Home Algemeen Valentijnsdag ideeën 2021: wat te doen met je partner tijdens de lockdown

Valentijnsdag ideeën 2021: wat te doen met je partner tijdens de lockdown

3 minuten leestijd
0
valentijnsdag

In maart van vorig jaar, toen de eerste coronagolf uitbrak, vroeg een inwoner van New York zijn buurvrouw voor een date. Dat is op zich niet noemenswaardig, maar wel de manier waarop hij dat deed: door een bericht te versturen met een drone. Het koppel ging vervolgens verschillende keren op date via videogesprekken, voordat ze uiteindelijk fysiek zouden afspreken. En ook dat ging niet een normale manier, want een van hen ging gekleed in een opblaasbare plastic luchtbel. Uiteraard werd het allemaal op beeld vastgelegd om gedeeld te worden op Instagram en TikTok.

Hoewel dit verhaal misschien wat lachwekkend is, laat de serieuze kant zien dat mensen best veel over hebben voor liefde. In de kern vertelt dit romantische verhaal – van twee mensen die proberen te overleven in coronatijden – hoe belangrijk relaties zijn voor iedereen. Het laat ook zien dat alles mogelijk is, zelfs als je denkt dat corona het onmogelijk maakt.

Nu we bijna een jaar verder zijn, staat Valentijnsdag weer voor de deur en dat roept een vraag op: “Hoe kunnen we Valentijnsdag vieren als we het huis niet kunnen verlaten?” Het gebruikelijke diner in een lokaal restaurant is nu immers niet mogelijk. En ook een filmpje pakken bij de bios staat niet op het Valentijnsmenu van 2021. Wat dan wel? Dit zijn 7 dingen om te doen met je partner tijdens de Valentijnsdag in lockdown.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Deel wat jou, jou maakt

Is er een lied dat nostalgische herinneringen bij je oproept? Foto’s van vakanties die je leven hebben veranderd? Of een boek dat sentimentele gevoelens bij je naar boven haalt? Stel je eigen menu samen van dingen die veel voor je betekenen en deel dit met elkaar. Het versterkt de band tussen jullie en zo kan dit herinneringen-menu je dichter bij elkaar brengen.

2. Organiseer een spelletjesavond

Als het gaat om het vieren van Valentijnsdag zijn er geen “echte” regels. Een hopeloze romanticus fluistert misschien de hele dag lieve woorden in je oor, maar als je het competitieve en fanatieke type bent, dan geniet je meer van een game night. Van het Catan duel kaartspel tot een Escape Room-spel voor 2: Valentijnsdag hoeft niet per definitie je gevoelige kant op te roepen. Het finalespel van de avond? Dat is natuurlijk strippoker.

3. Bouw samen aan iets moois

Thuisblijven is misschien wel het laatste wat je wilt op 14 februari, maar dat betekent niet dat het een saaie bedoening hoeft te zijn. Het is nog steeds mogelijk om de dag van de liefde te vieren zonder je huis te verlaten. Want laten we eerlijk zijn: je kunt nog steeds praktisch alles thuis laten bezorgen. Wat je moet kopen voor Valentijnsdag? Lego.

Ontdek je creatieve kant en kom in contact met je speelse zijde door samen iets te bouwen. Ja, ook volwassenen kunnen plezier hebben met een Lego-set. Het vraagt om samenwerking en een gedeelde focus waarna je ook daadwerkelijk iets te vieren hebt als je een prachtig bouwwerk hebt voltooid.

Bekijk LEGO voor volwassenen

4. Doe een karaoke-avond

Pak de microfoon erbij en laat je zangkunsten horen… of juist het gebrek eraan. Het maakt niet uit of je een uitstekende zanger(es) bent of zo vals als een kraai zingt, een karaoke-avond is altijd hilarisch. Misschien kun je je partner verrassen met een nummer dat je van A tot Z kent, of misschien kom je er wel achter dat je partner een Voice-kandidaat zou kunnen zijn. Bekijk deze Valentijnsplaylist van karaoke-koning Sing King op YouTube voor een lijst om mee te beginnen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

5. Portretteer elkaar

Stil tegenover elkaar zitten lijkt misschien saai, maar niet als je een portret van elkaar tekent. Je leert elkaars unieke gelaatstrekken kennen terwijl je het gezicht van de ander tot in detail bestudeert. Het geeft je de kans om te laten zien hoe goed (of slecht) je kunt tekenen, maar dat is niet waar het om gaat. Als je elkaar continu in de ogen kijkt, krijg je een boost van natuurlijke feel-good chemicaliën. En daardoor kan een portret maken een leuk trucje zijn om de band te versterken.

6. Draai de rollen om

Valentijnsdag is de perfecte dag om te experimenteren in je relatie. Aangezien we allemaal in een kleurloze, geestdodende thuiswerk-situatie zitten, verlangen we naar iets dat afwijkt van een normale dag in 2021. Als de dagelijkse wandeling van je werkkamer naar de bank het hoogtepunt van je dag is, dan ben je wel toe aan wat anders. Waaraan je dan moet denken? Het omdraaien van de rollen.

Deze leuke activiteit kan je nieuwe dingen leren over hoe het is om je partner te zijn. Het klinkt misschien helemaal niet zo leuk, maar het overnemen van je partners’ taken geeft je een heel nieuw perspectief op de relatie.

7. Maak een Valentijns-playlist voor elkaar

Vroeger, toen cassettebandjes nog het meestgebruikte medium waren voor het opnemen van muziek, stelden mensen muziekbandjes samen om te delen met hun geliefdes. Inmiddels zijn cassettebandjes al lang uitgefaseerd, maar het idee blijft bestaan. Samen naar muziek luisteren die door jullie zelf is samengesteld kan behoorlijk romantisch zijn, vooral als de nummers betekenis hebben.

De muzieknummers kunnen verwijzen naar periodes in je leven, naar gedeelde herinneringen, maar ook gevoelens oproepen door de gebruikte teksten. En ja, het kost wat tijd om zo’n playlist samen te stellen. Maar als er iets is waar we momenteel meer dan genoeg van hebben, dan is het dat wel: vrije tijd.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …