Home Dating ‘38% van singles wil niet vrijgezel zijn op Valentijnsdag’

‘38% van singles wil niet vrijgezel zijn op Valentijnsdag’

1 minuten leestijd
0
dating man vrouw

Meer dan een derde van de singles wil niet vrijgezel zijn op Valentijnsdag. Dit en meer komt naar voren in het ‘Love in Lockdown’-onderzoek van Spark Networks, het bedrijf achter een aantal grote dating apps. Onder de noemer ‘Love in Lockdown’ verzamelde het bedrijf gegevens over daten tijdens de pandemie.

Aangezien een partij als Spark Networks over een gigantische berg data over singles beschikt, kunnen zij bevestigen dat social distancing de behoefte aan sociale connecties vergroot. Volgens het onderzoek zijn singles zelfs gemotiveerder dan ooit om een partner te vinden.

Volgens de gegevens van Zoosk, een van de apps van Spark Networks, zegt 51% van de singles dat social distancing hen meer gemotiveerd heeft gemaakt om een partner te vinden. 20% van de singles geeft zelfs aan dat het ‘vinden van een partner’ hun nummer één voornemen is voor 2021. En met de ‘dag van de liefde’ voor de deur is het goed te weten dat 38% van de singles niet vrijgezel wil zijn op Valentijnsdag.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als we de rest van de onderzoeksresultaten onder de loep nemen, dan is het niet verrassend dat ‘Dating Sunday’ –  a.k.a de drukste datingdag van het jaar – ook op apps als Zoosk voor topdrukte zorgde. Op deze ene dag in 2021 werden 25% meer berichten verstuurd dan op een normale dag.

Humor blijft belangrijk

Volgens de gegevens van EliteSingles, nog een app van Spark Networks, creëren de lockdowns wel een kans om een connectie te vinden. Datingprofielen met uitdrukkingen als ‘thuiswerken’ of ‘thuiskantoor’ ontvangen 85% meer berichten dan een gemiddeld datingprofiel. Een percentage dat waarschijnlijk nog verder opgekrikt kan worden als het met een humoristische ondertoon wordt vermeld. Want EliteSingles is humor nu nog belangrijker dan pre-pandemie.

Ondanks alles wat er gebeurd is in de afgelopen 12 maanden, is het van vitaal belang om een gevoel voor humor te behouden. Dat blijkt wel als we de statistieken erbij pakken:

  • 92% van de singles zegt zich nog meer aangetrokken te voelen tot mensen die ze aan het lachen kunnen maken.
  • 81% van de singles zegt zich meer aangetrokken te voelen tot iemand die om hun grappen lacht.
  • 96% van de singles zegt dat een gedeeld gevoel voor humor essentieel is in een relatie.

De gegevens uit het ‘Love in Lockdown’-onderzoek laten zien dat singles niet bij de pakken neer zijn gaan zitten. De pandemie houdt ze niet tegen om liefde te vinden. Sterker nog: ze willen het liever dan ooit tevoren.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…