Home Seks Adult chat: chatten voor volwassenen

Adult chat: chatten voor volwassenen

6 minuten leestijd
0
seks gezocht

Chatten is de meest gebruikte manier van communiceren; van Whatsapp en andere messengers tot de chatfunctie van Instagram en datingsies. E-mail wordt er niet meer voor gebruikt nu de apps en websites het mogelijk maken om één-op-één contact te hebben met iemand anders. Terwijl de meeste datingsites zich vooral op relaties richten zijn er ook websites die de aandacht leggen op een andere vorm van chatten, namelijk chatten voor volwassenen.

Het is net als het “normale” chatten alleen gaat het niet over de alledaagse onderwerpen maar zijn de gesprekken gevuld met pikante, spannende en ondeugende onderwerpen die het daglicht niet mogen zien.

Adult chatsites

Er zijn speciale chatsites voor volwassenen waar de gesprekken voornamelijk seksueel getint zijn. Deze chatsites zijn er voor iedereen die behoefte hebben aan een uitdagend en sexy gesprek. Het is eens wat anders dan de clichégesprekken op de “normale” chat- en datingsites.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

De websites die zich richten op volwassenen worden door mensen uit alle lagen van de bevolking bezocht; door mannen én vrouwen. Het hoeft bovendien niet alleen over seks te gaan om het gesprek uitdagend te houden. Dit zijn websites zoals Novamora waar je zonder problemen of rare blikken van anderen over je fetishes en andere fantasieën kunt praten.

Anoniem en discreet contact leggen met echte mensen zonder poespas; de websites zijn een ontsnapping uit de dagelijkse sleur. Dit zijn de chat- en datingsites voor adults waar je met échte mensen chat:

Deze datingsites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Waar op letten?

Chatten op een adult chat website is wat anders dan op een normale chatsite. Niet alleen zijn de onderwerpen waar je over chat anders maar er komt nog meer bij kijken. Seksgesprekken zijn de basis van een adult chat website maar dat is niet het enige. Waar je precies op moet letten?

Seksvideo’s

Websites waar je met andere leden seksgesprekken kunt hebben bieden soms ook de mogelijkheid om met elkaar te cammen; je kunt elkaar dan zien via de webcam. Een goed voorbeeld hiervan is Chatroulette, waar je elkaar kunt bekijken terwijl je met de ander chat. Hoewel dit een enerverende ervaring kan zijn is er het gevaar dat als je teveel van jezelf laat zien je herkent kan worden. Misschien niet door de persoon met wie je chat maar wel door anderen als de video opgenomen wordt.

Houd er rekening mee dat de beelden misschien worden opgenomen door de ander en dat ze later als seksvideo op een website te zien zijn. Besef goed wat de risico’s kunnen zijn en laat je niet zomaar ergens in meeslepen. Als je achteraf spijt hebt is het misschien te laat om beelden nog offline te halen.

Het taalgebruik

Als je naar een expliciete sekschat site gaat dan moet je er rekening mee houden dat de gesprekken niet over de landelijke politiek of over goede films gaan. Je zult dan vaak geconfronteerd worden met expliciet taalgebruik. De leden van deze chatsites hebben er vaak geen problemen mee om taboe onderwerpen ronduit te bespreken en je in de detail voorstellen doen over wat ze met je willen doen. Als je daar niet van gediend bent dan is het verstandig om dit soort websites te mijden.

Gebruik een nickname

Er zijn tientallen chatsites voor volwassenen; sommigen zijn duidelijk op seks gericht, anderen niet of minder expliciet. Het is altijd verstandig om op een chatsite een schuilnaam of ook wel nickname genoemd te gebruiken. Als je meerdere chatsites gebruikt dan is het verstandig om voor iedere chatsite een andere naam te verzinnen. Zo waarborg je je privacy en ben je niet of in ieder geval lastiger te traceren.

Als je anoniem wilt blijven is het verstandig om bepaalde informatie zoals de volledige voor- en achternaam niet te verstrekken. Het gaat bovendien niet alleen om je echte naam maar bijvoorbeeld ook om je woonplaats, het bedrijf waar je werkt, hoe je kinderen heten en van welke sportclub je lid bent. Let er bijvoorbeeld op dat als je Facebook inloggen gebruikt voor een chatsite dat het dan mogelijk is dat je voor- en achternaam overgenomen wordt.

Houd de informatie oppervlakkig als je in een chatroom zit met meerdere personen. Bedenk dat iedereen meeleest in een openbare chatruimte en geef dus alleen informatie prijs die je bij wijze van spreken ook in de krant zou zetten. Zelfs in de privégesprekken is het verstandig om niet veel van jezelf prijs te geven. De mysterie die je hiermee creëert past goed bij het karakter van deze websites maar ook voorkom je ermee dat je gegevens in handen van kwaadwillenden vallen.

Afspreken met iemand

Natuurlijk staat het je vrij om een afspraak te maken voor een date met iemand die je in een chatroom ontmoet. Doe dit altijd in een privéchat en niet in een groep. Zorg ervoor dat de ander niet meer privé gegevens over je heeft dan strikt noodzakelijk. Je adres doorgeven via een chatbox is echt heel onverstandig en dat geldt ook voor je telefoonnummer. Gebruik desnoods een prepaid toestel dat je voor je online contacten gebruikt zodat je meest gebruikte mobiele nummer niet bekend wordt bij iemand die je misschien maar één keer gaat ontmoeten.

Fictieve profielen

Waar de adult chatsites om bekend staat is dat er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van fictieve profielen. Terwijl je denkt dat je met een mooie vrouw aan het chatten bent zit je al dagen te chatten met een medewerker van de chatsite; het is al veel mensen overkomen. Als dit geen probleem voor je is en de fantasie al genoeg is dan zal er niemand over klagen maar dit is anders als je daadwerkelijk met de persoon wilt afspreken. Je wordt dan in feite aan het lijntje gehouden zodat je blijft chatten op de website. De oplossing? Controleer altijd de kleine lettertjes op de website of er gebruik gemaakt wordt van fictieve profielen. Deze websites dienen dit op de website te vermelden.

Gaat het alleen over seks?

Het is zeker niet zo dat chatgesprekken altijd over seks gaan. Op sommige websites natuurlijk wel, maar er zijn ook genoeg kanalen waar je een “gewoon” gesprek kunt voeren met iemand zonder dat het meteen over seks gaat. Onderwerpen die dan aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld ervaringen die jullie hebben met relaties, aparte voorkeuren, maar ook de wat meer alledaagse dingen. Teasen, verleiden en versieren is nog altijd een belangrijk onderdeel van chatten op een sekschat website.

Het heimelijke karakter van de sekschat websites geeft je wel de mogelijkheid om over eventuele geheimen van jezelf te praten. De gebruikers van deze websites zijn over het algemeen redelijk open-minded en kijken niet snel op van vreemde fetishes en aparte fantasieën. Als je ergens mee zit dan kan een chatgesprek met iemand die er blanco tegenover staat soms erg verhelderend werken.

Chatten zonder registratie

Er zijn speciale websites die alleen bedoeld zijn voor online chatten. De naam van de website verraadt dit vaak al. Hier kun je je melden in bepaalde chatrooms om met de daar aanwezigen te chatten. Je kunt ook 1 op 1 chatten met members. Bij deze sites kun je je vaak zonder registratie aanmelden zodat je volledig anoniem bent.

Het nadeel? Doordat iedereen zich met gemak aanmelden zonder enige vorm van controle zijn er veel fakers die zich anders voordoen dan ze in het echt zijn. Als het je alleen om het chatten met anderen gaat dan hoeft dit geen probleem te zijn maar houdt er rekening mee dat dit gevaren met zich meebrengt mocht je willen afspreken.

Wil je vaker van een chatsite gebruik maken of wil je dat andere gebruikers je gemakkelijk terug kunnen vinden dan is het handiger om een account aan te maken met een vaste nickname. Als je niet wilt worden getraceerd kies dan een nickname die niet simpel naar je echte naam te herleiden is.

social media

Adult chat via sociale media

Via sociale media zoals Facebook, Instagram en andere app kun je ook chatten maar dat is waarschijnlijk niet het soort chat waar je naar op zoek bent. Je kunt zowel met mensen die je aan je vriendennetwerk hebt toegevoegd chatten als met onbekenden. Bij iemand die niet in je vriendenlijst staat moet je het chatverzoek eerst accepteren. Dat geldt andersom ook. Als jij iemand een bericht stuurt die geen Facebook vriend van je is moet hij of zij je verzoek eerst accepteren.

De chat via social media is normaal gesproken niet bedoeld voor het hebben van seksgesprekken. Misschien dat je iemand tegenkomt die dit juist wel wil maar over het algemeen zijn de meeste gebruikers er niet van gediend. Zorg er daarom voor dat je niet zomaar ongevraagd en ongewenst seksueel getinte berichten naar andere gebruikers verstuurd. Dit zou er met gemak tot kunnen leiden dat je verbannen wordt van het sociale netwerk.

Wees bovendien altijd voorzichtig met wat je in een chat op Facebook zegt. Wat je verstuurt is definitief en kun je niet meer verwijderen. Dat geldt ook voor foto’s en filmpjes die je verstuurt. Alles wat je stuurt kan tegen je gebruikt worden. Iemand kan berichten doorsturen of screenprints maken en deze vervolgens als afbeelding doorsturen naar anderen. Voor je het weet sta je te boek als stalker onder je vrienden, familie en kennissen.

Als je met iemand flirt of een oneerbaar voorstel doet terwijl je een relatie hebt dan kan het dus zomaar gebeuren dat die berichten bij je partner terechtkomen. Als je dat niet wilt dan is het verstandig om je tijdens een chat op social media netjes te gedragen. Dit is niet de plek waar je openlijk over je seksuele avonturen en fantasien kunt praten.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is wraakporno? 5 dingen die je moet weten

Het was 2015 toen Chantal uit het Brabantse Werkendam uitgebreid in het nieuws verscheen. …