Home Seks Hij wil (nog) geen seks? Dit zijn 9 redenen waarom hij jou afwijst

Hij wil (nog) geen seks? Dit zijn 9 redenen waarom hij jou afwijst

4 minuten leestijd
1
banaan

Vanaf je puberteit hoor je het van alle vrouwen die ongevraagd hun mening geven: “Mannen willen maar één ding, seks.” Oorspronkelijk bedoeld als waarschuwing dat je moet uitkijken voor foute mannen, ben je ervan overtuigd geraakt dat alle mannen misleiden en manipuleren om je in bed te krijgen. Maar dan ontmoet je een man die geen seks met je wil, terwijl jij hem in gedachten al hebt uitgekleed.

Waarschijnlijk zit je met vragen en maak je je zorgen. Heb ik iets verkeerd gedaan? Vind hij mij niet aantrekkelijk genoeg? Ziet hij mij niet als relatiemateriaal? Of juist wel en houdt hij daarom de boot af? De vragen knagen aan je zelfvertrouwen, omdat de meeste mannen niet twee keer ‘nee’ zouden zeggen tegen een gewillige dame. Wat is er aan de hand? Wat drijft hem om seks met jou af te wijzen?

9 redenen waarom hij (nog) geen seks wil

Laten we beginnen met het belangrijkste: er is waarschijnlijk niets mis met je. En het ligt hoogstwaarschijnlijk niet aan jou, maar aan hem. Dat betekent echter niet dat het geen probleem is. Mannen die geen seks met je willen, hebben er namelijk een hele goede reden voor. Dit zijn 9 redenen waarom hij niet met je naar bed wil.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

1. Hij wil zich nog niet binden

Voor veel vrouwen staat seks gelijk aan emotionele gehechtheid. De emoties die vanuit de seksuele beleving vrijkomen, overspoelen de vrouwelijke hersenen als een liefdesdrug. Zo word je nog meer verliefd als je eenmaal seks hebt gehad. En dat weet hij.

Maar hij is nog niet op het punt beland dat hij je recht in de ogen kan kijken om te zeggen dat hij net zoveel om jou geeft. Hij wil dus nog niet met je naar bed omdat hij eerst wat meer zekerheid wil over zijn eigen gevoelens.

2. Hij heeft seks met anderen

Zolang er niet gesproken is over exclusiviteit zou het mogelijk kunnen zijn dat hij seks heeft met anderen. Dat je met elkaar afspreekt betekent niet direct dat jij en de ander monogaam moeten zijn. Als je het niet bespreekt, dan is er geen afspraak. Misschien ben je wel één van de vele vrouwen waarmee hij afspreekt en heeft hij maar seks met één van hen.

3. Hij heeft een laag libido

Als je de media mag geloven dan heeft elke man een libido van hier tot Tokio. Ze willen meerdere keren achter elkaar en kunnen er geen genoeg van krijgen. Het kan je dus verbazen dat het in werkelijkheid heel anders is. Heel veel mannen worstelen met hun libido. Vermoeidheid, medicatie, te weinig testosteron: allerlei problemen kunnen van invloed zijn op wat er gebeurt (of juist niet) in de slaapkamer.

4. Delen van hem werken niet goed

Wist je dat het vrij normaal is voor een man om ‘hem’ een keer niet omhoog te krijgen? De druk om te presteren wordt sommige mannen te veel als hét moment is aangebroken. Juist op het moment waarop zijn anaconda in vol ornaat ten tonele zou moeten verschijnen, laat zijn favoriete lichaamsdeel het afweten. En omdat hij zichzelf daarna heeft aangepraat dat zijn jongeheer niet presteert, durft hij het niet meer aan om seks te hebben.

Angst is niet lustopwekkend. Het enige wat je hiertegen kunt doen is hem het vertrouwen geven dat het niet uitmaakt. Want hoe extreem gevoelig het onderwerp ook ligt, het wordt pas beter als hij het gewoon probeert.

