Home Dating apps Instagram account legt acties van schaamteloze mannen op dating apps bloot

Instagram account legt acties van schaamteloze mannen op dating apps bloot

2 minuten leestijd
0
steve seks tinder

Let’s face it; hoewel er heel wat Tinder-baby’s op de wereld zijn gekomen loopt niet elke Tinder match af als een sprookjesverhaal. De dating apps zijn een geschenk uit de hemel voor velen die tijd tekort komen, druk zijn met het leven of te angstig om in het echte leven op iemand af te stappen. Hoe mensen in het jaar 2018 met elkaar in contact komen is een fascinerend fenomeen.

Van afwijzing naar intimidatie

Online dating zoals we dat nu kennen is een afvalrace met een voortdurende reeks afwijzingen. Een swipe naar links is een afwijzing maar je loopt in ieder geval geen blauwtje zoals dat er in het echt aan toe gaat. Toch kan deze passieve vorm van afwijzen gevolgen hebben. Beleefde afwijzingen worden soms geconfronteerd met beledigende tirades, intimidatie, dreigementen en Tindstagramming. De melding geen reactie is geen interesse is soms niet genoeg om de creeps af te weren.

Deze waarheid over online daten in het huidige tijdperk zette een vrouw ertoe om alle daders, voornamelijk mannen, aan de schandpaal te nagelen. Dat doe ze op haar Instagram account genaamd @byefelipe, gerund door Alexandra Tweten.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Meer dan 429k volgers

Op het Instagram account deelt ze al langere tijd screenshots van alle voorvallen die met met haar gedeeld worden. Inmiddels heeft de Amerikaanse al meer dan 4000 aanmeldingen ontvangen om met haar volgers te delen laat ze weten aan ABC. Dat zijn er bovendien niet weinig. Op het moment van schrijven heeft @byefelipe al 429.000 volgers.

Ze ontvangt ook honderden berichten van vrouwen die haar bedanken voor het blootleggen van de veel voorkomende intimidatie op dating apps. “De reacties die ik van veel vrouwen heb gekregen bedanken me voor het creëren van de account en het geven van een stem aan vrouwen’, zegt Tweten. “Omdat veel van deze vrouwen niet wisten dat andere vrouwen dit ook meemaakten en dachten dat zij de enige waren.’

tinder sexy

Succesverhaal

De Instagram account is al langer een succes. Kort na de oprichting in 2014 ging het account viral en werd het vermeld in The New York Times, The Huffington Post, The Guardian, BuzzFeed en nog veel meer. Tweten zelf is inmiddels als twee keer in Good Morning America verschenen en ook is ze inmiddels regelmatige panellid en gastspreker over online intimidatie en online dating.

Afgelopen week heeft de Instagram influencer haar eigen boek gelanceerd. De naam van het boek is , hoe kan het ook anders, “Bye Felipe: Disses, Dick Pics, and Other Delights of Modern Dating,“ waarin ze vrouwen tips en advies geeft over het omgaan met intimidatie op de dating apps,

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…