openen.

Deze regels gelden overigens alleen voor man-vrouw matches, niet voor matches van hetzelfde geslacht of in Bumble BFF. In deze gevallen hebben beide personen tot 24 uur de tijd om de eerste stap te zetten voordat een connectie verloopt.

24 uur matches

Als de vrouw niet binnen 24 uur het gesprek start, dan verloopt de match. Mannen kunnen immers geen gesprek starten met vrouwen. Als je als man echter bijzonder geïnteresseerd bent in een match dan kun je de connectie met 24 uur verlengen.

Bumble BFF

Bumble is de eerste app die daten koppelt aan het maken van vrienden en het bouwen van een carriere. Dit alles is verwerkt in één en dezelfde app. Bumble BFF is de plaats waar je je nieuwe vrienden kunt maken, voor welk doel dan ook. De BFF sectie werkt op een vergelijkbare manier als Date; je veegt naar links als je geen interesse in contact hebt, naar rechts als je iemand wilt leren kennen. Er is een match als de ander jou ook naar rechts veegt. Dit is hoe Bumble BFF in het kort werkt:

Bumble Bizz

Bumble Bizz is de plaats waar je kunt netwerken om nieuwe contacten op te doen. Deze contacten zijn er voor het uitbouwen van je carrière maar ook kun je professionals leren kennen in je omgeving. Bumble Bizz is niet voor dates of het maken van vrienden, het gaat er echt om het vinden van nieuwe contacten om je professionele netwerk uit te breiden.

Niet iedereen past binnen je professionele netwerk. Net zoals bij de andere twee secties kun je door middel van swipen aangeven met wie je in contact wilt komen. Je veegt naar links als je geen interesse hebt, naar rechts als je denkt dat iemand goed in je netwerk past. Als de ander daar ook zo over denkt dan is er een match. Dit is hoe Bumble Bizz in het kort werkt:

Is Bumble gratis?

bumble coinsVolgens Bumble zelf is de app gratis en zal dat altijd blijven. Dat betekent echter niet dat alles volledig gratis is. Zoals gebruikelijk voor dating apps zijn er exclusieve functies beschikbaar voor betalende leden. De optionele premium-features verrijken de ervaring op Bumble, zodat je meer succes hebt of meer plezier.

Met Boost ontgrendel je de extra features die je inzicht geven in wie jou al naar rechts heeft geveegd en ook kun je opnieuw matchen met verlopen matches en je matches met een extra 24 uur verlengen. Met Bumble Coins kun je SuperSwipes versturen naar de gebruikers waar je bovengemiddeld veel interesse in hebt. De SuperSwipe laat duidelijk weten dat je er voor wilt gaan.

Mocht je willen betalen voor bepaalde features dan is dat op dit moment alleen mogelijk met creditcard of Google Wallet (iTunes voor iOS).

Bumble Snooze

bumble snoozeSnooze is een nieuwe functie waarmee je je aanwezigheid op Bumble tijdelijk of permanent kunt pauzeren. Je hoeft je profiel niet te verwijderen en al je matches worden behouden. Dit is handig als je er even tussen uit wilt; op vakantie, voor werk of als je even rust aan je hoeft wilt. Je profiel kan dan alleen bekeken worden door je huidige matches. Chatten is niet meer mogelijk als je Snooze ingeschakeld hebt.

Met Snooze maakt Bumble het mogelijk om de app tijdelijk op pauze te zetten. Je kunt je profiel voor 24 uur, 72 uur, een week of voor onbepaalde tijd pauzeren. Als aanvulling op deze instelling kun je aanwezig waarom je afwezig bent. Deze status is zichtbaar voor je actieve matches. Je kunt Snooze in je Instellingen van de app in- of uitschakelen.

Profiel verwijderen

bumble verwijderenIs Bumble niet precies wat je ervan verwachtte? Dan is het verstandig om je profiel te verwijderen. Als je dit niet doet dan is je profiel “levend” van anderen, wat mogelijk in de toekomst voor problemen kan zorgen. Dit is hoe je je Bumble profiel verwijderd:

 • Ga naar Instellingen
 • Scrol helemaal naar beneden
 • Tik op Account wissen
 • Bevestig het verwijderen

Bumble is een dating app in opkomst. Met een inventieve manier om vrouwen meer controle te geven is het een aantrekkelijk alternatief voor Tinder. In Nederland heeft de app echter nog niet de aantallen die Tinder heeft. Het heeft de gebruiksvriendelijkheid én de lay-out voor elkaar maar dat is niet genoeg om het op te nemen tegen Tinder. Wat vind jij van Bumble? Laat het ons weten in de reacties.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze saaie beroepen, hobby’s en interesses horen niet in je datingprofiel

Mark heeft een interessante baan. Althans, dat denkt hij. Als datamanager voor een grote N…