5. Hij is gestrest

Deadlines, drukte en stress kunnen ervoor zorgen dat seks ergens onderaan het to-do-lijstje komt te staan. En zelfs als er dan wel even tijd is om tussen de lakens te belanden, komt het er maar niet van. Wie dit het meest zal herkennen? Mensen met kinderen. De spontane zin in seks is weg, maar het is wel degelijk mogelijk om de zin in seks weer terug te krijgen. Als hij (nog) geen seks met je wil omdat hij zo gestrest is, geef het dan tijd en wees er voor hem.

verbonden koppeling

6. Hij vindt de relatie nog niet sterk genoeg

Vrouwen denken soms dat zij kunnen bepalen wanneer ze seks gaan hebben omdat mannen toch wel willen, hoe snel het ook is. Maar niet álle mannen staan klaar op het moment dat de vrouw het wil. Net als vrouwen zijn er mannen die eerst een sterke emotionele band willen voordat seks ter sprake komt.

7. Hij is niet meer verliefd

Zo snel als sommige mannen verliefd kunnen worden en eigenlijk niets anders doen dan love bombing, zo snel kunnen ze ook niet meer verliefd zijn. Bij deze mannen liggen de piek en het dieptepunt vlak naast elkaar. Als je voor het dieptepunt geen seks met hem hebt gehad, dan komt het er ook niet meer van.

8. Hij is onzeker over zijn lichaam

Denk je dat alleen vrouwen naar zichzelf kijken terwijl ze naakt voor de spiegel staan? Mannen kunnen net zo geobsedeerd zijn door hun naakte lichaam en hoe dat eruit ziet. Net als vrouwen kunnen mannen onzeker zijn over hun lichaam of een deel ervan. Geef het de schuld aan social media, body-shaming of aan een traumatische ervaring in het verleden: ook mannen durven soms hun lichaam niet te tonen, zelfs niet als ze daardoor seks moeten afwijzen.

9. Hij verbergt iets

Omdat seks zo’n fundamentele behoefte is, mag je ervan uitgaan dat er ‘iets’ is als hij het afwijst. Wat dat ‘iets’ is, weet niemand. Totdat hij het vertelt. Dat hij nog geen seks wil hebben, kan betekenen dat hij er gewoonweg nog niet klaar voor is.

Het hoeft niet eens iets verschrikkelijks te zijn. Hij heeft misschien gewoon wat meer tijd nodig om het zelf te verwerken voordat hij er een gesprek met jou over heeft. Want als hij iets te verbergen heeft, dan komt de waarheid uiteindelijk altijd boven water.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Eén reactie

  1. KA

    10 mei 2021 at 14:10

    Ik snap de redenen die hier opgegeven worden.. maar misschien hebben mannen ook gevoelens? Misschien willen ze ook niet als een object of fantasie behandeld worden? Los van een emotionele band.. want ja als man kan ik een emotionele band met iemand hebben.. verliefdheid.. maar als die persoon sex met mij meer ziet als iets wat ik gemist heb in vorige relaties en nu wil ontdekken, dan kan dit moeilijk zijn voor mij. Sex is een beleving tussen 2 personen. En ja iedereen heeft fantasieën.. en wil deze graag uitproberen. Maar als je als vrouw verliefd bent en tegen mij op voorhand zegt dat een daguitstap en blijven slapen zonder sex niet gaat. Dan stel ik daar mijn bedenkingen zijn. Mannen genieten zeker eve veel van sex. Maar ook eve veel van intimiteit los van sex.. knuffelen, kussen, bij elkaar zijn zonder meer. En dit komt van iemand die als dominant beschouwd wordt in bed, met een extreem hoog libido.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Geen energie: hoe kom je in de stemming voor seks?

Seks met je partner kan geweldig zijn. Het kan je opvrolijken, laten relaxen en je het gev…