Home Nieuws Hoe werkt Amigos? App voor spontane gezelligheid bestormt de hitlijsten

Hoe werkt Amigos? App voor spontane gezelligheid bestormt de hitlijsten

3 minuten leestijd
0
amigos app

Ben jij in voor gezelligheid? Gebruikers van Amigos wel, de app voor spontane momenten die de hitlijsten van de appstores bestormt. Of je nu samen sterren wilt kijken, dansen in een silent disco of gewoon een goed gesprek wilt: Amigos is sinds kort in heel Nederland beschikbaar.

Het ontmoeten van nieuwe mensen is dankzij corona bijna een onmogelijke taak geworden. Een gebrek aan spontane momenten heeft ertoe geleid dat een Utrechts bedrijf met de naam Dutch Concepts furore maakt met hun app Amigos. Hoewel de app bekend is geworden door de onbevangen huisfeestjes die georganiseerd worden via de app, willen de amigos veel meer ervaringen delen met gelijkgestemden: van wandelingen in het lokale park tot spelletjes doen bij iemand thuis.

“Aan mezelf en de mensen om me heen merkte ik al langer dat de dagen leuker zijn als je buiten je comfortzone gaat”, zei Amigos-eigenaar Johanan Fraanje eerder tegen RTV Utrecht. “Het zette me aan het denken, want het leven is veel leuker en avontuurlijker als je je openstelt voor nieuwe dingen.”

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Blijkbaar was Fraanje niet de enige die er zo over dacht. Volgens de maker van de app telt Amigos al 199.000 gebruikers, met alleen in Amsterdam al 24.000 amigos. Dankzij de recente media-aandacht lijkt de groei er nog niet uit te zijn. Integendeel: dagelijks komen er zo’n 6.000 nieuwe gebruikers bij.

Bijna de helft van de gebruikers is tussen de 18 en 25 jaar, terwijl 82 procent onder de 35 jaar is. Samen organiseren de amigos 6.400 activiteiten per week om samen met onbekenden iets leuks te doen. Bijna een derde van de activiteiten die de amigos organiseren bestaat uit feestjes.

Hoe werkt het?

Aanmelden bij Amigos is mogelijk via de app, die beschikbaar is in de appstores van Apple en Google, maar ook via de webapp. Meld je aan met Facebook, Google of met je e-mailadres, voeg een foto toe en vul je geboortedatum in. Amigos vraagt je vervolgens waar je voor in bent: een praatje, drankje of reismaatje? Zodra je je keuze maakt kun je meteen een activiteit aanmaken. Dat doe je door op de grote ‘plus’-button te tikken. Als je daar ‘joinen op aanvraag’ selecteert, kun je zelf bepalen welke amigos kunnen deelnemen aan jouw activiteit. Of kijk in de kaart wie of wat jij spontaan wilt joinen.

Voordat je meteen in het diepe springt is het wel verstandig om eerst je profiel te voltooien. In het ‘Over jou’-gedeelte mag je vertellen wie jij bent en wat voor amigo jij bent. Het helpt als je anderen wat meer info geeft, want laten we eerlijk zijn: het uitnodigen van onbekenden vraagt om wat vertrouwen. Hoe meer vertrouwen je wekt, hoe groter de kans dat amigos jou uitnodigen of accepteren. Als onderdeel van je profiel kun je ook vijf van je belangrijkste kenmerken delen.

De kaart

Wanneer je jezelf mag omschrijven als een amigo, dan ben je zichtbaar op de kaart. Maar alleen de amigos die binnen je leeftijdsfilter vallen en die je niet hebt geblokkeerd kunnen je zien op de kaart. Wees gerust: niemand ziet je exacte locatie, tenzij je aangeeft dat zij dat wél mogen zien. De app toont een geschatte locatie en waar je voor in bent, zodat anderen weten waar zij je voor kunnen uitnodigen. Wil je niet zichtbaar zijn op de kaart? Dat kan ook. Pas je mood aan naar ‘niet zichtbaar’ en niemand kan je meer uitnodigen voor activiteiten. Houd er wel rekening mee dat je dan mogelijk geen chats meer ontvangt.

Zin in een huisfeestje? Een wandeling maken? Of een kussengevecht? Zoek op de activiteit om beschikbare evenementen bij je in de buurt te vinden. Join de activiteit van anderen, chat met anderen en wacht op de goedkeuring van de host.

Amigos is in juli begonnen in Utrecht, maar inmiddels is de app overal in Nederland actief. Omdat het zo snel is gegaan met de populariteit van de app, is het nog volop in ontwikkeling. Binnenkort nieuw in de app: chatten op verzoek. Met deze nieuwe feature krijg je geen ongewenste chats meer in je overzicht en bepaal je zelf met wie je wilt chatten. Amigos is te downloaden in de appstores van Apple en Google.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…