Geen (nieuwe) matches op Tinder: waar en waarom het fout gaat

Michael Schouten
Door Michael Schouten
9 minuten leestijd

Geen nieuwe matches op Tinder: een veelvoorkomend en vervelend probleem. Want wat heb je aan Tinder als je geen matches hebt om berichten mee uit te wisselen? Vrij weinig. Meekijken zonder mee te doen vind niemand leuk.

Heb je geen nieuwe matches op Tinder? Had je eerder voldoende matches om je dag mee te vullen, maar nu veel minder? Of nog erger: heb je nooit een match gehad op Tinder? Op elke vraag geven we een ander antwoord, omdat er meerdere redenen kunnen zijn waarom je geen nieuwe matches hebt op Tinder.

Ik heb NOOIT een match gehad op Tinder

Als je nog nooit een match hebt gehad sinds je op Tinder actief bent, dan is er iets goed mis. Ervan uitgaande dat je je niet vandaag hebt aangemeld, zijn er in principe 4 mogelijkheden:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

 1. Je account werkt niet
 2. De app werkt niet goed
 3. Je profiel is onaantrekkelijk
 4. Je bent te kieskeurig

Elk van deze mogelijkheden spreekt voor zichzelf. Als je account op de één of andere manier een bug heeft en foutmeldingen vertoont, dan is oplossing vrij simpel: verwijder je account en maak een nieuw profiel aan. Als je denkt dat de app niet goed werkt, volg dan deze stappen. Maar in alle eerlijkheid, het komt niet vaak voor dat een Tinder-profiel of de app niet werkt.

3. Je profiel is onaantrekkelijk

Wanneer iemand zich registreert op Tinder, de mogelijkheid heeft om te swipen en liken, dan is de reden achter het gebrek aan matches al snel duidelijk: het profiel is onaantrekkelijk. Dat is ook de officiële reden die Tinder noemt als je geen nieuwe matches hebt.1 De oplossing? Upgrade en update je Tinder-profiel om aantrekkelijker te worden voor de gebruikers die je profiel voorbij zien komen. Om je een beetje op weg te helpen, kun je er hier meer over lezen:

4. Je bent te kieskeurig

Veeg je niet zomaar naar rechts en doe je dat alleen op de 10/10 kandidaten die voorbij komen? Oftewel, like je alleen de elite singles die je geen kans geven? Als je alleen maar naar de sterren blijft kijken, dan komen je voeten nooit van de grond. Verlaag je standaard en ga ook voor de “iets” minder perfecte kandidaten. Tinder geeft je het beeld dat de eersteklas singles met betoverende profielen letterlijk voor het oprapen liggen, maar dit geschetste imago ligt in werkelijkheid ver van de realiteit.

Terwijl jij alleen maar deze droomsingles naar rechts veegt, vegen zij jou met een groter gemak naar links. Het resultaat? Geen matches. Je bent niet de eerste Tinderaar die deze beginnersfout maakt. Als je alleen naar rechts veegt op singles die out-of-your-league zijn en zij vegen naar links, dan heb je alle singles afgewezen die jou hebben geliket. Stel je eisen bij, leer je eigen aantrekkelijkheidsniveau kennen en geef de minder perfecte kandidaten een eerlijke kans.

Als al het bovenstaande niet helpt…

… dan ga je toch gewoon naar een andere dating app waar matchen niet nodig is om te kunnen chatten, zoals Lexa.

tinder oops

Ik heb NU geen nieuwe matches meer

Als je eerder wél nieuwe matches had maar NU niet meer, dan zijn er verschillende redenen mogelijk. In dit geval zijn er in principe 3 mogelijkheden:

 1. Je hebt iedereen ‘gehad’
 2. Je bent te kieskeurig geworden
 3. Tinder mag jou niet meer

Afhankelijk van wat je precies gedaan hebt met je Tinder-account, zijn er dus meerdere redenen te noemen waarom je ‘It’s a match’ bent gaan missen. We gaan ze één voor één af om je te helpen een oplossing te vinden.

1. Je hebt iedereen ‘gehad’

Woon je achteraf en blijft je dagelijkse portie nieuwe profielen beperkt tot een handvol? Dan is het helemaal niet zo gek dat je geen nieuwe matches hebt. Het aanbod is te klein om je te voorzien in je match-behoeften. Je vraag is groter dan het aanbod. Naast dat jij misschien de rechts-vegers naar links veegt, zijn er ook genoeg die jouw profiel snel naar links vegen. Geef het tijd of pas de km’s aan naar een groter bereik, meer kun je niet doen.

2. Je bent te kieskeurig geworden

Tinder heeft het beeld gecreëerd dat matches scoren een makkie is, maar iedereen weet dat het best complex is om liefde te vinden op een app. Dating apps als Tinder geven de illusie van onbeperkte keuzes. Maar door al deze keuzes gebeurt het tegenovergestelde: je maakt juist geen keuzes meer.

Swipen op Tinder is net als windowshoppen: de etalages van winkels bekijken, zonder dat je naar binnen gaat om iets te kopen. Je gaat van de ene etalage naar de volgende, steeds weer op zoek naar het volgende glimmende object dat je aandacht steelt. En zo kan er onbewust iets in je veeggedrag sluipen: door al dat moois achter de winkelramen ben je te kieskeurig geworden.

Combineer een selectieve swiper met een verouderd profiel en lagere ELO-score en het resultaat is dat je steeds minder matches hebt. Totdat je op een gegeven moment bijna helemaal geen matches meer hebt: shit. Maar gelukkig is het niet te laat. Dit is wat je moet doen:

 • Verlaag je standaard (eventueel als test)
 • Geef singles buiten je comfort zone een kans
 • Begin opnieuw en reset je account

3. Tinder mag jou niet meer

De Tinder-app heeft misschien geen geweten, maar het heeft wel een gevoel voor wat goed en kwaad is. De geavanceerde stukjes code die schuilgaan achter de gelikte afbeeldingen houden precies bij wat je allemaal doet met je Tinder-account. Probeer je vals te spelen in het Tinder-spel door de regels te overtreden? Dan is het goed om te weten dat Tinder daar wel raad mee weet.

Accounts die betrapt worden op manipuleren kunnen benadeeld worden in het gebruik van Tinder, waaronder het niet kunnen matchen met andere gebruikers. Dit zijn een aantal redenen voor Tinder op je een soort van ban te geven op het verkrijgen van nieuwe matches:

 • Je hebt je account te vaak gereset
 • Je gebruikt third party apps om Tinder te manipuleren
 • Tinder denkt dat je een bot bent

In al deze gevallen kun je smeken bij de supportafdeling van Tinder, maar verwacht geen antwoord. Verwacht in het beste geval een geautomatiseerd bericht waar je niets aan hebt. Als Tinder het idee heeft dat je misbruik hebt gemaakt van de app, dan is je situatie dus best kansloos. De oplossing? Je account resetten op een manier zoals je dat nog niet eerder hebt gedaan, hoewel dat juist een reden kan zijn waarom Tinder jou niet meer mag:

 • met een nieuw telefoonnummer
 • met een andere Facebook-account
 • met een andere Google-account

In aanvulling op het bovenstaande is het verstandig om alle andere gegevens die Tinder heeft van je account te vermijden. Maak de account aan op een ander IP-adres, gebruik andere foto’s, link je social media-profielen niet en registreer je op een ander apparaat.

Lukt het aan de hand van dit stappenplan weer om nieuwe matches te krijgen op Tinder? Laat het vooral weten in de reacties en help anderen die met hetzelfde probleem zitten.

Als al het bovenstaande niet helpt…

… dan zijn er alternatieven voor Tinder waar je nog wel een eerlijke kans krijgt, zoals op deze dating apps:

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie