Amigos profiel verwijderen? Dit is hoe je je account verwijdert

Michael Slender
Door Michael Slender
6 minuten leestijd

Bekend als de huisfeestjesapp is Amigos bezig met een opmars in de Nederlandse provincies. Het is gratis, spontaan en gebruiksvriendelijk. Combineer het met de coronamaatregelen en een succes is geboren. De app voor spontane gezelligheid maakt het je zo makkelijk mogelijk om lid te worden van het platform. Maar dat geldt niet voor afscheid nemen.

Amigos verwijderen

Heb je voor nu genoeg gefeest? Verwachtte je iets anders van Amigos? Of ben je Amigos gewoon al zat? Wat de reden ook is, iedereen zal op een gegeven moment zijn of haar profiel willen verwijderen. Maar terwijl de meeste apps je de mogelijkheid geven om je profiel zelf te verwijderen, geldt dat niet voor Amigos.

Natuurlijk kun je je profiel laten bestaan, om later weer te gebruiken. Maar stel dat je nooit meer inlogt als Amigos een eendagsvlieg blijkt te zijn. Wat gebeurt er dan met je gegevens? En wil je wel dat anderen je profiel kunnen bekijken, terwijl je zelf nooit meer inlogt? Om dat te voorkomen is het verstandig om je profiel te verwijderen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Verwijdering aanvragen

Als je momenteel een manier zoekt om je profiel te verwijderen, dan ga je dat niet vinden in de (web)app. Het is niet mogelijk om je Amigos-profiel te wissen vanuit de apps. De enige manier om je gegevens te verwijderen is door een e-mail te versturen naar de makers van Amigos.

Stuur een e-mail naar support@amigosapp.nl en ze laten je weten welke data er beschikbaar. Indien gewenst kun je een verzoek indienen om deze data te verwijderen, waarvan je naderhand een bevestiging krijgt.

Let op: je Amigos-account verwijderen is definitief. Alle gegevens die gekoppeld zijn aan je account worden verwijderd, inclusief je foto’s, gegevens, berichten en meer. Als je Amigos nu even niet meer wilt gebruiken, maar later misschien wel, dan kun je je profiel onzichtbaar maken – het is dan net alsof je niet actief bent op de app.

Profiel onzichtbaar maken

Als je tijdelijk niet actief wilt zijn op Amigos, hoef je niet meteen je account te verwijderen. Het is ook mogelijk om je profiel onzichtbaar te maken. Wanneer je dit instelt wordt je profiel onzichtbaar gemaakt op de kaart, waardoor andere amigos je niet meer kunnen zien of aanspreken – tenzij ze jou als favoriet hebben toegevoegd. Dit is het stappenplan om je profiel onzichtbaar te maken:

 1. Log in op Amigos.
 2. Tik op het kaart-icoon.
 3. Tik linksonder op het activiteit-icoon.
 4. Tik op het potlood-icoon naast je activiteit.
 5. Tik op het oog-icoon met ‘niet zichtbaar’.
 6. Bevestig door op OK te tikken.

Een verborgen profiel is niet te zien op de kaart of in de lijsten. Het is alsof je je profiel hebt verwijderd, terwijl dat niet het geval is – het staat op pauze. Mocht je later weer willen beginnen op Amigos, dan verander je de activiteit.

Amigos app verwijderen

Is je Amigos account verwijderd? En ben je niet meer van plan om de app te gebruiken? Dan rest er nog maar één actie: de app zelf verwijderen. De Amigos app kun je op deze manier verwijderen van je telefoon of tablet:

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora
 1. Log uit in de Amigos app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor Amigos

Probeerde je via Amigos een date te vinden? Of zag je een kans op het vinden van liefde? Er zijn betere apps dan Amigos als dat je doel is. De datingapp die wij aanraden is Lexa, een datingplatform dat net als Amigos op alle apparaten te gebruiken is. Maar Lexa is daarentegen wel exclusief bedoeld voor daten en het vinden van een relatie.

App StoreGoogle Play

Veelgestelde vragen

Waarom Amigos profiel verwijderen?

Het verwijderen van je Amigos profiel voorkomt dat je persoonlijke informatie nog te vinden is in de app. Niemand wil actief zijn op een app terwijl ze de app nooit meer gebruiken. Mocht er ooit sprake zijn van een datalek, dan zijn je gegevens bovendien niet meer aanwezig.

Wordt mijn Amigos-profiel gewist als ik de app verwijder?

Nee, door de app te verwijderen wordt alleen de applicatie van je apparaat verwijderd. Je Amigos-account staat los van de applicatie. Een Amigos-account is alleen na e-mailcontact te wissen door medewerkers van de app.

Zijn al mijn berichten en matches weg na het verwijderen?

Ja, alle gegevens die gekoppeld zijn aan je profiel worden verwijderd. Van je berichten en activitieten tot foto’s en persoonlijke gegevens: alles wordt verwijderd. Het verwijderen van je Amigos-account kan niet ongedaan gemaakt worden.

Kan ik later weer een nieuw profiel aanmaken?

Ja, het is mogelijk om op een later moment weer opnieuw een profiel aan te maken.
Als je weer van Amigos gebruik wilt maken, kun je zonder problemen weer opnieuw beginnen. Je start dan wel met een volledig nieuwe account, zonder de gegevens uit je eerdere account.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie