Grindr naar de beurs? Moederbedrijf stemt in met beursgang van de gay app

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
3 minuten leestijd

Grindr staat synoniem aan de opkomst van de dating apps onder de gay gemeenschap. Het bedrijf achter ’s werelds populairste gay app heeft plannen om Grindr naar een buitenlandse beurs te brengen.

Kunlun Tech, het bedrijf dat eerder dit jaar het volledige platform overnam, stemde er gisteren op een aandeelhoudersvergadering mee in om de gay dating app publiekelijk te maken. Dit liet het gamingbedrijf gisteren weten, zo meldt South China Morning Post.

Goed voor de ontwikkeling?

De buitenlandse beursintroductie zal de concurrentiepositie van Grindr van ten opzichte van andere apps versterken en tegelijkertijd een duurzame ontwikkeling bevorderen. Als gebruikers van de app zul je er voorlopig niets van merken. Dit geldt overigens ook voor de investeerders in Kunlun Tech. Aangezien Grindr slechts een relatief klein deel uitmaakt van het totale bedrijfsvolume van Kunlun Tech, zal het opnemen van Grindr op een beurs overzee geen noemenswaardig effect hebben op het moederbedrijf zelf. Er is nog niets bekend over de details van de beursgang.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Eerste investeerder

Het in Los Angeles gevestigde Grindr, dat opgericht werd in 2009, werd in eerste instantie gefinancierd door de persoonlijke investeringen van de oprichter, Joel Simkhai. Op een gegeven moment waren externe investeringen nodig om de groei te kunnen financieren. Dat geld was afkomstig van Kunlun. Het Chinese gamingbedrijf stond garant voor de eerste externe investering dat door Grindr werd opgehaald.

De hoofdmarkten voor Grindr zijn de Verenigde Staten en Europa, Kunlun komt uit China. De logische stap die velen verwachtten was het verstevigen van de positie op de Chinese markt, waar Grindr nog nauwelijks marktaandeel in handen had. Tot de verrassing van velen bracht Kunlun de gay app niet naar China. De populairste gay app in China blijft Blued, met naar eigen zeggen meer dan 40 miljoen geregistreerde gebruikers.

Overname van Grindr

Afgelopen januari nam Kunlun heeft het resterende belang over van Grindr voor 152 miljoen dollar. Dit volgde na een eerder gekocht belang van 61,53% in januari 2016. De overname van het resterende deel van Grindr betekende dat de gay app begin dit jaar een waarde vertegenwoordigde van maar liefst 395 miljoen dollar.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie