Home LGBTQ Grindr en andere gay apps bespreken manieren om SOA-meldingen toe te voegen

Grindr en andere gay apps bespreken manieren om SOA-meldingen toe te voegen

2 minuten leestijd
0
grindr app

Grindr en andere apps gericht op de gay gemeenschap onderzoeken manieren om SOA-meldingen te delen binnen de apps. Gebruikers van de apps die positief zijn getest in een SOA-test zouden de mogelijkheid krijgen om recente sekspartners te informeren. Dit heeft Mashable ontdekt in meerdere interviews met deskundigen op het gebied van de volksgezondheid.

In de testfase

In gesprek met vooraanstaande leden van gezondheidsorganisaties zoals het gezondheidsconsortium Building Healthy Online Communities (BHOC) werd duidelijk dat er op dit moment verschillende opties bestudeerd worden. De nieuwe features zouden gebruikers van de gay dating apps de mogelijkheid geven om de ontdekking van een seksueel overdraagbare aandoening aan de vorige partners door te geven. Eén van de mogelijke features zit zelfs al in de ontwerp- en pilotfase. In navraag bij Grindr bleek dat deze app in ieder geval al nauw samenwerkt met BHOC om de mogelijkheden te bestuderen. De dating app wilde echter niet meer informatie delen over de features waar het aan werkt om de seksuele veiligheid van haar gebruikers te verbeteren.

Anonieme meldingen

De feature die de grootste kans van slagen heeft wordt beschreven als een sectie binnen de gay dating apps die aansluit op bestaande anonieme notificatiediensten. Dit is de feature die op dit moment in de ontwerp- en testfase zit. Tijdens de ontwikkeling van deze feature worden andere opties of aanvullingen besproken. Een andere mogelijkheid, waarin het berichtensysteem van de app zelf gebruikt wordt, is ook het onderwerp van de besprekingen. Hoewel er vrijuit wordt gesproken over de nieuwe features is er nog geen releasedatum in zicht.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Nauwe samenwerkingen

De toegenomen integratie tussen apps voor gay dating en volksgezondheidsinitiatieven is tot stand gekomen dankzij het consortium Building Healthy Online Communities. De organisatie heeft sinds 2014 de makers van app in verbinding gebracht met gezondheidsinstanties om de preventie van hiv en soa te bevorderen. Bekende deelnemers aan de samenwerking Grindr, Adam4Adam, Daddyhunt en gezondheidsinstellingen zoals de AIDS-stichting. De gesprekken over hoe de apps een grotere rol kunnen spelen in het melden van soa’s zijn onderdeel van de lopende discussies in het consortium.

Toename aantal mensen met een soa

De laatste cijfers wijzen uit dat de meeste soa’s gevonden worden bij homomannen. Dat is aan de ene kant te verklaren doordat deze groep zich vaker laat testen maar ook speelt mee dat deze mannen meer wisselende contacten hebben. Het goede nieuws is dat steeds meer van deze mannen zich geregeld laten test, minstens eens per half jaar. Onder de groep mannen die zich geregeld laat testen is er zelfs geen toename van het aantal gevonden soa’s in vergelijking met voorgaande jaren. Dit neemt echter niet weg dat er nog steeds veel soa’s voorkomen onder homoseksuele mannen. De recente besprekingen van de gay dating apps  kunnen helpen om de preventie te bevorderen. Het vroegtijdig ontdekken en behandelen van een soa is cruciaal om de verdere overdracht van seksueel overdraagbare aandoeningen te verhinderen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …