Home Dating apps Moslim dating app Muzmatch gaat internationaal met 12 extra talen

Moslim dating app Muzmatch gaat internationaal met 12 extra talen

1 minuten leestijd
0
muzmatch app

Moslims wereldwijd hebben een manier gevonden om elkaar te vinden door de introductie van de moslim dating apps. Eén van deze dating apps is Muzmatch, de snelgroeiende app met roots in Londen. De dating app brengt zijn platform naar een breed internationaal publiek door meer te talen toe te voegen, zo meldt BDdaily. Het in Londen gevestigde bedrijf heeft plannen om het aantal leden te verhogen door de app beschikbaar te stellen in 12 extra talen. Op dit moment is Muzmatch nog alleen in de Engelse taal beschikbaar.

Stijgend ledenaantal

Opgericht in 2015 door voormalig investeringsbankier Shahzad Younas en tech-ondernemer Ryan Brodie, wordt Muzmatch al door meer dan 500.000 Engelssprekende moslim gebruikt in meer dan 190 landen. Sinds de lancering drie jaar geleden is het team van het bedrijf uitgegroeid tot zes ingenieurs en marketingmedewerkers die werken vanuit een kantoor in Aldgate. Vanuit deze wijk in Londen werkt het team aan een internationale expansie. Naast de medewerkers op het hoofdkantoor heeft Muzmatch drie medewerkers in Bangladesh, India.

Muzmatch heeft in januari een investering van 1,75 miljoen dollar gekregen inclusief de steun van Yombinator en Hambro Perks uit Silicon Valley, twee bedrijven die investeren in start-ups en jonge bedrijven. Met deze nieuwe investering is de dating app aan het werk gegaan met een groter bereik als doel.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wereldwijd publiek als doel

Mede-oprichter vertelt meer over de planning van Muzmatch: “Door 12 talen toe te voegen aan onze app hopen we echt het wereldwijde publiek te kunnen dienen en het aantal internationale successen via ons platform verder te vergroten.”

De andere mede-oprichter, Ryan Brodie, liet weten dat “duizenden gebruikers aangeboden hebben om de nieuwe versie van muzmatch te vertalen en te testen. Deze gebruikers zijn van onschatbare waarde gebleken nadat het product in deze nieuwe talen nu net zo toegankelijk en intuïtief is als het origineel in het Engels.” Met de steun van deze gebruikers zal het op korte termijn

De vraag naar een internationale moslim datin app is groot. Naar schatting zijn er wereldwijd anderhalf miljard moslims waarvan een groot deel woont en leeft in de westerse wereld. Daten ligt gevoelig voor moslims maar de vraag naar deze dating apps voor moslims blijft stijgen. Muzmatch neemt het in de categorie moslim dating apps op tegen concurrenten Ishqr, SalaamSwipe, Minder en Crescent.

Muzmatch zal de nieuwe app internationaal lanceren voor het moslimfestival van Eid al Fitr op 14 juni plaatsvindt. Op dit moment is het nog onbekend of de dating app ook in het Nederlands vertaald is.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …