Home Dating apps Hinge verwijderen: hoe kun je je Hinge profiel opzeggen?

Hinge verwijderen: hoe kun je je Hinge profiel opzeggen?

2 minuten leestijd
0
hinge opzeggen

Hinge is de app die is ‘ontworpen om verwijderd te worden’. Anders dan apps als Tinder en Badoo richt het zich op de serieuze singles: de vrijgezellen die daadwerkelijk willen matchen en afspraken, om daarna een relatie te beginnen. En blijkbaar werkt dat goed, omdat de app-downloads snel blijven groeien. Maar zoals de slogan van de app al zegt; er komt een moment dat de app verwijderd moet worden.

Hopelijk heb je ware liefde gevonden, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat de perfecte match er voor jou niet te vinden was. In beide gevallen vraag je je af: hoe verwijder ik mijn Hinge-profiel? Dit is het simpele stappenplan om je Hinge-account te verwijderen, voorgoed.

Hinge downloaden

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar om je Hinge-account op te heffen dien je toegang te hebben tot de Hinge app. Heb je de app al verwijderd? Download en installeer de app dan opnieuw, zodat je toegang krijgt tot je account. Als je de app nog niet hebt verwijderd, log dan in op je account.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

App StoreGoogle Play

Hinge-account verwijderen

Eenmaal ingelogd ga je rechtsonder naar het tabblad Settings, aangeven met het meest rechter icoon. Dit brengt je naar de profielinstellingen en vervolgens tik je op Account. Op de volgende pagina zijn er nog meer instellingen die je kunt aanpassen, zoals de koppelingen met Facebook en Instagram. Schakel deze koppelingen uit om de verbinding met deze profielen te verwijderen.

hinge verwijderen

Scrol daarna helemaal naar beneden. Onderin de instellingen-pagina tik je op ‘Delete Account’ waarna het verwijderen van je Hinge-account wordt gestart. Bevestig je keuze op de volgende pagina en je Hinge-profiel inclusief alle gegevens worden verwijderd. Dit zijn de stappen nog een keer onder elkaar:

  1. App downloaden
  2. Inloggen
  3. Navigeer naar Settings
  4. Tik op Account
  5. Scrol naar beneden
  6. Tik op Delete Account
  7. Bevestig het verwijderen

Alternatief voor Hinge

Is het niet gelukt om liefde te vinden op Hinge? Of heb je het opgegeven er een leuke match te vinden? Gelukkig is Hinge niet de enige beschikbare app in Nederland: er zijn er tientallen. Mocht je een andere dating app willen proberen met meer Nederlandse gebruikers, dan is de volgende app een aanrader:

Bekijk het beste alternatief

Waarom je je Hinge-profiel moet verwijderen

Je verwijdert de Hinge-app en denkt dat het zo wel goed is. Je verwacht dat dit ook je account verwijdert, maar dit is helaas niet het geval. En als je een nieuwe relatie hebt, dan kan dit voor problemen zorgen. Want stel dat je nieuwe liefde van een kennis te horen krijgt dat je profiel nog actief is op Hinge: hoe denk je dat hij of zij zal reageren?

Wanneer je je profiel niet permanent verwijdert, bestaat de kans dat je profiel tot in het einde der tijden actief blijft op de dating app of website. Dat is waarschijnlijk niet wat je wilt. Omdat je je profiel niet hebt opgezegd, is het mogelijk dat je nietsvermoedend nog steeds te vinden bent op de dating app.

Singles blijven je profiel tegenkomen op Hinge, terwijl jij allang bent doorgegaan met je leven. Om zulke situaties te vermijden is het verstandig om altijd je oude en niet-actieve profielen te verwijderen zodra je de app of website niet meer gebruikt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …