Home Dating ‘Helft van singles vindt Valentijnsdag te commercieel’

‘Helft van singles vindt Valentijnsdag te commercieel’

1 minuten leestijd
0
euro hartje

Terwijl Valentijnsdag in het verschiet ligt, zijn we het er allemaal over eens: het zal niet hetzelfde zijn. Met het coronavirus dat mensen van de straat houdt, hangt er niet veel liefde in de lucht – eerder wat overblijfselen van het virus. Het maakt dat singles helemaal niet uitkijken naar Valentijnsdag. Sterker nog: maar liefst 75% van de datende singles slaat de dag liever over, zo blijkt uit onderzoek van happn. De dating app deed onderzoek onder 400 Nederlandse singles om te achterhalen hoe zij over Valentijnsdag 2021 denken.

Romantiek als marketingstunt

De lockdown en bijbehorende maatregelen zijn niet de enige reden waarom Nederlandse singles Valentijnsdag liever aan zich voorbij laten gaan. Bijna de helft van de singles vindt de dag te commercieel; zij zien het vooral als een dag waarop winkels alles op alles zetten om liefde en romantiek te verkopen.

Het is ook een dag waarop singles de druk voelen, zoals eerder onderzoek ook al aantoonde. Een kwart van de singles ervaart een vorm van sociale druk om Valentijnsdag te vieren, ook al hebben ze niemand om in de watten te leggen. Wat zij liever zien? Dat we op Valentijnsdag niet alleen de liefde vieren, maar ook geluk en romantiek in het algemeen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“Valentijnsdag laat singles gelukkig niet het vertrouwen in de liefde verliezen”, zegt Marine Ravinet, hoofd van de Trendsafdeling bij happn. “Vrijgezellen zijn blij met hun liefdesleven en geven zichzelf dit jaar juist de vrijheid om de perfecte crush te ontmoeten.”

“Het idee om Valentijnsdag breder te trekken naar een dag van geluk en romantiek is wel mooi. Als je zelf gelukkig bent, straalt dit af op een relatie. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat onze gebruikers niet hun geluk laten afhangen van hun crush, maar vooral gelukkig zijn met zichzelf. Om daarna dat geluk te kunnen delen in de liefde,” voegt ze eraan toe.

Singles hebben liefdesadvies nodig

Het coronavirus heeft onze behoefte aan sociale connecties vergroot, maar tegelijkertijd heeft het dat ook moeilijker gemaakt. Singles, als een van de groepen die het hardst zijn geraakt, hebben het zwaar. Ze geven zelfs aan dat ze advies in de liefde nodig hebben, zo blijkt uit het onderzoek.

Hoewel ze graag iemand willen ontmoeten om hun liefde mee te delen, ziet 1 op de 5 singles (19%) het somber in. Zij zijn er nog niet zo zeker van dat ze hun grote liefde dit jaar gaan ontmoeten. Een kleine groep singles, zo’n 13%, voelt zich verloren. Want zij grijpen niet alle kansen op liefde aan, zo geven ze zelf aan.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vrouwen versieren met appen? 8 fouten die mannen maken

Het is je gelukt. Nadat je al lichtelijk verbaasd was dat het een match was, lukte het je …