Home Dating apps Tinder-eigenaar Match Group koopt Hyperconnect voor 1,73 miljard dollar

Tinder-eigenaar Match Group koopt Hyperconnect voor 1,73 miljard dollar

1 minuten leestijd
0
azar

Match Group en Hyperconnect hebben vandaag bekendgemaakt dat ze een overeenkomst hebben bereikt. Match Group koopt het Zuid-Koreaanse mediabedrijf voor een bedrag van 1,73 miljard dollar. Hyperconnect is het bedrijf achter de populaire apps Azar en Hakuna Live, twee apps die vooral veel in Azië worden gebruikt.

Voor Match Group is het de grootste overname ooit, dat in het geheel voornamelijk actief is op de datingmarkt. Het is vooral bekend van Tinder en eerder nam Match Group al apps als Hinge en OKCupid over.

Azar en Hakuna Live

Azar is wereldwijd de meest winstgevende 1-op-1 live-video en audio-chatapp. Het valt daarmee in de categorie ‘sociale ontdekkingsnetwerken’ en biedt net wat anders dan de bestaande apps van Match Group. Met Azar zorgt een stabiele verbinding ervoor dat je kunt connecten met anderen van over de hele wereld, waarbij tekst en spraak direct vertaald kunnen worden in de app. Sinds de lancering in 2014 heeft Azar meer dan 540 miljoen downloads gehad en staat de teller van het aantal Azar Matches bijna op 100 miljard.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hakuna Live is de tweede app van Hyperconnect, een interactieve, sociale app voor livestreaming met groepsvideo- en audio-streaming. Daarnaast heeft het veel verschillende functies zoals virtuele cadeaus, AR-avatars, profiel-upgrades en community’s rond gedeelde interesses. Sinds de lancering in 2019 is Hakuna Live meer dan 23 miljoen keer gedownload met een sterke groei in Zuid-Korea en Japan.

“Naarmate meer van ons leven zich online afspeelt, zijn mensen op zoek naar rijkere en diepere ervaringen”, zegt Shar Dubey, CEO van Match Group. “We zullen onze diepgaande expertise benutten om de toch al indrukwekkende groei van Hyperconnect te versnellen, maar ook zullen we de technologieën van Hyperconnect in ons bestaande portfolio willen inzetten en blijven investeren in hun groei.”

Zoals de CEO van Match Group al aangeeft, is het bedrijf van plan om technologieën van Hyperconnect in te zetten op hun eigen apps. Zo is het mogelijk dat functies uit Azar en Hakuna Live mogelijk op een later moment hun opwachting maken in Tinder en Hinge. Maar aangezien de deal nog maar net is afgerond, zal het nog wel even duren voordat we de eerste Hyperconnect-features gaan zien in de apps die wij kennen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: ‘Tweederde van relaties begint als vriendschap’

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden, weet iedereen. En dat er meerdere wegen naar een r…