Home Dating ‘38% van singles wil niet vrijgezel zijn op Valentijnsdag’

‘38% van singles wil niet vrijgezel zijn op Valentijnsdag’

1 minuten leestijd
0
dating man vrouw

Meer dan een derde van de singles wil niet vrijgezel zijn op Valentijnsdag. Dit en meer komt naar voren in het ‘Love in Lockdown’-onderzoek van Spark Networks, het bedrijf achter een aantal grote dating apps. Onder de noemer ‘Love in Lockdown’ verzamelde het bedrijf gegevens over daten tijdens de pandemie.

Aangezien een partij als Spark Networks over een gigantische berg data over singles beschikt, kunnen zij bevestigen dat social distancing de behoefte aan sociale connecties vergroot. Volgens het onderzoek zijn singles zelfs gemotiveerder dan ooit om een partner te vinden.

Volgens de gegevens van Zoosk, een van de apps van Spark Networks, zegt 51% van de singles dat social distancing hen meer gemotiveerd heeft gemaakt om een partner te vinden. 20% van de singles geeft zelfs aan dat het ‘vinden van een partner’ hun nummer één voornemen is voor 2021. En met de ‘dag van de liefde’ voor de deur is het goed te weten dat 38% van de singles niet vrijgezel wil zijn op Valentijnsdag.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als we de rest van de onderzoeksresultaten onder de loep nemen, dan is het niet verrassend dat ‘Dating Sunday’ –  a.k.a de drukste datingdag van het jaar – ook op apps als Zoosk voor topdrukte zorgde. Op deze ene dag in 2021 werden 25% meer berichten verstuurd dan op een normale dag.

Humor blijft belangrijk

Volgens de gegevens van EliteSingles, nog een app van Spark Networks, creëren de lockdowns wel een kans om een connectie te vinden. Datingprofielen met uitdrukkingen als ‘thuiswerken’ of ‘thuiskantoor’ ontvangen 85% meer berichten dan een gemiddeld datingprofiel. Een percentage dat waarschijnlijk nog verder opgekrikt kan worden als het met een humoristische ondertoon wordt vermeld. Want EliteSingles is humor nu nog belangrijker dan pre-pandemie.

Ondanks alles wat er gebeurd is in de afgelopen 12 maanden, is het van vitaal belang om een gevoel voor humor te behouden. Dat blijkt wel als we de statistieken erbij pakken:

  • 92% van de singles zegt zich nog meer aangetrokken te voelen tot mensen die ze aan het lachen kunnen maken.
  • 81% van de singles zegt zich meer aangetrokken te voelen tot iemand die om hun grappen lacht.
  • 96% van de singles zegt dat een gedeeld gevoel voor humor essentieel is in een relatie.

De gegevens uit het ‘Love in Lockdown’-onderzoek laten zien dat singles niet bij de pakken neer zijn gaan zitten. De pandemie houdt ze niet tegen om liefde te vinden. Sterker nog: ze willen het liever dan ooit tevoren.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …